- '' nerden buldun '' yasası yok diye biliyorum.
Printable View
- '' nerden buldun '' yasası yok diye biliyorum.
sanırım soruyu yanlış anladınız. veraset vergisi öyle ya da böyle hesaplanır tabi de.. ben soruyu; itfaya kadar tutmak niyetiyle alınan kağıt vefat yüzünden itfa öncesi nakde mi çevrilir ve bundan dolayı değer artışı vergisi çıkar mı? (bence çevriliyorsa çıkar mantıken).. yoksa eurobond olarak varislere aktarılır/bölüştürülür mü? diye anladım ben.
buna cevap ararken, vefat durumunda hisse senedi intikalinde uygulama nasıl oluyora bakmak fikir verecektir sanırım. onu da ben bilmiyorum:)
miras kalan tahviller , sınırı aşıyor ise vi vergisine tabidir.
eğer vergi çıkar ise , başka kaynaktan veya tahvil satılarak ödenebilir.
tahviller , mirasçının hesabına virmanlanır
alış maliyeti , ölüm tarihindeki fiyat arasındaki vergiyi araştırmak lazım .
babam vefat ettiğinde , limit altında kaldığından hiç bir vergi çıkmamıştı
ancak araştırmak lazım.
ah para olcak. hemen hepsi 100 ün altında.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...83310770_1.pdf
3 senedir full tl temettü diye tutturdum.Fakat döviz bazlı da bir gelir kaynağı olmalıymış.
Hata etmişim.
Kupon oranı yıllık %7-8 olana fitim.
Kupon tarihlerinde hesabınıza dolar olarak mı yatıyor yoksa kur fiyatından tl çevirilip mi yatıyor?
Saygılar.
İnternet bankacığında hangi bankalarda var acaba bu Bond’lar malum corona var şu anda
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün vadeli mevduat dönüşü için bankaya gitmiş oran çok düşük olunca Ben önerdim yapma vadeli Bond al diye
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her zamanki kötümserliğimle risklere dikkatinizi çekmek isterim.
https://i.hizliresim.com/pb8WfJ.png
Yatırım yapılabilir notuna sahip şirketlerin etf'i 10 yıllık kazancını geri verdi.
Eurobond alım satım kazancını beyan ederken de eurobond faiz gelirindeki gibi bir limit var mı?
80-85 ilk Bond alsak vade sonunda beklersek 15-20 in bir sorun oluyor mu acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bak işte buna çok güldüm. İnsanoğlu yaşa bakmaksızın elindeki birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek ister. Olay bu. Servet beyan ya da zamanından önce satmak gibi durumlarla uğraşmamak için 2023 vade gibi tahvil alınması mantıklı mıdır? Ya da sakıncası var mı? Benim aklıma faiz kaybı düşüncesi geliyor ama başka bir şey olabilir mi bilmiyorum. Görüşün nedir?
Faiz kaybi yaninda hafiza kaybini da dusunmek lazim. Malum ileri yaslarda hafiza kaybi oluyor....aldigin bondlardan senden baska kimsenin haberi yoksa sen de hatirlamazsan bondlar devlete kalir !!!!
Ileri yaslarda insanlar en yakinini bile hatirlamiyor....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
85 yaşındaki doğan yatırım bankası kuruyor .
O niye yemiyor acaba işte o yüzden .
Sağlık harcamaları çok oluyor belli yaş olduğu için onun için gerekli oluyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eurobondla karşılaştırınca çok cazip olmasa da.. nadiren bazı bankalar "kapalı" eurodond fonları çıkarabiliyor. dolarla alıyorsunuz dönüşü dolar oluyor. içeriğinde kısa vadeli devlet ve/veya özel sektör eurobondları oluyor. vadeye kadar tutmak amaçlı. erken çıkma durumunda kesintisi var. vergisi stopajla kesiliyor. ek vergi vermiyorsunuz. geçen sene yapı kredi ve garanti çıkarmıştı (başka banka da çıkardıysa benim bilgim yok). %3 "mevduat karşılığı" civarında getirileri vardı.. ama çıkarsa ne zaman tekrar çıkar, kaçla çıkar kim çıkarır vs bilinmez.
