kim takar tüik'i ben harcama kalemlerime bakarım
burada ev geçindiren insanların geçen seneki kredi kart harcamalarıyla
bu seneki harcamaları arasında %40 altında olan var mı..?
Printable View
sadece ülkemiz özelinde alım gücü değil.. dunya ölçeğinde de alım gücünü büyük ölçüde koruyor mevduata veya eurobonda koyduğunda doları.. mevduat faizi veya eurobond faizi abd den fazla.. ayrıca her şey dolar cinsinden fiyatlanıyor.. dunya ölçeğinde alım gücünü koruması yeterli bir arguman..
Ayasofya kararı ertesi , p.tesi günü borsa kaç puanla artı açıldı dikkat eden varmı? 1453 bunu görünce gerçekten dediklerinize katılmamak mümkün değil... Tesadüflerle açıklanacak birşey değil...yatırım danışmanı değilim dolayısı ile yazdıklarım yanlızca şahsi fikirlerim olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır
domates mesela..Türkiye de ucuz veya pahalı olabilir bize göre.. ama ülkemizdeki fiyatın dolar cinsinden değeri abd de bir marketten dolar cinsinden daha yuksek olacağını pek sanmıyorum.. istisnalar olacaktır ama neticede gıda malları genelde dolar üzeirnden bir dunya fiyatı vardır..o nedenle dunya ölçeğinde alım gücü büyük ölçüde korunur diyoruz..
Buyrun ben cehal olarak paramı borsaya, viop'a, altına, arsaya...siz dolara yatırın. Sonra 2001-2008 arasındaki gibi inim inleyin.
Ve paramı 4 yılda 250'ye katlayayım.
Sen "Almanya bizi kıskanıyormuş, ülke batacak, borsa düşecek dolar çıkacak demeye devam et"
Sen çok yaşa e'mi? Sen olmasan ben ne ederdim.
bu arada altının (altın/tl) fiyatlamasında doların rolünü bilmiyor sanırım :kahkah:
neyse dediğimiz gibi öğreneceği çok şey var..