Adana da ekmek 1 lira idi bugün 1.25 hergün tükettiğimiz gıda 😎
Printable View
Hocam arkadaş dölarlarınızı satın borsaya gelin demedi.
Temettü geliri konusunda, doların yükselişine rağmen (dolar bazında da) kazandıran birkaç şirketin bunu nasıl yaptığını söyledi.
Arkadaş art niyetli bir yorum yazmadı. Hatta gayrimenkul yatırımı da yap diyen Ayhan53 hocaya da gayet düzgün bir açıklama yaptı.
Amerikan tahvilinin eklenmesi CDS'inin en düşük kabul edilmesinden dolayı bir modelleme olabilir.(Ta ki Amerikanın CDS'inden daha düşük bir bağıl referans CDS piyasada oluşana kadar).
Ama bu modelleme dahilinde dahi 10.000 baz puana yaklaşılan değerlerde sigortacılığın temel ilkelerinden olan sigorta primi sigortalanan varlığın değerinden fazla olamaz kuralına istinaden bence 9999.9999.... 'u geçemez. Yani ihtimal olarak geçebilir ama bu işlemi yapan ya yanlışlıkla yapmıştır ya da yaptığı işlem her koşulda zarar ettirir. Tıpkı bir tahvil ihalesine girip ilk teklifte ve ilk alıcı olarak eksi faiz teklif etmek gibi.
Umutabi bildiğim kadarıyla 500 CDS Toplam sigortalanan miktarın yıllık %5'i kadar bir sigorta primi ödemesi demek. Gerçek bir iflas noktasının yarı yoluna ulaşıldığının işareti, belki logaritmik olarak %20-30 prim oranında gün yüzüne çıkmaya başlayabilir diye düşünüyorum.
%5 sanki yarı iflas noktası için biraz düşük bir değer.
Dolardaki anlık artışlar bizim konuda da anlık gerilimlere yol açıyor. :)
Bireysel düşünmemek en iyisi.
Ayrıca TL mevduattan bir biktar dövize döndüm.
Vadeye takılmasaydım bir al-sat ile 30.000 kadar kâr edebiliyordum ancak o cesareti bulabilir miydim emin değilim...
%40 dövize geçtim, hayırlısı bakalım.
Ben de konunun sahabıyam artık!
:)
Yatırım tavsiyesi değildir.
öyle bir zorunluluk yok. kapitalizmin kuralı gereği,
- verimsiz çalışan işten atılır,
- verimsiz firma iflas eder,
- verimsiz banka iflas eder,
- verimsiz devlet iflas eder.
bu durumda,
- devlet iflas etmesin diye bankalar iflas eder,
- bankalar iflas etmesin diye firmalar iflas eder,
- firmalar iflas etmesin diye çalışanlar işten atılır.
bu doğanın da kanunudur ve kapitalizm doğa kanunun insan toplulukları ve kurumları üzerinde uygulanmasıdır...
kimse işten atılmasın denirse "herkes" işten atılır...