TGRT de Ekrem Açıkel haberleri son günlerde ikdidari eleştirme arttı. Birşeyler var gibi .
Printable View
Serdar kardeş çok güzel mantık yürütmüşsün bravo. :bravo:
Ancak spk'nın mevzuatında bedelliden sonra hissenin tekrar geldiği yere gitmeyeceği ile ilgili bir kuralı ve yaptırımı yok. Yani bedelli yapılmak istendiğinde hissenin fiyatı ve şirketin durumu mevzuata uyuyor mu buna bakar ve kararını verir. Burada iblislik müco iti ve avanesinin hırsızlığı kitabına uydurmasından ve planlı olarak yatırımcısını soymasından geçiyor. Ha SPK bunları görerek mevzuat değişikliğine gidebilir mi gider ve bazı tedbirler daha alabilir mi alır. Ama hırsız bu ya onun da eli kolu bağlı değil tabi, yeni yöntemler bulması zor olmaz.
Mesela SPK bedelli soygunu için ne yapmış Rüçhan pazarı kurmuş. Yani kimse yatırımcısını zorla bedelliye sokamıyor. Ama mücoit ve avanesi bunun da hesabını yapmış ve yatırımcısına yediremedikleri bedelliden gelen hisseleri kendileri alarak akabinde borsada millete satma yöntemini seçmişler. Yıllardır, tuvalet kağıtlarını pardon ihlas hisse senetlerini bedelli adı altında çoğalta çoğalta milyonlu, milyarlı rakamlara ulaştırmış ve önüne gelene kuruş muruş demeden vermiş de vermişler. Bunların değirmen suyu ve 20 yıldır tek bildikleri kazanç kapıları bu. Kafaları ticaret diye buna yani kendilerine inanan, güvenen yatırımcılarını soymaya çalışıyor. Belirli aralıklarla Kap'a haber göndererek, arada bir CB ile görüntü vererek piyasalara ve yatırımcılara iş yapıyor imajı verip daha sonra da kuruş muruş demeden önüne gelen yatırımcılarının eline tuvalet kağıdını tutuşturuveriyorlar.
E gelen bu kadar para nereye kayboluyor derseniz de bunu herkes ezberledi artık; bilançoyu makyajla bir şekilde zarar göster ve indira gandiye devam et. :whistling:
şahsi kanaatim odur ki ben kaç yıllık borsacıyım, buradan mal satımı falan yok, bütün kurumlarını ezbere biliyorum sağ cep sol cep testere yapıp kademeden günlük taze sıcak para peşindeler. GENEL TREND olayına gelınce, yıllardır insanları bu hisseye soğuttlar bence çok mantıklıydı, özellikle yapıldı, karda yoktu, temettude, sonuçta 20 yılın tl degerinin çok altında.Neydi bilinmiyen, özellikle 1 tl altında ucuza maliyetlenip kagıdı toplamaktı.Onun için alel acele yapılıp bedelli olayında ky nın hısse alımının önüne gecerek 1.10 dan hemen hısse bölündü ve amaclanan ky nın bedelliye ortak olmamasıdı ki zaten patron bi kısımda olsa bedellıye girdi, sonrasında daha daha da dökmek için hısse önce 0,90 na sonra 080 sonrasında 0,70 bilinçli olarak getırıldı.Peki amaçlanan ne, amaç tabiki var, bi kurulmuş oyun var, bence oyun büyük tezgah farklı bir tezgah, hısselerın tamamını kontrol edebılmek, hısselerin çoğu kontrol olduğunda farklı zirvelere ulaşmak. şimdi birmilyarı geçen hisse senedi var toplamda 200-300 milyonla bu tahtayı kontrol edemezsiniz, takasın büyüklüğü toplamayıda zorlaştırıyor, 5-10-20 yıldır tutan var senedi, 0,20 krşlardan alıpta nereye gıdecekse gıtsın zaten karlıyım diyen grup var, birde buralardan çok ucuzmuş diyenler var, bu durumda istenilen lotu piyasadan almak çok zor, hisseyi toplamanın bir başka yoluda var yukarı sürüp geri çakmak, yani dalgalandırmak ki patronun işine gelmiyor çünkü pahalıdan mal almak istemiyor besbelli.patronda tahta çok, yakında biri daha katılacak, yani para var muhakkak almak için ortaya satışa konmuş veya konacak hısse beklıyor, tvetterda, böyle forum sitelerinde bi taraftanda aglaşan, dertleşen, pişman olmuş, hakkaten ne yapacağını bilemeyen ky var inanın ben dahil herkes üzülüyor sermaye kediye yüklendi bir umut dünyası bekleniyor.patronun tuzu kuru ama bu kadar yapılan küfürleri, o beddualar nasıl ve ne zaman çıkacak ben dahil herkes tarafından bekleniyor.düşünüyom bistte 500 patron var bır tanesının hissesi 0,75 krş.insan ar edınır bunu yıne 1 tl uzerıne atar ama maksat farlı yukarda dediğim gıbı para var hazır satışa konulacak hisse bekleniyor olay bu.peki sonuç, ne zaman patron tamam der o zaman yukarı, diyebilmesi içinde mala doyması lazım, kanal istanbul olayına gelırse bence mal alamadığı sürece hısse yıne burlarda kalacaktır, şahsım adına spk ya bugün şikayetimi bıraktım birde burda maniplasyon yapan bir fare var onuda şikayet ettim husmuydu neydi cibiliyetsiz bence herkes aynı duyarlılığı göstersin. bi taraftan kımlen konuşsan kime anlatsam tvetter alemi dahil bu hisseye çok soğuk bakıyorlar adını dahi kimse anmıyor piyasada böyle bir yere gelmiş hisse üzgünüm yapacak bişi yok kar temettü vermeyen, ky yı terse getırcem dıye zıhnıyet guden böyle şirketlere değil daha kalıcı kurumsal geleceği olan şirketlere yatırım yapmayı gecte olsa öğrendim ...
