Aylardan aralık olmasına ve döviz 2 kat artmasına rağmen fiyatlar ucuz. Ha psiko gelir şimdi bu fiyatlar pahalı der yarı fiyatından alışveriş yapmayı anlatır.
Printable View
Bakan Nebati : Sayın Kılıçdaroğlu ,
Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız.
İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.
Nebati : Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşecektir.
Nebati : Sizler, vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı’na doğru, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:
Şimdi asıl soru şu , bu soru , öyle boru değil ,
Polisiye vak a veya değil şer odağı materyal baskılanıyor , mevduat faizi dersen , yüzde 30 verse 40 verse ne olur sonunda vade sonunda parayı çekip ayni miktar simit , tuvalet kağıdı el sabunu alamıyorsun , 4 adet 800 gramlık hacı şakır sabun 88 TL olmuş dalan falan da 40 larda şimdilik
Soru geliyor Eyyy millet herkeş araba ev alacak paraya sahip olmadığına gore illaki parası pul olup para mi kaybetmeli , açık açık para kaybetmemenin imkansız olduğu seçenekler silsilesi ile karşı karşıyayız , bi borsa var orada da bayağı yol alindi acaba denilecek yerlere doğru gelindi mi gelinmedi mi belli değil .
Parayı pesin marketlere verip 5 yıllık sabun tavuk kağıt patates felan alabilsek daha karlı olacaz.
Hayatımda Tansu dahil böyle zemanlar yaşamadım bu soruya kim doğru cevap verebilir bilmiyorum , tekel bayiisi olsam en azından malum madde depolardım.
şimdi sn. bakan'ın ekonomi konusunda bir bilgisi ve fikri olmadığına tüm ülke insanı olarak şahidiz.
bu işi yürüten asıl ekonomist beyefendi ise hem kapitalist sistem içinde kalıp hemde farklı sonuç olmadığını hemen anlaması gerekiyor. yoksa gerçekten çok geç olacak ? ülkede en düşük enstrüman dolar ! ve bunu baskılamaya devam edersen seçimi bile göremeyebiliriz.
ha arada bir küçük çaplı yunan savaşı veya suriye operasyonunda bir yanlış anlama olurda dolara yol verebilirler, savaş vardı biz ne yapalım demek için !
ama borsada alınacak hisse kalmamışken, üfe tüfe tüm ürünler tarihi fiyatlarını yaşıyorken,emlak araba gibi enstrümanlar fezaya çıkmışken doları burda tutarsan pimi çekilmiş el bombası ile dolaşmış olursun. dış ticaret açığı 100 milyar usd'ye dayanmış, ihracat yapmanın kar marjı açısından anlamı kalmamış bu seviyeden ithalat yapmak çok daha anlamlı hale gelmişken şu işe acil el atılmalı yoksa durum çok vahim olur.
yakında yuları ufaktan bırakacaklarını düşünüyorum. yoksa zaten iş işten geçecek
Deniz hocam yazmış hükümet teknokratlardan oluşmalı diye. Bu adamlar siyaset bilmez söz dinlemez ki. Kasada para yok ver efendim %50 demez. Yalakalar dalkavuklar her gün bunların ensede boza pişirir.
Ülke olaraktan Mısırdaki uzak akrabalarımızdan miras felan kalır mi kine , Uganda ile karşılaştırılır olduk , bir tek çözüm hemen hızlıca gaz çıkarmamız gerekir , gazı çıkardığımızda rahatlarız , karadenizden , ekonomist beyefendiyi de Nobel ekonomi ödülüne aday göstermek lazım gelir .Herkes bu isi başaramaz , bu şekilde .Kolay değil , dollar bazın da abd den fazla enflasyona sahibiz .