Karşılıklı işlemler, şu rasyolara yeni gelen yatırımcı yok alan satan kurumlardan belli. Hacim yerlerde.
Demiştim, çok sabırlı olmak gerekecek...Bekliyoruz, bekliyorlar...
Printable View
Karşılıklı işlemler, şu rasyolara yeni gelen yatırımcı yok alan satan kurumlardan belli. Hacim yerlerde.
Demiştim, çok sabırlı olmak gerekecek...Bekliyoruz, bekliyorlar...
Borçsuz ve nakitci firmaların enflasyon muhasebesi nedeniyle blançolari iyi gelmiyor.
Bununda farklı olmasi zor gibi.
Rezerv raporu blancodan önce gelse bari.
Yt TV.degildir
Sagliklar
600 Milyon euro !...Alıntı:
"Ciner Denizcilik’in de bağlı olduğu Ciner Holding’in diğer bir yatırımı olan Ciner Glass’ın, Belçika’nın Lommel kentinde planlanan 600 milyon avroluk cam tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Kristalpark III’te yer alacak tesis, 500 yeni istihdam da yaratacak.
Lommel Belediye Başkanı Bob Nijs, bu yatırımın şehir için çok önemli olduğunu vurgularken inşaatın temeline sembolik cam tuğlaları Ciner Glass Yönetim Kurulu Başkanı Didem Ciner ve Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner yerleştirdi.
Ciner Glass’ın Avrupa’da gıda ve içecek üreticilerinin cam kaplara yönelik artan talebini karşılamayı amaçlıyor. İlk cam fırınının 2025, ikincisinin ise 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Fabrika tam kapasite çalışmaya başladığında günde bin 300 ton cam, yani yaklaşık 7 milyon cam şişe üretme kapasitesine sahip olacak."
Şuraya yaptığı yatırımın 10 da 1 ini bu şirkete yapmış olsa herkes ihya olurdu...
Gsdho zaten Silopi elektriğin yaklaşık %10 una sahip. Diğer kısmını da satın alabilir mi, %10 una 80 milyon dolar ödemişse Silopi ekektrik en az 800 milyon dolar eder ve gsdho nun bunu satın almaya paranın üçte biri yok. Büyük bir finansör bulursa kaynağı bulursam ve elindeki banka veya diğer varlıkları satarsa belki.
Bir başka kaynağa göre bakır madeninde olduğu gibi siloiye de cengiz holding konma olasılığı yüksekmiş.
Muktedirler yapılan bazı yayınlardan memnum olmayınca, gazete televizyonlarında şunu atacaksın bunu alacaksın direktiflerine karşı fazla duyarlı kalmamış diye muktedirlerle ayrı düştü yorumları var. Belki ılgın termik santralinde anide ortaya çıkan hukuksal durumda bundan olabilir. Muktedirler kıskaca alınca, o da daha çok yurtdışında ticari yatırımlara yönelmiş olabilir .
https://i.hizliresim.com/5b5uheq.PNG
Şahsen ben, Turgay beyin borsada böyle bir şirketinin varlığından bile haberdar olmadığını değerlendirmekteyim. Bana göre tahtadaki oyuncular, muhasebeci, yatırımcı ilişkileri vs ekip kurmuşlar canları istedikleri gibi oynuyorlar tahta ile... Zaten halka açıklık az, bakan eden yok kafana göre takıl...Çok net !
Eskiden iyi borsacıydı, şimdilerde TR'nin en zenginlerinden. Haliyle gelipte burada 3-5 bin lot işlemle çorba parası peşinde koşmaz. Haberi olsa bunu yapanları da affetmez...Şu genel kurul gelsin hele duruma bakacağız...
https://i.hizliresim.com/38cuu56.PNG
5 haftadır düşüş...Yukarıda bahsettiğim çete iş başında ve ben çok sabırlıyımdır.
Sn,ortak 80-85 oranı nasıl buldunuz sizin tabloya göre yüzde 68 oranında paya sahip.
Kalan yüzde 32 az bir oran değil vede bunlar sizin benim gibi ortaklar.
