Hafta başı inşallah düşmeye devam eder,löp löp,
Bir sürü boşluk var,onları boşuna bırakmadı pala:)
Printable View
Hafta başı inşallah düşmeye devam eder,löp löp,
Bir sürü boşluk var,onları boşuna bırakmadı pala:)
Hemen hemen yüzde 20 lik bir düzeltme idi.
Yüzde 100 enflasyon da 5 de bir..
Yüzde 10 enflasyon da yüzde 2 düşmüşüz gibi..
Yüzde 20 düşüş bile sayılmaz artık bu enflasyonist dönemde. Kafalar hala eskide.
Yüzde 20 30 40 hisse bazlı düşüşleri 1 ayda parçalar atar.
Seçim sonrası görüldü bu zaten 5700 ikili tepe..ama dolar bazlı gitmedi kiiiiiii derken falan düne kadar 2.90 dolara dayanmış idik..
Forum da aşırı birisiyim biliyorum..Düşmanım yok Onu da biliyorum..Buraya çok zaman harcamak lazım.Bir yazı yazıyorum 40 tane kişiden dalga hakaret yada bazen evet haklısın yazısı geliyor..Zaman emek kafa ayırmak psikoloji ye sahip çıkmak lazım..
Birde muhalif troller ile uğraşıyoruz memleket batıyor ekonomi bitti crash cds ler tavan borç dönmez kasa tam takır ona zincir gerildi buna polis dikildi sokaklar kan gölü falan...
Deprem oldu arkadaşım 2 kişinin ailesinden ölenler oldu.Oradaki olayları bu yüzden çok yakından takip etme durumlarım oldu.
Moraller bozuldu..Foruma yazma psikolojimi isteğimi enerjimi de kaybettim.
Bende insanım bir özel hayatım var...Bütün hayatımız forum oldu aslında bu aralar yine.
Onun için yüzde 10 15 20 düzeltmeleri çöküş falan diye nitelendirmeyin..Neredeydin falan..
Yüzde 100+ enflasyon olan bir yerde yüzde 20 düşüşden bile sayılmaz..
Yukarıda matematiksel örneğini verdim.Arjantin örneğini geçen seneden beri veriyorum..
Pandemi dibine göre 20 25 kat gitmiş borsaları var..
Faizleri 118 e çıkardılar enflasyon keza aynı..
Tıpa tıp aynı gidiyoruz.
Tek farkımız henüz çifte dolar kurumuz yok..
Seçim dönemi olur gibi oldu engellediler..
Ama aklıllarında fikir O...Bunu da belirtim..
Haaa defalarca belirttim..viop da zaten kimseye bişi kazandırmıyorlar orta ve uzun vade de bakıldığında..
Kısa vade de masturbasyona devam ettiriyorlar ama..Gösterip gösterip ağır tokatlıyorlar.
viop da uzun durun..
viop da oynayıp hisse taşıyan eden çok sayıda insan da var.Buraları okuyup borsa ne olacak diye düşünen viop hiç oynamayan ama hisse taşıyanlar da var..
Burası forumun köy meydanı gibi..
Gidip başka yede yaz demeyin bana..
Kaldıki süper bir BOĞA döneminden geçtik geçiyoruz ..Bu dönemde short ısrarı netice vermez.
Çıktığında short aç stopla ya nazaran düştüğünde long aç stopla yüzde 70/30 daha fazla başarı verir..
Tekrardan yazıyorum.
Bu fikir 1994 de de denendi patladı idi Çiller zamanında.
Şimdi yeniden deneniyor.
Borsa önemli bir ayak burada.
Burayı bozmamak için herşeyi yapıyorlar.Gereken hisseler xu100 e sokuluyor gereksiz ler çıkarılıyor sokulanlar yüzde 400 500 götürülüyor sonra onlar satılıp yerine başkalarına geçiyorlar.
Bir zamanlar SASA HEKTS vardı.Şimdi alfas astor gesan kontrol falan.Ağırlıkları az ama yüzde 1000 falan yapınca endeksi yüzde 20 30 götürmüş oluyorlar.
