-
1988 de Ordu generallerinin isteği ile füze üretmek üzere ROKETSAN kuruluyor. 1970 li yıllarda abd ambargoları başlamış, üzerine 1974 Kıbrıs Çıkarmasını Bülent Ecevitin emri ile abd ve batılı ülkelere karşı yapmışız. abd ve batı ülkeleri tam ambargoya başlamış.
Bizde kendi silah sanayimizi abd ambargoları üzerine kurmaya karar vermişiz. Tusaş(tai-tei), Tubitak, Aselsan kurulmuş üretime başlamış artık daha fazlasına ihtiyacımız var. Generallerin isteği ile Havelsan ve Roketsan 1980 li yıllarda kurulmuş.
Havelsan ismindende anlaşılacağı gibi havan üretmek amaçlı kurulsada zamanla elektronik üzerine ypoğunlaşmış durumda. Yazılım konusunda en ileri teknolojiye sahip firmalardan biri. Roketsan ise füzeler üzerine yoğunlaştı ve Suriyede abd uşaklarını, Libyada Rus ve Fransız uşaklarını, Azerbaycanda Sermayenin uşağı ermenileri SİHA lardan atılarak vuran füzeleri yapan roketsan.
Roketsan dün ATMACA füzesini denedi. ATMACA: Güdümlü gemisavar füzesi. GPS olmadan da hedefi bulabiliyor.GPS bağımsız, sadece kendi iç ataletsel navigasyon ünitesiyle hedefine uzak mesafeden yüksek hassasiyet ile ulaşıyor.
Bu ileri teknoloji füze 250+ km menzilli, gemiden gemiye atılıyor, alçak irtifadan gidiyor, son 20 km de radarı kapatıp görüntü ile hedefi bulma yeteneği var. Amaç, rakip savunma sistemlerinin füzenin radar sinyallerini yakalamaması.
Karadan atılan versiyonu üzerinde çalışma yapılıyor.
ATMACA füzemiz ilk defa gemi vuruyor. Bu videoyu seyredin gerçekten çok etkileyici.
https://www.savunmasanayist.com/atma...si-gemi-vurdu/
Kötü haberse akp ile beraber abd-CIA ajanı fetö grubu, roketsan dahil savunma sanayii firmalarımıza dolduruldu. fetö gelince bunlara dayanamayan 3000 tane yetiştirdiğimiz mühendisimiz kaçtı(rakamı açıklayan akp li siyasi), çoğu batı ülkelerine gitti. Bu mühendisleri batı ülkeleri kapıştılar. Sonradan fetö ayıklanmaya çalışılsada yerini abd emri suudi parası ile semiren diğer tarikatlar doldurdu.
Savunma sanayii şirketlerimizi akp sahiplenmiş gibi görünsede, akp den bu şirketleri kurtarmak gerekir. akp sahiplendi diye geri kalan kesim bu şirketlere kötü bakmaya başladı. nasıl cami leri yobaz gericiler aşırı sahiplenince geri kalan kesim camilere karşı soğudu, benzeri savunma sanayii şirketlerimize oluyor. akp sahiplenince, chp'nin bilgisiz kesimi bu şirketleri küçümsemeye başladı. O şirketler akp nin değil, çok eskiden kurulmuş şirketler ve akp bu şirketlerden maddi açıdan faydalanıyor, arpalık olarakta kullanıyor, mühendislerimizin kaçmasına sebep oluyor. akp bu şirketlerin dostu değil.
-
...... özele bakınız... !
-
akresta'dan oy alamayacağım kesinleşti. :)
---
Bugünde S&P ye uygun hareket ettik. 1400 üzerinde bugün ve yarın kalırsak, abd de aşağı dönmezse, tayyip abimiz bişey yapmazsa, abd parmak sallamazsa, 1466 ya doğru yollanabiliriz. İhtimalleri yazınca 1460 küsür den pek umudum kalmadı yaw.
siyonist kanalın haber müdürü(yayın yönetmenimiydi?) bugün yazısında günah çıkarmış. 2013 le benzer ve benzemez yönleri yazmış. Demekki mor rujlu kızımıza "2013 le bugünü sen işleyeceksin, pizzacıya bile sor" diyen bu ibibik.
