Sahte bir dönem yaşıyoruz.
Diplomalar.
Yiyecekler.
Altınların bir kısmı.
Binaların bir kısmı.
2.el arabalar.
Suçlar.
Cezalar.
Haberler.
Verilen sözler.
Hesaplanan Rakamlar.
Sahte kahramanlar.
Printable View
Sahte bir dönem yaşıyoruz.
Diplomalar.
Yiyecekler.
Altınların bir kısmı.
Binaların bir kısmı.
2.el arabalar.
Suçlar.
Cezalar.
Haberler.
Verilen sözler.
Hesaplanan Rakamlar.
Sahte kahramanlar.
Bildik kasaba yaptırın yada alın,iyi sucuk çiğde yenir iyi kurutulursa,sadece biraz serttir,kuruyunca dahada sertleşir bozulması çok zordur,marketten aldığın kısa zaman bozulur,kasapta kangallar zaten açıktır,marketlerde kapalı vakumludur,çünkü kısa zamanda bitirilmesi içindir,nerede eski sucuklar şarap gibidir üstünden zaman geçtikçe şarap gibidir,doğru herşeyin hilesi çoğalıyor hayat pahallı olunca,tavuk,hindi sucuk ne demek ağzıma sürmem,bizim kedi bile beğenmiyor,22 sene önce tavuk,hindi sucukmu vardı,et sosisleri,salamları bile yemezdik içine kan ilave ediyorlar diye,yani ülkeyi yönetenler sahtekar olunca mecbur bulaşıcı olduğundan halkada bulaşıyor :he:
inşAllah balukların sahtesini yapmazlar.
Sırada baluklar kaldı.:)
Çok doğru sucuğu çiğ yediğimiz dönem vardı yeminle şimdi hatırladım o kadar unutmışuz zehirlenmeyelim diye pişiriyoruz aslında fermente et kurutulmuş olarak nefis yenir pastırma da öyle, içine sıçtılar besinlerin..
Hayatımızı b.ok ettiler şimdiki nesil o sucuk ve peynirleri tanımıyor bile 1 kez bile tatmadan ölüp gidecekler bu nasıl bir dünya....
https://resmim.net/cdn/2024/10/04/mtfpMW.jpg
Sahtesi var zaten...
https://resmim.net/cdn/2024/10/04/mtWke6.jpg
Sucukta, tereyağında ve peynirde sıkıntı yok, sorun zeytinyağı ve balda.:oleyo:
Neden caponlar suşi yapıyor,tabiki özene bezene,neyse,benim oğlan istanbulda yönetmendi şimdi yanıma geldi yeme içme yerine girdi pınar gıdanın,oranın müdürü oldu,firma gönderiyor onlar yapıyor,millet pınar diye alıyor adı pınarya,sucuğuda bir moka yaramaz,artık diğer ürünleri es geçtim,alamancılar en fazla müşterisi 3 ay boyunca,sonra normale biniyor,ama müşteri devamlı mevcut,zaten kendiside önceden yemek yapma ustalığını biliyordu,10 sene kaldı istanbulda evlendi çoluk çocuk sahibi,ilk başlarda benimle dalga geçerdi,19 yaşındayken adnan östürkün yanına girdi,kendisi bilişimciydi bazı şeyleri harmanladı göz doldurdu,peşinden iş pek gitmedi sarmadı kısa medraj filmleri çekti,1 filimi dışarıda birinci oldu derken zat darbecikten sonra herşeyden osuruktan dahi hile sezer oldu,benimlen dalga geçiyordu senin maaşını ben bir gecede yiyorum diye,muhiti bebek be arnavutköydü,sonra hile sezen zat bütün filimleri denetimden geçirmeye kalktı iş yattı ekip dağıldı çoğu yurt dışına gitti,oda orada kaldı,uçan kuşa ve bana borç taktı yanıma bari gel dedim geldi zaman sonra bu gıda yeme içme yerine girdi ve göze girdi,patronu 20 senedir tatile gitmemiş onun sayesinde şimdi gelip tozuyor,yük bizimkinin üstünde,çalışsın ekmek aslanın ağzında zaten çalışıyor,pınar ürünlerini hiç sevmem,zaten kendiside diyor baba daya gitsin yapıyoruz yemeyiz demiyorlar,yani pınar sahte balık bile yapsa yerler,piyasada o kadar kalitesiz ürünler varki insanın aklı şaşar,tabiki bununda bir sonu var ekonomi çok boktan borç yüzyıllara uzanmış zat soyuyor halk bakıyor,bu gidişlen maaşlarda ödenmez hale gelecek,merkez fabrika gibi devamlı para basıyor karşılıksız olarak,dış yatırım kesinlikle yok,sadece olay iç piyasada oluşuyor ama döviz girdisi çok az bakalım sonuç ne olacak,tabiki en mühüm olay iş yargıda bitiyor,yargının yakasını bırakmıyor bana bir mok olmasın diye,tabiki nafile akan su yolunu mutlaka bulur.