yakın çekim saatlik artık yolun sonu mu yeni bi başlangıç mı ?
https://i.hizliresim.com/wMZCBk.png
Printable View
yakın çekim saatlik artık yolun sonu mu yeni bi başlangıç mı ?
https://i.hizliresim.com/wMZCBk.png
MİLLET DTH LARDAN HAYATTA Kİ ENFLASYONDAN BAHSEDER OLDU..özetle şuu diyecem fazla fiyatlananlar dışında bu borsa da kabaca bir enflasyon etkisi var..
bir hisseye neden dolar bazlı bakılır..!!!!!
mesela2017 de ki DOHOL ile şuan ki dohol eşit mi..!!!
özetle herşeyin bir ederinden ziyade markette pahalılaşan yumurtadan bahseden bir birey ilk önce bu borsa da bazı şirketler neden ederinin altında gitti ya da gidemedi diye sormalı m boy yumurta 22 tl 22/30 0.73 kuruş..!!
5 lt ya 60 tl... ltresi 12 tl falan zamanın da 1 kilo çimentodan ucuz çimento hissesi vardı bu kadar sığ bile düşünseninz o çimento şirketinin gideceğini görmeli idiniz..!!temel de ne denir stok karı vs....e be adam basit düşünsen bile olay bu..örnek vereyim gene ieyho gibi bir şirket var hayvan gibi ucuz..enerji kw saat birim ölçeğini düşünsen bile ki bu şirket aktif enerji satıyor mu bilemem ama burdan yola çıkarsan 1.25 tl mi eder o bilançoya..!!!
peki petkim ne kadar ya da vakıfbank ya da tupraş ya da koç ya da ekgyo...yani kabaca hayatta nasıl bir enflasyon varsa borsa da olmuş olmalı..!!!zamanında 2 dolardan ekgyo giren citi mal mı..?
ayılara sorarsan ülke batık gerçekler görülmüyor ve fiyatlanmadı ...ulen kardeşim sen hiç dolar bazlı bist 30 baktın mı kaç yıldır düşüyor bu borsa illa ki bir yerden yalancı tepki gelecek vs...
sorsan çok kötü....KİMSE KUSURA BAKMASIN BU BORSA COVİD OLMASA DA DÜNYA DAHİL BELİRSİZ BİR NOKTAYA VARACAKTI BORSALAR..şükür kovid çıktı bunu da değerlendiremeyen herkes AYI OLMUŞ...onun verdiği bir geri kalmışlık özellikle bist30 da işlem yapan için..!
boğalara gelirsek tamam ucuz da nereyi ön görebiliyorsun güzel kardeşim...kimse öngörülebilir bir şey yazamaz ama hayatta enflasyon varsa bu VENEZUELA DA DA OLMUŞ BORSA HEP YÜKSELMİŞ..dolar karşısında yenilse bile yükselmiş..!!
Günlük macd nin sat dediği yerde
Ben mal almam.
Çıkar biraz daha belki ama riskli
Düşüş ihtimali daha fazla bistde.
Ben garan pay shortum.
Bist 30 da 130
Garan 7 de alıcıyım
GARAN ve bankalar hala ucuz...
12.65 görmüştük..
Endeks tekrar bu rakamları gösterecek gibi.
GARAN 12 ye giderse, endekste +20.000
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14 yıldır vobdayım.bu forum %90 shorttur.oysa ki borsaların doğası LONGTUR.(ENFLASYON -BÜYÜME -OTORİTELERİN SHORTU ENGELLEYEN TUTUMLARI VS.)
Bunun için bu forumdan etkilenen genelde batar.BURADA'' SHORT SHORT YAPTIM'' ÇOK GÖRÜRÜSÜNÜZ.bu da algıdır.
pozisyon söyleyen kaç kontrat yaptığını da söylesin.üniversite öğrencisi heyecanla 2 kontrat shortlar ve buraya defalarca yazar.1 kontratın ciddiyetiyle 40 kontratın ciddiyeti bir değildir.
endeksin yükselmesinden bağımsız tek kelime yazıyorum: hepsi batık.
bana 1 tane ucuz şirket söyleyin size nasıl batık olduğunu gösterim.
en meşhuru mali sektör görüntüde pd/dd 0.50 dimi? gerçekte pd/dd 20. bedelli açıklamışlardı unutmayın. devamı gelir mi bilinmez.
30 kağıtların f/k ortalaması 50.
tüp, iki kuş, demircinin ufağı, küçük bakkal, tava bunların fk hesaplanamıyor. büyük demirci fk 30 şaka gibi.
dolar bazında ucuz değiliz.
2 milyar dolara büyük kuşu satıyorlar dimi?
2 milyara o kuşu alan 15 milyar dolar borcuda üstleniyor artııı liyakatsiz yönetim kadrosu ve siyasi belirsizlik, ülke riski, kur riski, kar üreteme, borcun katlanması ondan bahseden yok.
Boğa piyasası en karanlık anda doğar,şüphe ile ilerler, kuşku ile yeşerir ve çoşku ile son bulur.