2014 yılına göre birim maliyet ciro bazında % 2 artmış yaklaşık 70 milyon.....birim maliyet neden artar çok anormal birşey olması lazım...birim ciro başına pazarlama ve yönetim gideri artmasının sebebini şirkete soracağım...
Printable View
2014 yılına göre birim maliyet ciro bazında % 2 artmış yaklaşık 70 milyon.....birim maliyet neden artar çok anormal birşey olması lazım...birim ciro başına pazarlama ve yönetim gideri artmasının sebebini şirkete soracağım...
Haftalık Hisse Yarışmamıza Kurallara uygun 3 hisse seçin
Bir hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989
03.05.2018 Olağan Genel Kurul
Toplantıya katılmayan hiçbir ortak bence halinden şikayet etmesin...
Bu genel kurulda yönetimi tam anlamıyla hesaba çekmek lazım... 3 yıldır ..mızı bellediler..... Sesimizi duyan yok...
Şirket başı boş... borsa değeri kimsenin umrunda değil...
Ortak şirketin borsa değeri düşer çıkar bizler bunu bilerek yatırım yaptık lakin bu ....... herifler ky düdüklemek için emir almış gibi ayrıca şirketle alakalı yolsuzluklardan söz ediliyor bunlarla ilgili cvp bile veren yok genel kurula gitsek inan kan çıkar o derece çünkü adamlara sövüyosun yarabbi şükür diyorlar yinede bildiklerini okuyorlar bir müdür var evlere şenlik şirketim olsa çaycı bile yapmam ama adam müdür değil manipilatör gibi davranıyor soruyorum napalım şimdi sesimizi duyan yok
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yapılacak şey aslında belli ama duygusal davranınca olmuyor....geçen hafta 9 tl den satmadığım 4000 lotu 4,15 tl den sattım...diplerde sattım farkındayım ama bu hissenin dipte olmasından ziyade ne zaman çıkacağı belli değil...belkide 1 yıl sonra buralarda olacak sonuç zaman kaybı ....ben başka kulvarlarda dolanıp tekrar geleceğim kısmi satış yaparak....100 milyon sermaye ile 90 milyon kar eden veya sermayesinin 2-3 katı para kazanan küçük ama kazancı büyük şirketler var...bir hektaş bile 250 milyon ciro ile 50 milyon kar yazıyor...gübretaş 4,2 milyar ciro hedefliyor kar allah bilir 50 milyon olur mu bilemiyoruz...
duygusallık borsada kaybettiriyor...bir tarafta somut rakamlarla hareket eden hisseler var bir tarafta bizim gibi hikayelerin olmasını bekleyen....bu hikayeler ara ara yöneticiler tarafından kullanılan hikayeler...örneğin bir fosfat yatırımı olacak diye bu hissede kaldım 2009 yılından beri hissedeyim...2010 yılında yüklü alım yaptım hala aynı noktadayım...aslında hedefim 3-5 kat kazanmak değildi...en fazla 2 kat beklentim vardı bakıyorum bu beklentiyi başka hisselerdede yapabilirdim boşuna somut olmayan bir beklenti için hisse aldım....ne belli bir 10 yıl daha fosfat yatırımı olmayacağı......örneğin fosfat şirketi ile görüşmeler başladı dendiği anda hisseyi almak daha mantıklı olsun 1 tavandan sonra olsun en azından az çok zaman kaybı olmaz....
bakan diyor fosfat yatırımı görüşülüyor şirket yöneticisi şuan birşey yok diyor...büyük elçi ortak fosfat şirketi kurulacak diyor bizim yönetici şuan birşey yok diyor...birileri yalan söylüyor arada yatırımcıya oluyor olan...son zamanlarda bu şirket yöneticilerinden doğru bir kelime duyamaz olduk...
bugün açıklanacak teşvik paketinde bize yarayan maddeler var ama sonuç ne olur allah bilir....bu teşvikten eğer faydalanamazlarsa bu yönetimde gerçekten iş yok diyeceğim....devletin daha ne yapması lazım...fosfat yatırımı için herşey müsait cengiz holding vs.hikaye...cengiz ancak güney doğu anadoluya hizmet verir....bizim derdimiz yerel şirket değil global bir marka olmak....bunu tunusta bir ortaklıkla taçlandırmalıyız ama tunus hala fransa sömürgesinde...halkı farklı baştakiler farklı telden çalmaya devam ediyor o yüzdende sürünüyorlar madenicleri sokaklara çıkıyor vs...onlarda zamanla anlayacaklar doğruyu.........