Karşılaştırmak ve sormak doğru bir davranış ancak 2 tarihi karşılaştırma becerisine sahip olmayan biri o işi yaparsa işler karışıyor. Konu çok önemli çünki ve 2013 de BIST, taperingin dillendirilmesinden sonra %30 den fazla düşmüş. Bu konuyu işliyorsan, 2 yıl arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları bulabilecek ve sorgulayabilecek kapasitede olmalısın.
Konuklara soruyor, o soruya hazırlıklı olmayan konuk, gece uzun farla karşılaşmış tavşan gibi donup kalıyor. Bişey söyleyemiyor. Hali ile soru sorulmuş olarak kalıyor. Yüzeysel geçildiği için korku kalıyor geriye. Konu derin ve hazırlıklı olarak o konuya girilmeli.
-
HDP kapatma davasında "çözüm süreci" dayanak noktası görülüyor.
-
Bugün ilginç oldu, bu sefer yerli değil yabancı sattı. Ancak satış biraz farklıydı.
Öğlen ve öncesi biraz ekran seyrettim. S&P 5 dakkalık grafiği açtım. Grafikte hafif yukarı çıkış ve inişler vardı yani küçük dalgalar yapıyordu. S&P yukarı çıkarken yabancılar bekliyordu, S&P dalgası aşağı dönünce birden bire yabancılar bankalarda satışa geçiyordu.
S&P çıkarken bekleyip, inerken satıyorlardı. Bu tür bir satış korkutma dökme satışıdır. Normal satçık yada realizasyon satışı değil.
Ama neyi dökeceksin, hangi senedi istersen alabilirsin. Satan çok. Özellikle bankaları istemediğin kadar senet verirler. O zaman bu korkutma niye.?
Senet kısmında yaptıkları iş tek başına mantıksız göründüğüne göre, viop tarafında bi haltlar yiyorlar. Senet satıp viopda topluyor olsalar gerek.
Bu yazı tamamen tahmindir ve yüzeyseldir çünki derinlemesine uzun süreli takip etmedim. Alan satan kurumları incelemedim.
Şu BIST de 3 ay normal işlem olsun 2 dişimi kıracam.
Ya yanacılar halt yiyor, ya yerli spekler halt yiyor yada siyasiler halt yiyor. Bi rahat durun yaw.
AB ve abd Haziran PMI ları açıklandı. abd PMI ları hızlı düşmüş, AB ninki çıkmış.
abd düşüp, AB yükselsede, AB rakamları hâlâ abd PMI larının altında kalmış. PMI lar yüzünden olsa gerek EUR/USD biraz yükselmiş.
Bizdeki beyaz eşya verisi süper. Malezyayla swap anlaşmasıda yapıyormuşuz daha ne olsun. Biz onlara TL vereceğiz onlar bize Orangutan gönderecek. Bildiğim kadarı ile Malezya fakir ülke dolar gönderecek halleri yoktur. Malezya parasını biz naapalım.
-
Şu an Yerli yatırımcının hisse senedindeki parası 405milyar TL imiş. Yabancınınki 285 milyar TL. Yabancı payı %41 küsüre düşmüş oloyor. Yaklaşık 33 milyar dolar ediyor.
BIST de 1 TL bile olsa para ve hisse tutan Yerli katılımcı sayısıda 2.7 milyondan yaklaşık 2.5 milyona düşmüş. Bu BIST yönetimi ile daha çok düşer.