Zaten bunların patronları falan hisseleri hepsi paket.
Deprem olunca işin büyüklüğü sabahında anlaşıldı.
Fakat borsayı biz hallederiz merak etmeyin denip güç gösterisi için açık tutulacakkeeenn...fonlar bazı ağır abiler borsayı piyasayı yapanların aksine satışa geçince piyasa alel acele kapatıldı.
Çünkü bir grup borsayı yaparken diğer bazı büyük oyunculara da sizde bizim yönümüzde kürek çektiğiniz sürece sorun yok denmiş durumda.
win win gidiyorlar.
Ama işte 3. gün işler tersine dönünce alel acele borsayı kapadılar o günkü işlemleri de iptal ettirip tvf ve borsa emeklilik fonlarına hisse alımı getirip 4100 e vurmuş borsayı hopp 5300 e çekiverdiler.Sonra mallar tvf de dondurucuya kondu seçim sonrasına kadar.
Adam çıktı hissem bu değeri etmez dedi.Hopp fazla konuşma dediler.
Şu 2 olay bile herşeyi anlatıyor aslında..
Misal borsa cuma yüzde 3.5 düşerken bi ton kağıt kilit tavanda idi.
Bunlar neye güvenerek tavanlarda asılı duruyorlar sizce..
2018 e kadar borsa yüzde 3.5 4 düştüğünde bırakıp tavanı + da olan kağıt sayısı 10 olmaz dı.
Borsayı dolara para kaçmasın yurtdışına kaçmasın diye daima canlı ve getirili tutmak durumundalar bu yüzden.
Ha bir başka nedeni daha var ama sindoma fazla yazma dedi işte.
Ve borsa TL ile yapıldığından kuralları kendileri tarafından yazıldığından kontrolü ÇOK KOLAY.
O zamanlar nakit yaratma sorunu vardı.
Şimdi her şey para ediyor.
Likit sıkıntısı yok.
Şimdi varlık edinimi zorlaştı. Ama varlık satışı da kolaylaştı.
Ovadaki bir metre de para ediyor.
Torosların zirvesi de aynı para.
Ve müşteri sıkıntısı yok.
Bu şekilde bir göreceli zenginlik var.
Üretmek için alırsan zarar edersin.
Rant için karlı oluyor.
Aylak aylak dolanan insanlar Emlakçı oldu..
Ama az varlığı olanlar için hoca minareye çıkıyor. Onlarda kentli dar gelirliler olacak.
Şehrin gürültüsünden kendi selalarını duymuyorlar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hafta başı hisseleri boşaltmıştım, çarşamba short açtım, herif üç gün beni sıkıştırmaya çalıştı, ama yemedi.. kimse diyemez ki, ozan bizi niye uyarmadı, düşüşü önceden haber vermedi..
neyse, olana değil olacağa bakalım
Yabancı fon ya da kişilere 50-60 milyar dolar lik bir satış varmış. Onların beklediği kur seviyesi 30-35 aralığında. Belirli şartlar ve garantiler istemişlerdir önümüzdeki haftalarda bu gerçekleşecek diye duydum. Muhtemelen bu parayı edecek THY Turkcell T.Telekom limanlar
Borsanın önumuzdeki haftalarda yükselmesi icin bahane/beklenti vs gerekli . kısa vade bir duzeltme patternine girdi bence grafik (hep birlikte izleyecegiz) sonra trendin kaldığı yerden devam edecegini düşünüyorum..ytd.. kismet
Bence de dediğin gibi sevgili Sel,
Ama düşecek çok yeri yok.
7.000-7.100 aralığı ki oraya gelirse çok kişi beklediği işin belki bir tık daha aşağı basabilir panik olması için.
Sonra devam, belki de 2 seansta dalıp çıkıp devam eder belli olmaz.
Sonrasında şanslı olanlar zaten belli.
Onlar dışında leş bilançolu diye adlandırılan telekom ve Ülker de ciddi şansa sahiptir benim gözümde.
Ülker dün bir miktar ekledim bile.
Bakalım, kısmet.