Bu nedenle holdinge satışı içime sindiremedim bu lisans iptal olunca ki yüksek ihtimal öyle olacak bu durumda yüzde 32 borsadaki paydaşların hakkı yenmiş olmuyormu?
Yani zarara uğratılan bir yatırımcı var vede bu oran şirketin 1/3 u az bir oranmi.
Yt.tavsiyesi değildir
Sagliklar
2023 yılı son 3 ayında 330 bin lot daha aldılar ve 2023 yılı toplamı 375 bin lot oldu...2024 yılı şu ana kadar 55 bin lot daha alındı...Yani geçen yıl 9 ayda alınandan daha fazla...İspat edemem ancak bence bu kağıtta normal yatırımcı oranı % 15 bile değil, gerisi kendilerinde...Zaten geçen yıl demiştim, şayet stratejik bir vizyon değişikliği yapmayacaksanız borsadan bu kağıdı çekin diye...Şu bilanço gelsin bakalım nelerle karşılaşacağız...:)Alıntı:
2 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında; Şirket toplam 550.000 TL nominal değerli paylarını geri almıştır. İlgili program 2 Haziran 2023 tarihinde sona ermiş olup, 19 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında 3 yıl süreli yeni bir Pay Geri Alım Programı onaylanmıştır. 2023 yılının ilk dokuz ayında 45.000 TL nominal değerli pay geri alımı daha gerçekleştirilmiştir.
Dip Not: 14 Sh.: 24
Blanco ile ilgili daha önce yazdım İnşallah yanilurim.
Referans olarak borçsuz nakitte olan vede duran varlıklar ilan sirketlerde iyi blanco gelmiyor maalesef.
Bizim finans okuryazarlığı zayıf olanda net kara bakıyor,tahtada sığ ,kurumsal yatırımcılarinda işine geliyor hisse düşüşe başlıyor.
Yt.tv.degikdir
Sagliklar
Borca batık enerji şirketleri 1-2 kalem değişikliği yapıp kâr gösterince yatırımcı oraya kaydı...Yaw, adamlar kredi borcunu ödeyemez haldeler, hele de bu faiz ortamında yeni borçlanma yapması gerekecek, ne kazanacak da nasıl ödeyecek % 50-60 lardan aldığı krediyi kimse düşünmüyor. Şahsen işime gelmiyor da değil çünkü asıl pozisyonum ZOREN'de..:)
Yıl sonu bilançosunda geçmiş yıllar kâr hesabında 1,5 milyar Tl civarında para birikecek ve bu yaklaşık % 1.000 bedelsiz potansiyeli demek...Şu değerleme sonucu ortaya çıkacak özkaynak karlılığı şirkete nasıl yansıyacak o ayrı konu ?!..Buna rağmen yatırımcı yok !..Tuhaf bir borsa burası...
Tavanda 10 dk duramadı...
Yeterince toplayamadılar mı acaba!!???
Yoksa ağırlıklı ortalamaya mı çalışıyor diyeceğim ama... (Bal bol olacak diyen ayı misali oldu biraz..)
Seans sonu ortaya çıkar...:drunk::plc::oleyo:
mercimeği ayıkladılar.. daha fırına vermediler.. yine de bu hareket ile indikatörlerin gözü gönlü açıldı..adam olacak çocuk 23.84 ve üzeri.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/gqdbwwo.png
Üstadım, bu TERA denen kurum oltacı...Herkes öyle bilir; tavanda çok mal var algısı yaratıp ky avlamaya çalışıyorlar...Oynasınlar bakalım biraz daha, şu ZOREN'i iyi bir yerlerden verirsem pozisyonu artıracağım burada...Bekletmeleri her türlü işime yarar şahsen.
Ne bilanço ne de şu rapor gelmedi...Pozisyonlarını ayarlayamadı malum çete !...
Enflasyon muhasebesi makyajı yapanlar hariç elektrik şirketlerinin durumu kötü, ekonominin batık olduğu; faizlerin % 60 larda gezindiği bir ülkede ne yatırım olur ne de sanayi çarkları döner...Önümüzdeki dönem borçlu firmalar için cehennem olacak...Bu açıdan bile Ilgın'da termik santral kurulması fikri saçma ötesi...Kasası para dolu, 28 milyon dolar fazla pozisyonu olan PRKME'ye alıcı gelmemesi ilginç !
