Bende bu saçmalıgı anlamıyorum degeri dolarla ölcülüyor ama doları piyasadan silecek mişmiş miş
Printable View
sn. vicente, trade etmek mi, tutmak mı ?
Trade sakin.
Bulaşmayın trade e.
Dususleri toplayin atin kenara.
Trade yok sadece asiri alim yerlerinde ve faiz sikistirmasinda kisa sureli kar al.
Sonra tekrar yerine ...
Vob topicinde yazarim. Grafikci birini madara ettim.
4.04 de sat vermismis grafik.
Bekle gorcez diye tartistik.
2 gunde madara oldu.
4.20 4.04 dususu gibi dusuler olabilir. Onlar kisa sureli kar al ve daha önemlisi topla olcak
çok cahilim keşke ölsem..
cevabını mantıken tahmin etsem de birçok insan gibi bilmediğimi farkettim.. başkanlık seçimi ikinci tura kalsa da, milletvekili seçimi ilk turda paketleniyor değil mi?
Evet. Baskanlik sisteminin dezavantaji bu. Baskan ile Meclis ayni tarafta degilse sistem islemiyor. Boyle sacma ve aptal bir sistem.
24 haziran secimlerinde 2 secim olacak.
1. MV secimleri
2. Baskan Secimleri
Eger baskanlik secimi 2.tura kalirsa TBMM de agirligi olan taraf baskanligi kazanmak icin avantaj sagliyor
Ittifak zaten bu yuzden yapiliyor. Simdi diyorlar CHP - IYI - SP - DP nasil ittifak yapacak
Baska sanslari yok cunku. D'Hondt sisteminde bir tarafta ittifak diger tarafta tek partiler olursa adeletsizlik olur.
Ittifak grubu daha fazla mv cikarir. Bir ornek ile aciklayayim
A sehrinde 3 mv cikacak. AKP - MHP yuzde 40 oy alsin. CHP yuzde 25 - IYI parti yuzde 15 - SP yuzde 5 DP de yuzde 5 alsin.
Gordugun gibi aslinda karsi taraf yuzde 50 oy aliyor ama tek basina girdikleri icin ittifak lider cikiyor ve 2 mv cikarabiliyor.
Bu yuzden ittifak yapmalari mecburi. Zaten ittifak yasasi bu yuzden cikti. Cumhur Ittifaki karsi tarafin ittifak yapmayacagini dusunuyordu. Hangimiz dusunuyordu ki.
Sanirim yeterince aciklayabildim. Guneysu affetsin biraz siyasete girdik.