Proje bazlı teşvik kapsamında desteklenen ilk proje olan Mardin’in Mazıdağı ilçesinde gerçekleştirilecek 2,9 milyar TL tutarındaki 900 kişiye istihdam sağlayacak Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi’ne yönelik olarak yatırımın niteliklerini ve sağlanacak destek unsurlarını içeren Destek Kararı 24 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve anılan yatırım adına yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir.
Yandaşa yarar teşvikler çıkmış.buda demekki gübretaş pazar payını bile kaybedebilir.satsalar bari cengize
Yazıklar olsun.mazıdağını cengize sadece 28 milyon dolara özelleştir.ver.sonra 2.9 milyar teşvik ver.bumu büyük Türkiye bumudur devlet yönetmek.gübretaşa verilemezmiydi mazıdağı.parayı ver tesisi kur.ama sahibi yandaş olsun.devlet kurumları inim inim inlesin.gitsin tunustan fosfat alsın .Allah bunların hesabını soracak.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ortak çok fazla paniklenecek durum yok...cengiz tabi ki pay kapacak ama bizim satışımız azalmaz emin ol....% 70-75 kapasite kullanım oranıyla çalışıyor mal elde kalmıyor kalmaz da merak etme...bu şirketin mal satamama derdi yok en rahat olunacak konu bu...en basiti tarım kredi suriyede afrikada çiftçileri destekliyor oralara satar gübreyi...bizim şu kar marjını yükseltecek pazarlama giderlerini düşürecek yönetim giderlerini düşürecek adımları atmamız lazım...gübre sektöründe bir sürü dişli şirket var zaten cengiz eklenmesi birşey ifade etmiyor....belkide cengizden gübretaş alır olamaz mı...adamları zorla adam ettiler ben ona yanarım....daha dün sıradan yol yapan müteahit şirket bugün zenginler listesinde...
Vatandaşın parasını yandaşa peşkeş tir bunun adı.3 kuruşa özelleştir.senin şirketin varken ver parayı bas teşviği yazıklar olsun.bu gübretaşın gözden çıkarıldığının kanıtıdır.yarın öbür gün duyarız kar etmiyor.öyledir böyledir özelleştirelim yine bir yandaşa peşkeş çekilecek ömrümüz varsa görürüz.
şu var cengiz hammadde kaynağında tesis kurduğu için döviz kuru lehine çalışacak karlı bir yatırım olarak karşımızda duracak....bizim embesil yöneticilerde kur dalgalanması var yok faiz var diyecek maaşlarını alacak bilançoda kur zararı yazacak ve diyecek ki ne yapalım hammadde ithal ediyoruz.....çözüm üretmeyen yönetici yönetici sayılmaz şu adamları idare et yeter anlamı taşıyor başka bir izahı yok....
bu ülkede tarımda ki rant inan çok fazla.manavdan geçilmiyor..neden bukadar manav çok arttı acaba....o yüzden tarım sorunu çözülmez birilerinin işine gelmez vatandaş yükü sırtlar...dediğini olabilir daha düne kadar şeker fabrikalarıda stratejikti satılacak birşey olmayınca satışa çıkardılar herşey mümkün....sadece yol köprü bina inşaat ile bu kadar....benim yaşadığım yerde 15 yıldır 1 tane fabrika kurulmadı sadece yol yapılıyor...şuda var biz yatırımcılar şirketi kimin yönettiğine bakmayız tabelada ki kar rakamına bakarız....özelleşse çok daha fazla kar olacağı kesin...bunlar amme hizmeti yapıyor....250 milyon satış yapan hektaşın karını 2 fabrika ile yapamıyorlar..yönetici diye çalışıyorlar hiç utanma yok...
sıkıntımız ortada sorunlar var ama sorunları çözecek çözüm üretecek kafa yoracak heyecanlı analitik düşünen ileriye dönük öngörü geliştirebilen yöneticiler yok malesef....
yabancı birisi türkiyeye gelip türkiye hakkında araştırma yapıyorum tez yazacağım ülkenin küçük bir özetini nerede bulabilirim dese gübretaşı gösterirdim. gayet güzel bir özet.