Kağıttaki baskı haddi aşmış vaziyette, yatırımcı düşmanlığına evrildi...Haber akışına, grafiğe ve yapılan işlemlere öylesine bakıyorum ve tahtadaki grupların şirketin alt kademe yöneticileri ile irtibatı var bence...Turgay beyin bir ilgi ya da bilgisi yoktur kanaatimce, uğraşmaya değmez 3-5 bin lot almak satmakla...
Gelecek hidrojen teknolojisinde...Net ! Ve PRKME, sahip olduğu kömür rezervi ile inanılmaz bir potansiyele sahip...Tek bir haber yeter var ya...Tek !..Hadi be Turgaycığım üzme bizi...:)
Aslında bu sermayeye bu haber güzel, çünkü başka hiç bir şey yapmasa 1 Tl temettüsü garanti...Hisseye fiyatlama olarak yansımaması tamamen malum çete ile alakalı...Bu yıl ki genel kurulda bunu açıkça söyleyeceğim belki Turgay bey de gelir...Alıntı:
Sözleşme tadili çerçevesinde ayrıca, boksit sahasından üretilecek beher ton maden başına Şirketimize 2,70 ABD Doları olarak ödenen rödovans bedeli 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3,20 ABD Doları olarak belirlenmiş olup, ödenecek rödovans bedeline baz teşkil edecek miktar taahhüt edilen asgari üretim miktarından düşük olamayacaktır. CTC Enerji'nin içinde bulunulan beşinci rödovans yılı için geçerli olan 1.000.000 ton asgari üretim taahhüdü sözleşme süresinin sonuna kadar her rödovans yılı için geçerli olmaya devam edecektir.
Son dönemde kimsenin yüzüne bile bakmadığı SASA bedelsiz açıklayınca birden bire talep geldi...Bizim yatırımcımız böyle işte...35 yıl öncesinin tıpkısının aynısı davranışlar...:) Geride de yazmıştım, yıl sonu bilançosu itibariyle PRKME'de % 1.000 bedelsiz potansiyeli oluşacak haberiniz olsun bedelsiz yatırımcıları...:)
Yavaş yavaş kurumsallaşmaya başladılar...Hadi bakalım, bir de güzel bir yatırım haberi gönderin de keyifler yerine gelsin...Ağaç ettiniz yahu !...:)Alıntı:
Şirketimiz ve bağlı ortaklığının 01.01.2023 - 31.12.2023 hesap dönemine ait yıllık konsolide finansal tabloları ve bunlara ilişkin açıklama ve dipnotlar ile Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun 25 Nisan 2024 Perşembe günü seans sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulması planlanmaktadır.
Bu çerçevede, Şirketimizin Bilgilendirme Politikası doğrultusunda, Şirketimizin 2023 yıllık finansal sonuçları/durumu hakkında sadece Şirketimizce geçmişte kamuya açıklanmış bilgilerle kısıtlı olarak görüş bildirilen ve yıl sonu finansal raporlarının kamuya açıklanmasından dört hafta önce uygulamaya başlayan "sessiz dönem" uygulaması başlamıştır.
Kamuoyuna duyurulur.
Kaynak: KAP
Hiçbir esprisi olmayan açıklama.
Sanki bunlardan başka şirket yok birtek bu açıklıyor.
Hisse geri alım kararı bile garip,
SPK hiç bir kisitlama getirmediği halde bunlar lüzumsuz ayrıntı ve fiyat marjı ile kafa karıştırdı.
Sagliklar
Evet üstadım, açıklama rutin ancak kurumsallık adına güzel...Halka açık olmanın yatırımcılar nezdinde şirkete yüklediği görev ve sorumluluklardan bihaber beceriksiz üst yönetimi ki buna Turgay bey de dahil ayrı tutaraktan, bu şirketin en beğendiğim departmanı yatırımcı ilişkileri...Hiç tereddütsüz.