insanlar ilk bakınca hısse grafıgıne çok heyecanlanıyor, hissenin dolar grafiği 12 dolar füze gıbı yukarda, nasrettın hoca misali ya gıderse ya 12 dolar olursa evet 12 dolar ,ama o zırveye nasıl ulaşacak, her yıl kazanılan güzel karlar ve dagıtılan bedelsiz veya temettülerle, bakın vesbe 2,5 idi bugün 60 tl, bunun gibi örnek çok, peki sizce böyle bir hisse eski tarıhı zirvelerine ulaşabilirmi, ulaşırsa spkilatıf ulaşır, nasıl suni haberlerle, gıttığı gıbı gerı gelır, yanı karlarla desteklenmesi lazım ve o zırvelerde kalması lazım, ben kazanıyorsam, benim şirketime yatırım yapan insanlarda kazansın mantığı yoksa patron da, aslında o senedı almıyacaksın nereye gıderse gıtsın, dedim ya 20 yıl sonra patronu sorgulayıp senet almayı yeni öğrendim, öğrendiğim diğer husus gecmişte yatırımcısına ne kazandırmış, ağlatmışmı, sevindirmişmi, şimdi ben soruyom kendime ben burada ne arıyorum neden aldım bu senedi, ne kdar beklıycem, sonuçta kazanabılecemmi yoksa 20 yıl beklıyenler gıbımı olucam bunları kendıme soruyom, arkadaşlar para çok korkaktır aynen tavsan gıbı korktumu kaçar rabbım yardım etsınde zararı çıkarıp tavsan gıbı kaçmak .yatırım tavsıyesı değildir yatırım herkesin iradesıyle yapılan bır karardır
ha bazı arkadaşlar yazıyorlar daha geri getırırlermi bu hisseyi diye valla her şey mümkün, bu adamlara müslüman demek çok zor, Gerci Allahın gücüne gıtmesin o bizden çok iyi bilir ama bunların yaptığını ne hristiyan ne musevisi nede atesiti yapar zira bistte yabancı menşeli bir sürü şirket var hisse fıatları nerelerde, ötesinde bedelsizinide veriyorlar temettulerinide, aslanlar gibi yatırımcılar memnun, aslında çok söz var söylenecek ama neyse en azından içimi boşalattım oh be ya
Fil çoğalsın,
Ebabil den umut kesilmez...
Firavun azsa da,
Nilden umut kesilmez...
Zalimler ölmüyor diye,
Yeise kapılma....
Sabret hele,
Azrail den umut kesilmez...
Abdurrahim KARAKOÇ
Gurban olduğum Allahım arzu halimiz budur...
Bunlar dünyadaki firavunlar, İslami çıkarları için kullanıyor bu köpekler, ahirette bunlarin yakasına yapışacak binlerce onbinlerce kişi olacak, herkes kendi hesabını verecek bunlar herkesin hesabını, sorsan çok iyi müslüman görünürler, babası da bu muco it in tam bir gvatti, ardından her yıl mevlit okutuyorlar , halbuki ,kilisede çan caldirsalar daha Makbule geçer, binlerce kişiyi dolandırdı yiyemeden geberdi gitti gvat, keşke burayı okusada babasınin bir defa daha nasıl anıldığını görse