Deprem riski haric mantikli, buralarda 300 kira carpani fazla degil, genellikle oturumcu profili oldugu icin kira carpanlari yuksektir.
Printable View
Evet gider gosterebilirsiniz, bu sekilde yapmak finansal acidan cok mantikli fakat kafa rahatligi acisindan pek degil.
Yani siz kiranizi tikir tikir oderken, kiraci riski hep olacaktir.
Ayrica kirada oturdugunuz evde icinize sinerek esya bile alamayacaksiniz veya istediginiz bir degisikligi/tadilati yapamayacaksiniz.
Gun gelecek ev sahibi hadi cik ben satiyorum burayi diyecek.
Yani hayata bir kere geliyoruz, sirf finansal anlamda mantikli diye bu tarz alengirli islere bence gerek yok.
Bu kredi oranlari ile gerekirse daha yuksek kredi daha uzun vade secerek oturulacak ev alinmali.
Kirada oturmanin bence tek avantaji, bulundugunuz durum, sehir vs degisecegini biliyor/ planliyorsaniz hareket kabiliyetiniz daha kolay oluyor.
İki eksisi var
1- Havalimanı taşındı
2- Deprem korkusu sebebiyle eski evlere talep gün gectikce azalıyor. Bu da uzun vadede evin değerlenmesini baskılar.
Ataköyde 4 katlı apartmanlardan daire bulursanız, belki depremden korkusundan fiyatları daha az etkilenir.
Artısı ise fazlaca var geniş ferah düzenli, eğitimli insanların yaşadığı, ulaşımı kolay bir ilçe.
Ayrica bu sitelerdeki aidat yükünüde hesaba katmak lazim.
Kendi evinde adami kiracı yapiyorlar.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE]
Ben de İstanbul /Başakşehir ' de TOKİ Konutları ' nda 67 M2 dairede ( alt gelir grubu ) oturuyorum . Yıllık enflasyonun % 11,39 olduğu şu dönemde öyle site yönetimleri varki Aidata % 36 yakın zam geldi . ( 118 M2 )
Site yönetimine sordum. % 25-30 arasında zam geleceğini söyledi . Şu an 67 M2 daireye 160 TL ödüyorum. ( Zamsız hali )
Zam da gelirse en az 200 TL olacak. (En son ödediğim TOKİ taksidi 346 TL idi . 1 sene önce - Çok şükür daire borcunu kapattım . ) Kısacası Site aidatı TOKİ taksidinin neredeyse yarısı .
Özellikle dikkatimi çekti. Site aidatları konusunda çok dengesizlik var . Arnavutköy / Ömerli Kiptaş Konutları ' nda 135 M2 dairede oturan arkadaşım 132 TL aidat ödüyor . Şaka gibi .
Bundan 1 sene önce Başakşehir ' in merkezinde 3+1 dairede oturan arkadaşım 80 TL aidat ödüyor.
Kısacası %25 ve üzeri zam yapılması çok abartılı değil mi ? Hani yıllık enflasyon % 11,39 ' du . Şaka gibi !
Bizim sitede yakıt dahil 400 olan aidat yüzde 32 artışla 525 TL oldu. Özellikle doğalgaz fiyatındaki artış aidat artışını yükseltti.
Sizin bu kaybınız yatırım olarak vermiş olduğunuz karar dan ibaret
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 25336
İlan serüveni bu şekilde .
0.74 ü faiz indirimi süper değil mi
Kaçmaz bu fırsat
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de İstanbul /Başakşehir ' de TOKİ Konutları ' nda 67 M2 dairede ( alt gelir grubu ) oturuyorum . Yıllık enflasyonun % 11,39 olduğu şu dönemde öyle site yönetimleri varki Aidata % 36 yakın zam geldi . ( 118 M2 )
Site yönetimine sordum. % 25-30 arasında zam geleceğini söyledi . Şu an 67 M2 daireye 160 TL ödüyorum. ( Zamsız hali )
Zam da gelirse en az 200 TL olacak. (En son ödediğim TOKİ taksidi 346 TL idi . 1 sene önce - Çok şükür daire borcunu kapattım . ) Kısacası Site aidatı TOKİ taksidinin neredeyse yarısı .
Özellikle dikkatimi çekti. Site aidatları konusunda çok dengesizlik var . Arnavutköy / Ömerli Kiptaş Konutları ' nda 135 M2 dairede oturan arkadaşım 132 TL aidat ödüyor . Şaka gibi .
Bundan 1 sene önce Başakşehir ' in merkezinde 3+1 dairede oturan arkadaşım 80 TL aidat ödüyor.
Kısacası %25 ve üzeri zam yapılması çok abartılı değil mi ? Hani yıllık enflasyon % 11,39 ' du . Şaka gibi ![/QUOTE]
Bu site aidatı konusuna yasal bir çözüm getirilmeli,resmen zorunlu site yönetimi adını verebileceğimiz ballı bir iş kolu oluştu,4 birime mal edilecek hizmeti,fatura ayarlıyarak 10 birime mal et insanlara kendi evinde kira öder pozisyona sok...:vk:
Anlı şanlı binlerce daire yapmış müteahhitler site genel kurullarını bastı site sakinleri yasal haklarını kullanıp sahtekar yönetim çetelerini değiştirmek istedi diye,düşünün bu kadar karlı bir hırsızlık.....
NOT:Alıntı mesajın içinde gibi çıkmış,ilginç..