yalnız.. bunu tl ile alınan eurobond borçlanma araçları fonlarıyla karıştırmayın. şubat ayında pek bir tavsiye ediyordu banka MT leri bunları. yahu bunca zamandır soluksuz yükseliyor, almam ben demiştim. allah korumuş. dolar bu kadar yükselmesine rağmen son bir aydaki düşüş %10 larda.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YBE
ayrıca naçizane.. bence yıllık kişi başı 40k eurobond gelirine kadar korkmadan çıkılır çünkü 40k tl gelirin 49k yı aşması için iki kupon vadesindeki dolar kuru ortalamasın 8 i aşması lazım ki, mazallah o durumda endişe edecek çok başka şeylerimiz olur:)
https://i.hizliresim.com/N4hQfn.png
Amerikan şirketlerinin kredi notuna göre hazine bonoları ile arasındaki faiz farkı
Olaya 2 açıdan bakalım.
1-) Değerleme açısından bakarsak notu bizim notumuzdan(fitch hariç) daha yüksek notu olan şirketlerin (yeşil çizgi) spread'i %7,43 dün abd 10 yıllıkları %0,85'ten kapadı eklersek %8,2-8,3 arası bir şey çıkıyor. Bunların arkasında, bir yükümlülüğü olmamakla birlikte, bu borçlanmaların konusu olan doları basabilen bir FED var.
2-) Temkinli bir yatırımcı olarak bakarsak görüyoruz ki spread'ler devamlı yükseliyor, bu zamanda almaktansa belki biraz daha düşük faizle zirveden dönüşte almak daha doğru bir davranış olur gibime geliyor.
tebrikler.
ben tum bu soylediklerinize ek olarak tahvil konusunda sadece turkiyeye yatirim yaparak yuksekce bir tekil ulke riski almanin da cok mantikli olmadigini dusunmeye basladim. portfoyumun 50% civari 2020 ve 2025 tc hazine eurotahvillerinde olan birisi olarak soyluyorum bunu yanlis anlasilmasin. 7,5% orta vadeli faiz iyi guzel de 580 bps cds'in ima ettigi batma riski (40% kurtulma ihtimaliyle) 9,7%. sanki vergisiyse vergisi diyip cesitlendirilmis bir distributing uluslararasi yuksek getirili bond etfi almak daha mantikli olacak gibi dusunuyorum faizler tepeden dusmeye basladigi noktada..
Türkiye batmaz dostum....
Neden mi ?
Mantar gibi ülke de onun için [emoji23][emoji23][emoji23]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
22/03/2024 tarihli eurobond kupon odeme tarihi gelmistir. hayirli olsun..
Arkadaşlar biereurobond örneği vererek sormak istediğim bir şey var. İş bankası ile Vakıfbak sitelerindeki eurobond sayfalarından aldığım bir örnek;
İş bankası: Dolar cinsinden eurobond tahvil bilgileri
Vade Kupon Alış Satış Getiri
Faizi % Fiyatı Fiyatı %
23.03.2023 1,625 896 913 7,11
Vakıfbank aynı eurobond için ise
Vade Temiz alış Temiz satış Satış faiz
Fiyatı fiyatı Oranı %
22.03.2023 87,12 88,76 7,50
Not: Gördüğüm kadarı ile oranlar an ve an değişiyor
Bu karşılaştırmadan anladığım kadarı ile vakıfın eurobond getirisi daha iyi. Ama asıl takıldığım konu iş bankasının kupon ödeme faizi 1,625 olarak görünüyor. peki bu %7.11 getiri nasıl olacak? Yani tüm getiri toplamı 2023 sonunda mı 7,11 olacak. Öyle mi anlamalıyız? Benim yanlış anladığım bir şey var sanırım. Bilgi sahibi arkadaşlar açıklarsa herkes için faydalı olur kanaatindeyim.
Biri kupon var diğeri kupon yok gün farkı var
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Aşağıdaki linkte bulunan kıymetten bahsediyor olabilir mi?
https://www.boerse-berlin.com/index....n=US900123CA66