Originally Posted by
virtue
Bankalar DDKKM de eskisi gibi prim vermek istemiyorlar.
DDKKM yi uzatmak istemiyorlar gibi...
Ya da 2-3-4 gibi çok düşük oran veriyorlar ki bu oranlarla bağlayacağıma Nkolay ın 4.25 lik USD reposu var.
Ancak Yüzde 60-65 TL faizi de uzun vadede (bir miktar deval de olsa) iyi kazandıracak gibi..
Halk TV yorumcuları dışında daha önce rasyonel politikalara dönülmesi üzerine olumsuz yapanlar dahil tüm yorumcular mevduat faizinin diğer yatırım araçlarına göre daha iyi kazandıracağını söylüyorlar.
Seçim sonrası deval olur mu diye ben de çok düşündüm.
Sonta zaten bu deval ekonomiyi yönetenlerin ayağına sıkmak olacağından artık itibarlarını yitirmiş olacaklar.
Bu durumda Şimşek in sözüne güvenilmeyeceğinden varlığının da nedeni kalmaz.
Son 6 ayda DDKKM de yaklaşık yüzde 10 zarar ettim.
Yani tüm varlığım yüzde 10 düşmüş oldu.
Saat 12:00 ye kadar son dakikaya kadar kararsız kalsam da bugün itibarı ile TL ye döndüm.
Zira 1990 lar örneğindeki gibi FAİZ ile hiçbir dönem ekonominin bu zor yıllarında olduğu kadar bu kadar kolay para kazanılabilir.
Yüzde 60-65 aralığında 3 ayda bile hesap makinası alıp kazancı gördüğünüzde dolarda park etmek mantıksız geldi.
Tamam enflasyon var, bir miktar deval de olabilir. Ancak 1 yıl sonra doların 45-50 olma olasılığı çok düşük.
Ancak sizin TL varlığınız arttıkça kredi faizleri nedeniyle bir süredir artmayan ve artamayacak olan gayrimenkul vs. için her ay daha çok birikiminiz oluyor.
Halbuki o ev, araba her ay yerinde sayıyor.
Yanlış mıyım.