Yorum bile yapılmamalı dolar 10.60 oldu, borçları ne olmuştur? Bir arkadaş 6 yıldır zengin olmak için bekliyor. Dolar bozup almıştı, 10 lira olsa bile zararı çıkmaz.
Printable View
Yorum bile yapılmamalı dolar 10.60 oldu, borçları ne olmuştur? Bir arkadaş 6 yıldır zengin olmak için bekliyor. Dolar bozup almıştı, 10 lira olsa bile zararı çıkmaz.
Peruklü,Kendisini zengin etmeden, Başkasına zırnık koklatmaz.. Vesteli , yatırımcısını yıllarca süründürdü..
Zorende ,Bedelliden paraları topladı, Şimdi kağıdı, ortaklarını sürünmeye bıraktı...
Yan şirketleri halka açmayı, rafa kaldırdılar.. Zaten oyuncakları, Vesbe,Vestel, Zoren var..Al takke ,ver külah yapıyorlar..
Bizde melul melul bakıyoruz..
Vestelin gidişini hatırlıyorum, tahsisli bedelli sermaye artışına karar almış, 0.80 lerden çıkışa başlamış ve halen yükselmekte..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesınlikle haklısınız.o dönemde kızıp vestelin tum eşyalarını boykot edip.arçeliğe geçmiştim.hala boykotum devam ediyor.nasıl olduysa yurddışı santrallerinden elde edeceği gelir artar diye aldım .tavana sattım birdaha aldım.işte en büyük hataydı.allahtan busefer çok az aldım.karda olmama rağmen kendime kızıyorum.73 74 olsa satıp çıkıcam.birdaha tövbe...y.t.d.
tahminim bu grup böyle dönemlerde malı elimize verip nakde geçiyor.naktide başka yerlerde çalıştırıp para kazanıyor.sonra bi katakulli yapıp elimizden alıyor.gerçekten çok sıkıntılı bir grup.y.t.d.
birde bedelli sorunu var.oda ayrı bir vaka...y.t.d.
Vestel Beyaz da
çok geri kaldı.bir tavan yapar sonra oralarta takılır 1 sene .bedelli yapacagı zaman 2.70 olur.sonra yine stabil.yatırım yapılacak bir kağıt değil ama girdik bir kere verecez bakalım.1.74 bana uyar.gel spek veriyim ne halin varsa gör....y.t.d.
Şirketimizin iştirakleri aracılığı ile Türkiye'de yürütülen elektrikli araç sarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerinin Avrupa Birliği ve çevre ülkelere taşınması ve ilgili ülkelerde bu kapsamda faaliyet gösterilmesi amacıyla, Hollanda'da kurulu %100 bağlı ortaklığımız olan ZES N.V.'nin %100 doğrudan hissedarı olarak İsrail'de "Zorlu Energy Solutions (ZES) Israel Ltd.", Karadağ'da "ZES D.O.O" ve İtalya'da "ZES S.R.L."unvanlı şirketler kurulmuştur.
Kaynak:KAP.(19.11.2021 tarihli haber)
Yatırım tavsiyesi olarak anlamayınız.
yeni gelen enerji şirketlerinin bilançolarını görünce nasıl soyulduğumuzu anladım.bu adamları bilirdimde bukadarını tahmin edemezdim...y.t.d.
JEOTERMAL ENERJİ SANTRALLERİ:
Denizli Kızıldere 1 Santrali
Türü: Jeotermal Enerji Santrali
Kapasite: 15 MW Elektrik
Denizli Kızıldere 2 Santrali
Kapasite: 80 MW Elektrik
Denizli Kızıldere 3 Santrali
Kapasite: 165 MW Elektrik
Manisa Alaşehir 1 Santrali
Kapasite: 45 MW Elektrik
RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ:
Osmaniye Gökçedağ Santrali
Türü: Rüzgar Enerjisi Santrali
Kapasite: 135 MW Elektrik
HİDROELEKTRİK ENERJİ SANTRALLERİ:
Tokat Ataköy Santrali
Türü: Yenilenebilir Hidrolik Rezervuarlı Enerji Santrali
Kapasitesi: 5,5 MW Elektrik
Kars Çıldır Santrali
Kapasitesi: 15,4 MW Elektrik
Tunceli Mercan Santrali
Türü: Yenilenebilir Hidrolik Kanal Tipinde Enerji Santrali
Kapasitesi: 20,4 MW Elektrik
Erzurum Kuzgun Santrali
Kapasitesi: 20,9 MW Elektrik
Eskişehir Beyköy Santrali
Kapasitesi: 16,8 MW Elektrik
Rize İkizdere Santrali
Kapasitesi: 24,94 MW Elektrik
Erzincan Tercan Santrali
Kapasitesi: 15 MW Elektrik
TERMİK SANTRALLER:
Lüleburgaz Santrali
Türü: Doğal Gaz Kojenerasyon Santrali
Kapasitesi: 49,53 MW Elektrik + 209,5 ton/saat Buhar
Bursa Santrali
Türü: Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali
Kapasitesi: 34,3 MW Elektrik
PAKİSTAN RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ:
Pakistan Jhimpir Santrali
Türü: Rüzgar Enerjisi Santrali
Kapasite: 56,4 MW Elektrik
Daha bir sürü güneş enerjisi santralleri ve Zoren bağlısı enerji şirketleri.