Sağda solda yaptıkları devasa yatırımları gördükçe halka açık olan tek şirketine üvey evlat gibi davranılmasını kabul etmem söz konusu olamaz...Kimse kusura bakmasın.Alıntı:
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Temmuz ayı yatırım teşvikleri listesinde en büyük yatırıma Ciner Glass Maden Kimya Sanayi Ticaret A.Ş imza attı. Şirket Ankara’da 1 milyar 905 milyon liralık yatırımla cam şişe üretimi yapacak. Ciner Grubu'nun daha önce Bilecik'teki cam fabrikası yatırımı da teşvik kapsamına alınmıştı.
https://www.bloomberght.com/temmuz-a...2286577?page=2
Ciner Grubu gönüllü çağrı yaparak kottan çıkmanin ilk adımı % 95 i bulsada bizde kurtulsak onlarda kurtulsa .
Ama hiç zannetmiyorum böyle bir tercihte bulunacağını egerki bir taşerona toplatiyorsa bilemem
Niyeti böyle olsa piyasada kendi toplamak niyetinde olsa bunu yapabilme şansı vardı .
Hakkımızda hayırlısı olsun
Yt.tv.degildir
Kurumsal olarak güzel dediginizin hiçbir faydası yok kanımca.
Yatırımcı ilişkileri belki iletişimde iyi olabilir ancak geri alimdaki bildirimlerdeki acemiliği görünce sınıfta kalıyor.
Hiç bir kisitlama olmadığı hususundan bihaber olanı kusura bakmasın iyi olarak göremem.
Sagliklar
Büyük ortak derken ?..:)
Buradaki pozisyonumun total portföyümün minimal düzeyinde olduğunu zaten yazmıştım, sonrasında 1-2 ilave yapsam da oran çok yükselmedi. Genel kurula katılma konusunda tereddüdüm yok, sağlık vb manialar çıkmazsa muhakkak gideceğim...Gündeme ilave edilmesi gereken bir husus olursa oturum başlar başlamaz önerge vererek gündeme alınması ile ilgili oya sunarım bunu sıkıntı yok. Yani hâkim ortakların temsil oranı ortada iken önceden bir şeyler göndermek gereksiz üstadım. Gelirseniz görüşürüz inşallah.
Genel kurul öncesi gündem talebi ile genel kurul daki aynı değil onun için yazdım.
Büyük ortaktan kastım ise portföy olarak benim minik yatırımdan fazla olduğunu tahmin ettiğim için.
Genel kurula maalesef katilamam Ankara'dayim,
Son oyak çimento genel kurula katıldım
Elektronik imza alıp katılmak mümkün ama önemli bir gündem olsa alırdım örnek ayrılma hakkı falan eskiden çok katiliyordum onuda bitirdiler bu SPK şirketler tarafında yer alarak tebliği değiştirdi cazip tarafı yok
Sagliklar
bu gün senetlerin uzun vadelerini incelerken ( aylığını zaten beğendiğim ancak hali hazırda aktif hale gelmeyen ) PRKME nin günlüğü dikkatimi çekti.. kırmızı ve pembe indikatörlerin aşağı çaprazı olası bir yükselişi haber verir.. çapraz sonrası destek ve taşıyıcı görevini üstlenir.. ancak yükseliş için (Caroline Campbell) CRLN i geçmeleri gerekir.. sol taraftaki yükseliş sırasında CRLN direnci olmadan yapılan bir hareket var.. (sadece kırmızı barlarla hareket eden ) CRLN geldikten sonra sıkışma gelmiş ve CRLN direnci senede bir süre baskı yapmış.. sonrasında da yükseliş gelmiş .. şu an, alttaki turkuaz HAUSER dahil hepsi, sanırım bayram nedeni ile bir araya gelmiş.. malsız çulsuz bayram sonrası kimin hangi yöne gideceğini izlemek keyifli olacak.. iyi çalışmalar..
not: Hauser harika bir virtiöz olsa da, üstü güzel altı üzer..
https://i.hizliresim.com/6h5ltd5.png
Gayrimenkuller başta olmak üzere yandaş şirketler feci durumda...Nispeten muhalif PRKME'nin biraz daha dik durmasını beklerdim ancak kağıttaki çete buna izin vermedi maalesef.