Eminim "bizimle ne alakası var" diyorladır. "1.3 milyondan 2.5 milyona çıkarmışız daha ne istiyorsunuz" diyorlardır. Halbuki çıkış sebebi onlar değil faizlerin düşmesi ve pandemi için dağıtılan ballı kredilerle, hibe desteklerdi. Bu kredilerin büyük kısmı para piyasalarına girdi. Ayrıca pandemide dip gören BIST in yavaş yavaş yükselmesi de epey katılımcı çekti. BIST yönetimi ile uzak yakın âlâkası yok. BIST yönetim kuruluna bir grup eşek bağlasanda BIST de giriş açısından aynı şeyler olacaktı. BIST yönetimine Kafası azıcık çalışan insan koysan çıkışda olmazdı. Ne yerli, ne yabancı, üstelik yabancı girişi artardı.
Yerli yabancı payları ile ilgili haber
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-625706
-
Dün bankaları satmışlardı. Bugün yüksek alıyorlar. Dün S&P vadeli yataydı, bugün yükseliyor. Sebep bu olmalı. Diğer ihtimalde dökme amaçlıydı, viopda bir numara çevirmiş olabilirler.
TV de hadep veya navtex den bahsediyorlar, onların olma ihtimali bence yok. navtex 50 kere yaşadık artık BIST tepki vermez, hadep haberininse şiddeti geçeli çok oldu. Ayrıca swap amaçlı Malezya dan orangutanlarımız her an gelebilir bi imzaya bakar ayrıca Kiribati devlet başganı ile tayyip sıkı dostmuş, oradanda muz gelebilir. İşler tıkırında yani.
Bugün 1400 üzerinde kalıp kalmamaya karar vereceğiz. abd borsasına ciddi satış gelmezse hafiften yukarı gideceğiz gibi.
Yazdığım gibi XLBNK kontratlarından tamamen kurtuldum yerine ağustos vade xu030 aldım.
1430, 1450 ve 1466 da bolca direnç var.
Bol şans.
-
BIST yüksek açtı, orada kaldı. Hareket yok. Yine S&P ye bakıyormuş gibi bir hal var.
Yerli almıyor. Dün olanın benzeri olur diye korkuyor olabilirler. Dün bankalar güzel yeşil açmış, gün içi aşağı dönmüş ve sonra yüksek kırmızı ile kapamışlardı. Yerli bugün yoğurdu üflüyor gibi.
Bir miktar long ile para piyasalarını kapatayım, çok sıkıcı oldu. Akşam bakarım 1400 üzerinde kalabilmişmiyiz, kalamamışmıyız. Şu an iki tarafada gidebilir durumda.
viopxx tarafına bakıyorum, oradada nüfus yarıya inmiş. Arada sırada buraya takılanlarda kayıp, moruk vardı, repulse vardı. repulse yeni bir teknik analiz yöntemi geliştirmek için yola çıkmıştı, bir dahada gören olmadı. kitapçı aklıma geldi ondan kurtulduk gibi, bir yıldır görünmüyor. Adını anmasam iyiydi. :wu:
Bu arada viopxx tarafında abd de tapering açıklaması sebebi ile epeyce bir düşüş bekleyenler gördüm. Önceki tapering konuşması abd de 22 Mayıs 2013 de olmuş. O günün grafiğine bakılırsa tapering konuşmaları S&P grafiğini etkilememiş. Yükselmeye devam etmiş. Açıklama olduğu gün yukarı son dalganın kubbesini yapıyorlarmış. Açıklama olunca S&P %7 düşmüş ama kubbeden sonraki düşüş gibi görünmüş ekstra bir düşüş olmamış. Sanki hiç açıklama olmamış gibi bir görüntü. Devamındada yukarı doğru yeni dalgalarla devam etmiş. Sonuçta abd borsası 2013 de tapering açıklamasındanda etkilenmemiş, azaltmaya başladıklarındada etkilenmemiş. Hep yükselmiş. O gün abd borsasında balon yokmuş ama bugün var. Yani bugün abd borsasının sürekli yükselmesini beklemiyorum ama tapering dillendirildi diyede kesin düşüş bekleyenlere şaşırıyorum. Hep şu siyonist kanalın mor rujlu kadınının her gün her dakka 2013 gibi olurmuyuz korkusunu kaşıması ile oldu. Millet korku içinde büyük düşüş bekliyor. Aslında bu beklenti longcular için iyi bir şey.
Bol şans.