Endekslerin kendi kullandığım şekli ile 20 Mart 2020 tarihinden bugüne olan hareketli görüntüsü...
https://youtu.be/DqduOx2_mRk
Printable View
Endekslerin kendi kullandığım şekli ile 20 Mart 2020 tarihinden bugüne olan hareketli görüntüsü...
https://youtu.be/DqduOx2_mRk
Bu da aynı endekslerin aynı zaman aralığındaki, RRG-Orijinal şekli ile hareketli görüntüsü...
https://youtu.be/OUVxCDj3CpM
Sn T/A teşekkürler,
Normalde RRG de bildiğim kadarıyla RSI ve MOM dan tek bir dörtlü bölmeye sahip grafik üretiliyor.
Sol alt RSI<0 ve MOM<0 bölgesi, sağ üst RSI>0 MOM>0 bölgesi, tabi rölatif değerleri endekse veya başka şeye göre..
Sizde iki tane dörtlü var, soldaki dörtlüde kullanılan iki indikatör ne mesela...
Daha önce bahsettiğim şeyler gözlemlenebiliyor, XUSIN düşmeye başlarken XBANK ın kaldırılması, XUHİZ ile dengelemeler, XUTEK in ayrışması...
Mesela (ikinci gönderide) 01:22 de XUSIN a verirken diğer tüm endekslerle dengeliyorlar XU100 yatay görünümde kalıyor, hemen ardından XUSIN ı kaldırırken XBANK ve XUHİZ' e eş zamanlı veriyorlar. Hemen yine ardından XUSIN realizasyona maruz kalırken yine XUHİZ yardıma geliyor. Sağdaki dörtlü çok net sinyaller üretmiyor, ya da döngüselliği göstermiyor gibi.
Hem XUHOL hem XUSIN a gerek var mı sadece XUSIN yetmez mi?
Bence bu olmuş, tebrikler.
Yaptığım çalışmalara birisinin ilgi göstermesi çok hoşuma gitti, zahmet olacak bir durum yok.. :)
Bu yaptığım çalışmalardan anlayan bir kaç kişiden birsisiniz. O nedenle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
Formül konusunda RRG için patentli diye biliyorum. O nedenle birebir aynı şekli ile paylaşmam doğru olmaz. Fakat mantığı paylaşabilirim. Zaten sen de sitesinden detaylı olarak okumuşsundur ve biliyorsundur. Ben aşağıdaki sitedeki bilgileri kullanarak kodlamaya başladım:
- RRG Site Linki
Sonrasında kendimce daha kolay kullanabilmek için bazı eklemeler ve çıkartmalar yapmışımdır.
Kodlamanın temeli Momentum üzerine kurulu. Bu momentuma bir de ortalama ekliyorsunuz hepsi bu kadar...
Geri kalanı sizin hayal gücünüze kalmış... Momentum parametrelerini deneyerek en uygun olanı tespit edebilirsiniz. 14 standart ama adamların bu değeri kullanmadığını biliyoruz...
Ekranı yatay ikiye böldüğün zaman monentumu görüyorsun, dikey ikiye böldüğün zaman momentumun gücünü görüyorsun gibi düşünebilirsin...
İstersen başlangıç olarak şöyle yapalım. Benim bilgisayarda şu anda EWP yok. Ya ben EWP 'yi kurmalıyım ya da sen bana EWP 'den çıkan sonuçların olduğu grafiği ve bu grafiğe göre ne istediğini açıklarsan ona uygun çalışma yaparım. Benim de EWP yüklemem gerekecekse, versiyon farkı olmasın diye bana link yollarsan ben de yükleyebilirim...
İlk önce test amaçlı orijinal sitesindeki grafik ile benim grafiğin aynı olup olmadığını test edelim ki, kafalarda soru işareti oluşmasın. Birazdan bir örnek paylaşacağım...
Ben de sürekli müsait olamadığım için ara ara gelip çalışıyorum. Zor olan şu anda yabancı verileri kendi uygulamama çekmek oluyor. Aslında kolayca yapıyorum ama nasıl yaptığımı uzun süre kullanmayınca unutunca bir hayli uğraştırıyor. Birazdan hallolur gibi...
Ooo..anladım, indikatörlerden birisi direk performans rasyosu, sadece 0 ile 1 arası sinyal üretsin diye 1 e bölüp 1 den çıkarmışlar indikatörden osilatör elde ederken yapıldığı gibi..
Rasyo Osilatörü ve Mom yani...anladım.
EWP programı/-ları var da, elliott wave prensiplerinin kısaltması EWP EWA da deniyor türkçesi EDP, derya deniz bir konu, elle saymak gerekiyor program işe yaramıyor, nasıl yaparız bilmiyorum.
Ben bir uğraşayım boş vaktimde, şu yumuşatma konusunu sorabilirim sonra.
Saygılar, başarılar..
Örneği hazırladım...
27 Mayıs 2022 kapanışına göredir...
Sitesinden aldığım görüntü ile benim programdaki görüntünün durumu: XAX örnek olarak seçilmiştir...
Bence birebir aynı. Onlar sadece curve fitting yapmışlar, ben yapmıyorum ve bu sayede de keskinliği kaçırmamış oluyorum. Orijinal grafiğe bakınca noktalar aynı konumda ama onlar bu noktalardan geçecek en ideal eğriyi hesaplatıp kullanmışlar ve görüntüdeki eğri daha yumuşa görünüyor. Dediğim gibi noktalar birebir aynıdır...
https://i.hizliresim.com/doaegoc.png
https://i.hizliresim.com/gkk90zc.png
Programlar işe yaramıyor zaten, sadece modülleri kullanışlıysa elle sayımı kolaylaştırıyor.
Son gönderinizle ilgili üstte;
Ben daha ilk bakışta, ilk mesajda söylemiştim zaten, aynı orijinali gibi olmuş diye.
Gibisini kaldırın, orijinali bu, yumuşatmaya da gerek yok, aynısı.
Bunu hangi program ortamında yapabilirim diye düşününce, metastock desek böyle dörtlü bir gösterim yok replay yok, Get, Dynamic Trader desek replay var yine bu dörtlü grafik yok, Motivewave desek bunu java ile yapacak java bilgisi yok, Amibroker' da sanki böyle dörtlü bir gösterim vardı ama hakim değiliz programa.
Mecbur excelde, datalar sütuna yapıştırılacak, elle formülle performans rasyo osilatörü ve mom sütun sütun hesaplanacak, grafiğe dökülecek, hareketlendirmek için de ya makro ya da VB lazım, o VB bilgisi de bende kalmadı artık eskiden yapıyordum bir şeyler de, internetten örnek kodlara baka baka hareketlendirme yolunu bulacağız o zaman.
Bakalım boş bir vakitte :)