sabit getirili fonlar gerçekten daha cazip.. sonbaharda ,80 kuruş fiyatı bekliyor olacam..
Printable View
sabit getirili fonlar gerçekten daha cazip.. sonbaharda ,80 kuruş fiyatı bekliyor olacam..
7 yıldır ISYAT taşıyan birisi olarak naçizane bildiğim şundan ibaret: Bu hisse temettü verse de temettü hissesi değildir. Hatta hisse senedi bile değildir. Ancak TL vadeli hesaplara mükemmel bir alternatiftir. Ekonomik verilerin iyi-kötü oldugu zamanlara göre hisse senedi-tahvil-bono-faiz arasında gezinerek vadeli mevduata göre nispeten fazla getiri sağlarlar. Uzun vadede bileşik getirileri güzeldir. Bir iki yılda bir tombul parmak vakası olur. yakalayabilirseniz güzel kâr bırakır. Bunun haricinde yüksek montanlı işlemlere hiç gelemez. Temettü zamanları hisseden çıkan hisseye giren çok olur. Temettüden vergi ödemek istemeyenler cıkar, hareketli fiyatları görenler alır vs. Heyecanı pek yoktur. Yıllık fiyat hareketlerini hesaplamaya çalışsanız da tutturamazsınız. Bedelli bedelsizle işi olmaz, temettüsünü vermedigi yıl nerede ise yoktur. Özetle; tansiyon hastalarına çok iyi gelen bir hissedir kendileri. Bir de bunun kuzeni vardır: ISGSY. Ya kanser eder ya zengin. Esen kalınız.
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha da ötesi var; bir ara fiyatı 4,50 seviyesine kadar yükselmiş, 2008 yılında %242 bedelsiz veriyor. Sonra fiyatı 2,72'den 0,78'e düşüyor. Arada fiyatı 1,50 TL ye kadar da yükseliyor ama geçen 11 yıl sonunda fiyatı yine 0,80 seviyelerinde. Bütün işbank hisseleri belli seviyeleri geçti. Umarım bir gün bu da öyle olur.
Sn.gskodal,
Her yıl hisse portföyümde ancak devamlı taşımıyorum. O yüzden maliyetim şudur diyemem. Devamlı taşımaktansa temmuz ağustos aylarında alıp temettü açıklamasından sonra satmanın daha kârlı oldugunu düşünüyorum. Vadeli tl mevduatına göre bu zaman aralıgında daha verimli geliyor bana.
Bugün Alsat hesabımdaki ISYAT'larla vedalaştım.
3,5 aylık net kazanç %24 oldu.
tabiki UV hesap her zaman devam...
temettüye kalan gün: 27
syg..