Ben kocaelide yaşıyorum.gübretaşın atıl arazisini bile biliyorum.seka da tupraşta petkimde calısanlarıda biliyorum.nasıl özelleştirme sürecine girdiklerinide.calışan abilerimiz anlatıyorlar.devamlı zarar göstertme çabaları sıfır yatırım.sekayı kapatıp park yaptılar.
2018 yılı 200 milyona yakın yatırım planı var...daha geçen çeyrek amonyak tesisi devreye girdi...2015 yılında da yarımca tesisi % 45 kapasite artırdı...o kadar içler acısı bir durum yok şirket açısından....tarihi ciro var tarihi üretim var...kar yazmak isteseler yazarlar istemiyorlar bence...
Keşke özelleştirilse
Ortak ben yatırım yapıldığına bile inanmıyorum bu nedir ya hersene 100 200 milyon yatırım yaptık diyorlar kapasite kullanım oranına bakıyosun artış yok gibi sıfırdan fabrika kursan bukadar para harcanmaz ayıptır yahu
http://www.gazetevatan.com/-super-te...57070-ekonomi/
teşvik alacak firmalar belli oldu....hayırlı olsun diyelim...siirt bakır dikkatimi çekti....mazı dağı ve siirt sonuçta kazanan cengiz ne güzel ...siirt fabrikasını park sattı cengiz teşvik aldı...babamın oğlu olsa ben bu kadar cengize teşvik vermem..şanslı mı diyelim cengize....
Ortak karamsarlık değil gerçekler sende söyledin şimdi 10 kuruşluk yatırımı milyoonluk yapar bu çakallar güvenimin olmadığını belirtmek istedim
Bu hissede 2008 den beri yatırımcıyım bukadar rezillik bukadar dolandırıcının bir raya geldiğine hiç şahit olmamıştım
Ortak bunları seçme getirmişler bu şirketin başına vasıflı yönetici yok hepsi siyasi cbaşkanının bu dönen dolaplardan haberinin olduğunu sanmıyorum ama sesimizide duyuramıyoruz
ortak yaşanmış gerçek olay....eski çimentocuyum yaklaşık 8 yıl yabancı çimento şirketinde çalıştım....yönetim değişti biz ayrılmak zorunda kaldık şirket küçüldü eleman çıkardı....sonuçta çıkanlardan biri güvenlik amiri lise mezunu bir arkadaşımızdı...işten çıktıktan sonra il özel idaresinde memur oldu....geçende tayin oldu şehir içinde....neresi dedim ilçe il özel idaresi müdürü olmuş...durum bu...bende hacettepe mezunu tecrübeli mühendis müşavir firmada çalışıyorum..kısmetse çimetoya tekrar döneceğim.yabancı dil var ilk ve son çalıştığım firma yabancı ama durum bu....biz boşuna hak ederek bir yerlere gelmeye çalışmışız diye kendime söyledim....bu dediğim arkadaş mühendis çalıştıracak...fabrikada mühendislerin emrinde gezerdi ama devlette müdür oldu...bu arkadaşın bir özelliği var ağzından allah kelimesi eksik olmuyor ama haketmeyerek bir yere gelmenin sanırım allah katında bir suçu yok diye düşünüyor...bizde allaha şükür inanıyoruz allaha ama iki lafımızdan birinde allah geçmiyor tek kaybımız bu sanırım...
Ortak rabbim bize helalinden kazanç helalinden yaşam nasip etsin dilinde allah kalbinde dünya sevgisi olanlardan eylemesin sabır ortak mutlaka hakettiğin yere gelirsin bu donanımla anlattığın durum aslında sadece gübretaş değil ülkeninde bir özeti gibi
ortak teşvik paketinde gübretaş olmaması çok ilginç...siirt maden var gübretaş yok...gübre sektörü en çok cari açığa sebep olan sektör...bu açıklanan teşvik paketi çok büyük ama derde deva olacağını düşünmüyorum....en basiti vesteli takip edelim bakalım ne yapacak...3-5 yıl içinde..telefon dediler olmadı,insansız hava aracı dediler olmadı şimdi elektrikli araç diyorlar bakalım ne çıkacak...hiç vestel akıllı telefon alan gördünüz mü ben hiç görmedim...etrafımda kim varsa ya samsung ya apple.....millet kaliteye bakıyor...
