Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII
Alıntı:
Originally Posted by
nosfecagri
TR den avrupaya gidenler, asgari ücretin 8 - 10 katını kazanmaya alışmış tecrübeli beyaz yaka.
Gidince sınıf düşüyorsun.
Özellikle işte sosyal medyanın, yangıncı tayfanın gazına gelip çok iyi araştırmadan gidenler, gidip de sınıf düşünce, orada garson abi çekmeyip tam tersi posta koyunca, temizlikçi çağıramayınca, çocuğa 2 tane bakıcı tutup özel okula veremeyince, çok büyük hayal kırıklığı ve depresyona giriyorlar.
TR den kurtulma amacıyla yurt dışına gidenler bi buradan bi oradan çifte tokat yiyip, kös kös TR'ye geri dönüyorlar. Bu şekilde gidenlerin %10 - 15'i dönüyor diyebilirim.
Ben bunları bilerek ve çocuklarımın eğitimi amacıyla, artı para hırsıyla değil farklı bir yaşam deneyimi elde etme düşüncesi ile gittiğim için hiç zorlanmadm. Ayrıca parayla insan kullanmayı ben de eşim de zaten sevmezdik kendi işimizi kendimiz görürüz. Çok rahat alıştık diyebilirim. Tabi ki geri de dönebiliriz, kaladabiliriz, ancak böyle bir şok ve depresyonla değil adil, tarafsız şekilde değerlendirme sonucu döneriz.
ABD'ye gidenler de oranın TR'ye göre çok daha acımasız çalıştırması nedeniyle şok olabiliyor. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte özetle her yerin kendine göre bir düzeni var, TR'den kurtuluyorummm oleeeyyy diye çıkanlar çok farklı şeylerle karşılaşabiliyorlar.
Birebir altına imzamı atıyorum, yaşım itibarıyla çok fazla yakın arkadaşımı tek veya çift olarak yolcu ettim.
Yeni mezuna bi şey diyemem. Ama gitmeyi düşünen deneyimli beyaz yaka arkadaşlar mutlaka iki dakika glassdoor'a girip meslekleri için ortalama maaş ya da yaşam giderlerini araştırmalılar.
TR'de hem maaşı, hem kredibilitesi hem de kendini daha yukarı atma ihtimali yüksek pek çok potansiyelli arkadaş almanya'ya uk'ye kendini alt orta sınıfa zincirlemeye gitti.
en geç 2 seneye mevzuya ayıkıp dönüş planlarına başlayacaklar. Bisikletle işe gidiyom, 2k euroya bmw aldım falan filan bunlar boomboş detaylar, amatör eğlendirir.
Sosyal merdiven hocam... o merdivende yükselmiş ya yükselmenin kokusunu almış adam almanyada düz adam olmaya gelemez.