Ve borsadaki fiyatı,çok komik çooook.
Yatırım tavsiyesi olarak anlamayınız aman haaa.
Defter değerinin usd bazında güncellenerek ve en azından 2.5 TL'den işlem görmesi gerekmez mi
Hisseye 1,73 ve 1,74 TL den bir parmak attım. Hayırlı olsun.
Sayın Mustican'ın parmağından sonra hafifce zıpladı,musibete iyi mi geldi ne?
musti sen mi ittirdin birkaç kademe....:)
zoren Türkiye'nin 81 ilinde 1000 şarj istasyon sayısına ulaşmış bile üstelik Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 13 şarj istasyonu kurmuş.Diğer rakiplerin(enerjisa,aksa)bu konuda sitelerinde detaylı bilgi bile yok,zoren bu konuda hızlı davranmış.
Yatırım tavsiyesi olarak anlamayınız,aman haaa.
Yukselmisya bu 50 haftaligin ustune atmis.
Son bir haftadır takaslarda yabancı alımı görülüyor.
CITIBANK YABANCI A.Ş. 2.803.298
DEUTSCHE BANK A.Ş. (YABANCI) 4.219.617
Aylıkta
citi 5,7 milyon
doçe 9,3 milyon artmış
net alım yapmışlar
Yahoo finansta bir haber cıktı gecen hafta
Haberde dünyada 2035 yılına kadar 300 milyon ve 2040 yılında 500 milyon şarj portuna ihtiyacı olacagını ve
1.6 trilyon dolarlık bir pazar olacagını tahmin ettiklerini yazmakta idi.
1.6 trilyon doları görünce ister istemez bir kaç araştırma yaptım. İlginç şeyler buldum
Türkiyede elektrikli aracın üretildiğini ve 2 yıldır da kullanıldığını gördüm ama bu bir otomobil değildi 20 metrelik bir cekici gemi 300 metrelik dev gemileri limana alıp cıkarmakta kullanılıyor ismini de Zeetug demişler.
Üstelik bu dünyada da ilk elektrikli cekme gemisiymiş ve bir türk denizcilik şirketi dizayn etmiş..
Elektrikli arabayı beklerken 2 yıldır kullanılan ve şu an 3 tane daha inşası devam eden zeetug bir şok yarattı dev gemileri cekmesi daha bir ilginç.
Neticede bu akülü gemi
Akülü arabalara bakışımı değiştirdi.
Bu 1.6 trilyon dolarlık pazar için Türkiyede kim ne yapmış diye bakınca Zes diye bir şirketin % 90 pazar payı ile hakim olduğunu 1000 civarında istasyonu olduğunu gördüm bu zeste yılların uyuz kağıdı zorene aitmiş.
Biraz daha bakınca avrupada
Hollanda italya kıbrıs karadağ hırvatistan israil vb. Zes firmasının Buralarda da faaliyette başladığını ögrendik..
Tek başına gelecek bir kaç yıl sonrasının petrol istasyonları olan bu şarj istasyonlarının ekonomik getirisi
X yada Y olabilir fazla albesi mevcut değil ancak olayın
Banka finans yazılım otomasyon bağlantılarıyla az bir tehayyül edince avrupa ve türkiyedeki hakim konumunu koruyabilirse bu zes şirketi tek başına bağlı olduğu zorenden 10 kat daha değerli hale gelebilir.
En azında şu bile bir EVDC token coin cıkarsa
1 günde 3 milyar dolar toplayabilir
Kim bilir tokenini coininide alırız kısmet...
Bu sebeple gariban halimizle bu krizde 1000 tanecik zoren aldım... Umarım Zescoin cıkarsa ondanda 100 tane alırız..
Bol kazançlarınız olsun..!
Bence hissenin temeli ve tekniğinden önce peruklu kazandığını paylaşmak istiyor mu ona bakmak lazım.
Yıllar paylaşmayı sevmediğini defalarca gösterdi.
Mevzu elektronik arac gerec üretmek değil
Mevzu kimin bu hizmeti sunduğu ile alakalı olup hizmeti sunanın sahip olacağı finans yazılım blockchain coib token vb gibi katma değerin kimde kalacağı katma değeri kimin yöneticeği ile alakalıdır.
Teknolojide devir cok hızlı aspilsan lityum ion Nmc teknolojisi ile ilk pilini nisan 2022 piyasa sunacak ancak şu an lityum ion lot teknolojisi geldi geliyor.