Ortak vestel olayı tahminimce askeri projeler ve yerli araba için üretilecek pil ile alakalı diye düşünüyorum gübretaş a gelince sanki gözden çıkarılmış hükümet tarafından böyle saçma iş olurmu bir ülkenin en stratejik sektörü askeriyeden sonra gıdadır ama anlıyamadığım birşeyler dönüyor zannımca gübretaş aradan çıkarılacak cengiz ön plana çıkacak
ortak gübretaş demek tarım kredi demek ...tarım kredi gübretaşı satarsa sizin demenize göre tarım kredi diye birşey kalmaz...çok küçük düşünüyorsunuz...bu gübreyi cengiz satsa ne olur tarım kredi satsa ne olur....tarım kredi bayi ağı daha geniş...tarım kredi olmasa gübretaş neyi nereye satar...
Ortak ben tam anlatamadım demek istediğim gübretaş ı cengize bağlıcaklar bu gidiş onu gösteriyor belkide tkk yıda
Dewlet isteseydi mazıdağını gübretaşa bağlayabilirdi neden cengize verildi üstüne birde teşvik adam bedavaya tesis sahibi oldu
Bende yeni yatırımcısı oldum. Uzun süredir bekleyen ve zararda olan arkadaşlar var anladım. Yönetimi iyi yönetemiyor olabilir, kar da edemiyor olabilir, herşeyi hükümete bağlamak bağlamak, sürekli birilerini zan altında bırakacak yazılar yazmak ne derece doğru. Bunu arkadaşlara laf atmak için yazmıyorum. Sonuçta şirket bu, durumu da bu. Ben evimde vestel cep telefonlarını kullanıyorum, tavsiyede ediyorum. Yerli malı herkes kullanmalı.
Aramıza hoşgeldin umarım bizim durumda olmazsın ve tepki göstermezsin yangını en iyi evin içindekiler anlar biz yandık sende yanmazsın kardeşim olayları hükümete bağladığımızı nerden çıkardın bu durumdan tepe yönetimin haberdar olduğunu sanmıyorum öyle olsa müdahale ederler diye düşünüyorum ayrıca google dan gübretaş yaz neler neler olduğunu bizim isyanımızın nelere oldduğunu daha iyi anlarsın artık sende ortağımız olduğuna göre aramıza hoşgeldin
ortak mazı dağına hiç yüklenmedi gübretaş....neden yüklenmedi şekilde görüldüğü gibi büyük yatırım gerektiriyordu ve pazarı yok...pazarı sadece güneydoğu anadolu bölgesi...gübretaş dünya markası olmak istiyor bu ancak pazarı olan bir yabancı fosfat şirketine ortak olarak olur....kısaca fosfat yatırımı sadece yurt içi için düşünülen bir yatırım değil....zaten hammadde kaynağında yatırım yaptığında bunun mazı dağı olmasıyla tunusda olması arasında fark yok....fark ne pazar...pazarı olan bir fosfat fabrikasını arıyoruz bu pazar sadece türkiyeden oluşmuyor....cengiz sadece yurt içi satabilir yurt dışı pazar kapmak kolay değil....kısaca gübretaş iran gibi büyük lokma peşinde...
ben bu hükümet zamanında belki olmaz ama ilerleyen yıllar cengiz holdingin bu yüklerin altından kalkacağını sanmıyorum çok dallandılar sonra dallarını budamak zorunda kalacaklar.....cengiz kim gübre kim...ne alaka zorla bir evlilik yaptılar bakalım kaç yıl yaşarlar...güneydoğu anadolu pazarı kurtaracak mı iyi hesap kitap yapıldı mı zamanla anlayacağız....
piyasa bu teşvik paketini beğenmemiş görünüyor...borsa fiyatlaması onu gösteriyor...
bugün acaba alıcı olmadı diye mi düşmedi yoksa satıcı olmadı diye mi....biraz güçlü durdu sanki....düşmeye bile gücü kalmadı artık hissenin düş düş nereye kadar 3 yıldır düşüyor adi.. hisse....