Originally Posted by
freesky
Sevgili Kecioren'li Ahmet Bey Hocam,
Daha once burada sizin cahil mi, lumpen mi oldugunuzu tartisiyordu ahali. Ben o topa girmedim, kararsiz kaldigim ve yeterince veri sahibi olmadigim icin. Ancak bu mesajinizdan sonra cahilin en onde, kostursa kostura gideni oldugunuza kanaat getirdim. Hosgorunuze siginirarak da bunu alenen ifade etmekte bir beis gormedim.
Ben iddia ediyorum, bizim ulkemizdeki issizlik rakamlari bahsettiginiz sehirden cok daha yuksektir diye. Ama resmiyette dusuk cikmasina sizin gibi cahil halkin da bu kadar kolay inanmasini beklemiyordum inanin. Bu cehaletten nasil mi kurtulursunuz? Ulkemizdeki calisma yasindaki insan sayisina bakin, sonra da resmi olarak sigortasi yatan eleman sayisina bakin. Aradaki fark size issizlik rakamini kesin olarak vermese de, cok ciddi boyutlarda oldugunu gosterecek, ayni zamanda ne kadar uckagitci bir millet oldugumuzu ve vergi hirsizligimizi cok iyi anlatacaktir. Bunu siz bile anlayacaksiniz, yeter ki azcik uygrasip datalara bir goz atin.
Bizim raporlar nicin dusuk cikiyor? Cunku gunluk 20 TL yevmiyeyle calisan adam kendisini "isi gucu olan birisi" olarak goruyor, devlet te oyle goruyor, sizin gibi cahil milyonlar da oyle goruyor. Iki yevmiyeyle bir kilo kiyma (o da ucuzcu marketlerden ancak alabilirsiniz belki....) alabilen eleman, beni yonetenler nicin saraylarda 1300 odali mekanlarda, 2,000 korumayla, ozel ucaklarla, 100 tane Mercedes filosuyla, ve benim vergilerimle yasiyor diye sorgulamadigi muddetce, bence az bile yapiyorlar.
Sorgulayin kardesim, sorgulayin. Akkoyun olmayin, Cenab-i Hak'kin verdigi beyni arada bir de olsa kullanin.....