Buna bağlı sarjerlerde değişmek zorunda Şarjerlerin BMS teknolojisi ile akü yoğunluğuna bağlı Soc değerlerine uyym sarjer üreticilerini zorlayacaktır.
Ayrıca ölmez yaşar sağ kalırsak 20 yıl sonra hidrojen jel yakıt pili gündeme geldiğinde 40 barın altındaki calışabilme özelliği ile araclar özelinde bambaska bir dünya konuşulacak.
Neticede sarj istasyonu bahane
Zescoin yada zestoken ihtimali şahane.
Bol kazanclar dilerim.
zoren 1,82-1,83 TL %0,5 artıda
Bazıları zorenin bocunun yüksek olduğunu söylüyor ama, unutulmasın ki kurduğu tesislerin de döviz bazında bir değeri var. Döviz gelirlerini saymıyorum bile.
Bardağın dolu tarafını da görmek lazım.
ZOREN 1,81-1,82 TL
Bir arkadaş teknik analiz yapabilir mi?
Son 1 yılda yaklaşık %350 dolar bazında erime mevcut... 2001, 2008, 2020 krizlerinin dip fiyatının bile altına geriledi.
En son böyle bir grafiği Gübre Fabrikalarında görmüştüm 2-3 sene öncesi...
Doğal olarak kasasında dövizi olan, döviz geliri olan, ihracata çalışan şirketlere aç kurtlar gibi saldırıyorlar şu an..
Kısa vadede hem temel, hem teknik analiz olarak, olumlu bir şey söylemek adına kayda değer bir durum yok. Ekstrem bir haber düşmediği sürece...
https://imgyukle.com/f/2021/12/16/k0PpcA.jpg
Avrupa elektrik fiyatlarında yeni zirve
Fransa'da dört nükleer reaktörün kapanmasıyla Almanya ve Fransa'da elektrik fiyatları yeni zirveleri gördü. Almanya'da elektrik fiyatı megavatsaat başına 336 euroya ulaşırken Fransa'da 540 euroyu gördü.
https://www.bloomberght.com/tedarikc...irakti-2294606
Bedellisine de katıldığım ,Peruklünun bu kağıdını,Lanet edip Perşembe günü ,1.83-90 arasından zararına ( Maliyeti 2 TL) satıp çıktım.Dün sabah baktım 2.04 TL , Sinirimden küfür ettim.. Öğlen Dışarı çıktım,hastane, doktor,eczane,pazar, derken akşam oldu,eve geldim,bir baktım ki piyasada curcuna kopmuş, Kağıtlar paspas olmuş,Zoren 1.72 kapatmış..
Neticede,Bu kağıt ne bana yaradı,ne benden alana yaramış...
Ha;Tekrar bu kağıdı, alır mıyım.?
( Şimdilik) Allah korusun..!!
https://zes.net/
ZES
Zorlu Energy Solutions (ZES) yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaratılmış Zorlu Enerji markasıdır.
2018 yılı itibariyle faaliyete geçen ZES, şehiriçinde ve şehirlerarası yollarda hayata geçirdiği hızlı şarj istasyonları ile birlikte ülkemizdeki elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırmayı ve elektrikli araç devrimini hızlandırmayı hedeflemektedir. Halka açık noktalarda sunduğu hızlı şarj imkanının yanında, kullanıcılarının talepleri doğrultusunda ev ve işyerlerine de şarj istasyonu kurulumları yapmaktadır. ZES, kısa bir süre içerisinde tüm Türkiye’de şarj istasyonlarını devreye alıp, elektrikli araçları tüm ülkede erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmeyi planlamaktadır.
www.zes.net
ZOREN: 1,69-1,70 TL %1,2 artıda
bist100. 1942 puanda %5,5 ekside.
Zoren : 1,65-1,66 TL ile kapattı.
BİST 100 :1804 puanda kapandı.
BİST 100 4 günde yaklaşık %10 düştü.
Bazı büyük hisseler ise aşağıdaki oranlarda düştü
Tofaş:%34
Tkfen:%33,9
Tüpraş:%33
Kchol:%32,2
Petkim:%31,5
Asels:%31,2
Dohol:%31,1
Sise :%30
Eregl:%30
Krdmd:%30
Thyao:%29,8
Sahol:%29,5
Froto:%28
Enkai:%26
Ekgyo:%26
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ'nin Aydın ili, Buharkent ilçesinde işletmekte olduğu 165 MWm / 165 MWe kurulu güce sahip Kızıldere-3 Jeotermal Enerji Santrali'ne entegre olarak güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Ana Kaynak JES + Yardımcı Kaynak GES) kurmak amacıyla santralin mevcut elektrik üretim lisansının 189,75 MWm / 165 MWe olarak tadil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunulmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/985603