Benim görüşüm içinde hisse senedi ve Devlet tahvili olmayan ve getirisi %30 civarında fonlar takip edilebilir.
Printable View
Hımm bu durum değişmiş. Daha önce sözleşme süresince devam eden yönetim gider kesintisi, ilk 5 yılla sınırlandırılmış :
https://www.avivasa.com.tr/bireysel-...nti-uygulamasiAlıntı:
1 Ocak 2016 itibariyle yürülüğe girecek olan yeni yönetmelik kapsamındaki değişiklikler hem mevcut hem de yeni satılacak sözleşmeleri kapsayacaktır.
Sözleşmelerin sadece ilk 5 yılında yönetim gider kesintisi ve giriş aidatı alınabilecektirBu tutar her yıl için aylık brüt asgari ücretin %8,5'una karşılık gelen tutardır.( ilgili takvim yılının ilk altı ayındaki aylık brüt asgari ücret )
Fon toplam gider kesintisi ise ilk 5 yıl yapılacak kesinti kapsamına girmemektedir. Sözleşme yürürlükte olduğu süre boyunca fon toplam gider kesintisi alınmaktadır.
Mustafa bu bilgi ve donanıma karşılık portföyünüzü görünce açık söyleyim biraz hayal kırıklığına uğradım. Çünkü çok defansif bir portföy yapısı gibi geldi bana. Oysa ki ben mustafa bu bilgi ile ortalığın dumanını attırmıştır diye düşünüyordum. Bol kazançlar:yes:
15 fon yazdım . 1 ) opb risk seviyesi 4 ... dengeli & kontrollü atak bir portföyün toplam risk derecesi 4 ü geçmemeli diyelim mesela öyle ya , mesela yani....... kaldı 14 fon incelemeye....
bir örnekle margarinleyelim ve netleştirelim yatırım simülatörümüzü
dinle john mclain Simon diyor ki ; önünde yatırım yapacağın 15 tane fon var bunlardan :
3 tanesinin risk değeri 3 ,
4 tanesinin risk değeri 4
4 tanesinin risk değeri 5
3 tanesinin risk değeri 6
1 tanesinin risk değeri 7 olsun....
ahan da Simon diyor ki ; bu fonların hepsine yatırım yaptığında portföyünün toplam risk değerinin 4 olması için , mangırını hangi fona yüzde kaç oran ile yatırman lazım ? yanındaki harlemli arkadaşı da al ve diğer telefon kulübesine doğru koşmaya başla .......