Bilançoyu çok beğendim. Prospektif FK 5 civarlarına denk geliyor. Hatta ihalelerden verim alınırsa yıllıktaki kar daha da iyi olabilir. Tabii uzun süredir taşyanlar daha iyi bilir. Onlar ne düşünüyor?
Printable View
Bilançoyu çok beğendim. Prospektif FK 5 civarlarına denk geliyor. Hatta ihalelerden verim alınırsa yıllıktaki kar daha da iyi olabilir. Tabii uzun süredir taşyanlar daha iyi bilir. Onlar ne düşünüyor?
Faliyet raporlarında dikkatimi çeken en önemli nokta ciro'nun düşmesine rağmen favök marjının %16'dan (2020/12) %42'ye (2021/03) çıkması üstelik TEİAŞ (Türkiye elektrik idaresi a.ş)'dan alınan 120.mlyn .TL tutarındaki ihalenin 3 aylık bilançoya henüz yansımamasına rağmen,Bence olağan üstü bir başarı,sene sonu hedefim 220.mlyn ciro ,70..mlyn civarı Favök,70 mlyn favök'ü olan dünya çapında ürünleri yıllardır kullanılan bir şirketin p/d 156.mlyn olamaaaz...!
TEİAS ihalesi yansıması 6 aylık bilançolarda itibaren başlayacaktır.
Dolar grafiğine bakarsanız 20 yıl önce 4.75.$ (40.TL) fiyatı görmüş şu an emkel'in en iyi zamanları başlıyor üstelik $ bazlı dip fiyatında, sabredenler yine aynı zirveleri görebilir.
Her sabreden zirveyi göremeyebilir fakat zirveyi görenlerin hepsi sabredenlerdir...!
Ben bir süredir devlete olan bırçlarını ödediğini açıkladıktan sonra artık ana pazara çıkması için hiçbir engel kalmadığını yazmıştım. Hatta birileri de ısrarla borcun tamamını ödedi mi ki, hani açıklama nerde diyip bize laf söylemişti. İşte gençler bugün bist açıklamasına göre artık 1 Temmuz dan sonra Emkel Ana pazarda.
Ana pazar demek brüt takastan kurtulmak demek. Brüt takastan kurtulmak yeni yatırımcılar demek.
Emkel için hayırlı olsun.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
"hani açıklama nerde diyip bize laf söylemişti" direk üzerime alındım:)
ana pazara geçti haberini matrix te arayıp bulamayınca inanmayan ben, uzun süredir bu şirketi tandıgımdan olsa gerek, bedelliden gelen parayı öbür ceplerine atmayıp devletin kasasına borçları mukabilinde ödemelerine bir mucize gibi görmemin hoş karşılanmasını doğal bir hakkım olarak görüyorum :)
önemli olan;
1.Şirket borçlarını ödemiş
2.Şirket boyuna posuna göre oldukça güzel kar açıklamış
3.Alt pazardan ana pazara alınıyor
Daha alası dondurmalı künefe:)
Sizi kırmak istemedim tabi ki. Burada önemli olan ilk üç aylıkta belki de bilerek satışların bir kısmının saklanmış olması ihtimali. Ertelenmiş gelirlerde korkunç artış var. Kar marjı yükselmişti. Bu artan satışların etkisi ile asıl 6 ayda çok daha büyük kar patlaması yaşaması olası. İşte bu nedenledir ki endeks düşmüş yok başka şey olmuş. Artık kısa Sürede endeksten bağımsız hareketler de görüşmesi mümkün. Geçmişteki dolAr bazlı tepelerine ulaşması dileğiyle herkese selamlar , saygılar.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yAtırımcı muhabbetidir