Originally Posted by
yorgun nihilist
yüksek kur yüksek faizden daha fazla zarar verir bizim gibi ülkelerde,bu ülkede yüksek faizin hem de çok yüksek olduğu zamanlarda bile büyümesini gerçekleştirdi ama %80 i ara mal ithalatı ie yapılan üretim ve ihracat dengesinde kurun yüksekliği çok can sıkar,yönetimin sabit bir görüşü yok yüksek kur hedefleri vardıysa mb eksi40 milyar dolar rezerve gidecek kadar neden sattı rezervinden,kamu bankaları döviz açık pozisyonlarını neden tarihi seviyelere kadar yedi,bugün cephane olsa yine satarlar şu an çaresizler ve sarayın faiz enflasyonun sebebidir saçmalığına boyun eğildiği için oluyor,kimse yüksek kurdan bozup ev arabaya geçmez,genele yayılmaz,düşük kredi faizi olursa bu 2 kalem yine patlar,ayrıca döviz arttıkça araba maliyetleri yukarı gidiyor,halkın alım gücü inanılmaz düşmüş durumda doların dizgini muhakkak ele alınmalı yoksa hiperenflasyon ile venezuela bizim yol arkadaşımız olur,benim 3.40-5.15-5.70-6.98 ortalamalar ile elimde döviz tüm paramın yaklaşık üçte biri kadar,ama artık tl biriktirmiyorum gelen tüm parayla fiziki altın alıyorum veya borsa uygunsa hisse senedi alıyorum,zira mevduatta sorun sarayın merkez bankasını yönetmesi,erdoğan ikna olursa faiz artar olmazsa artmaz özeti bu,piyasa oyuncularını takmıyorlar.