Sene sonu 40 milyon civarı kar ettiğimizde anlarsınız beklentinin ne olduğunu
Printable View
Sene sonu 40 milyon civarı kar ettiğimizde anlarsınız beklentinin ne olduğunu
Teknoloji alıyorlar
Yabancılar şimdilerde teknoloji şirketlerine yöneliyor. Bu şirketlerin piyasa değeri ağırlıklı olarak 500 milyon TL’nin altında. Piyasa değeri 256 milyon TL olan Fonet Bilgi Teknolojileri hissesinde bu yılın başında yabancı payı bulunmazken gerçekleştirilen alımlarla birlikte yüzde 40’a çıktı. Piyasa değeri 111 milyon TL olan Link Bilgisayar’da yılbaşında yabancı payı yüzde 0,16 seviyesindeyken şimdi yüzde 24,41. Piyasa değeri 588 milyon TL olan İndeks Bilgisayar’da yabancı payı yılbaşında yüzde 43,25 iken şimdi 62,93. Piyasa değer 226 milyon TL olan Kafein Yazılım’ın yılbaşında yabancı payı yüzde 1,49 iken şimdilerde yüzde 16,15 seviyesinde. Aynı şekilde piyasa değeri 237 milyon TL olan Datagate Bilgisayar’da yabancı payı yüzde 4,84 seviyesindeyken yüzde 18,17’ye yükseldi.
Sadece bilgi amaçlı alıntı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu rakamı neye göre yazdınız merak ettim. Zira 9 aylık net kar 11.5 milyon. Son çeyrekte 28,5 milyon mu kâr edecek?????
Sene sonu 20 milyon net kar gayet güzel bir rakamdir kfein için. Üstü ballı kaymak olur.
Ayrıca bir konuya daha açıklık getirmek isterim. Forumda sık sık yabancı ortaktan bahsediliyor. Patron Cem KALYONCU nun bloomberg de ki son programını canlı izledim. Orada yabancı ortakliktan bahsedildi evet ama bu ortaklık hisse satışı şeklinde bir ortaklık değil, daha çok proje ve iş ortaklığı şeklinde bir ortaklık olacak.
Yanlış beklentilere girmeyelim. Hisselerin %75 i halka açık zaten kalan %25 civarı da KALYONCU ya ait.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimse kalmamış galiba, ya da kimsenin keyfi kalmamış.
Ortalık bir sakinleşsin sonra yine şenlenir
Gitmeye gönlü var da, oğlanın ne yapacağından emin olamıyo.
SMART göz göre göre spk yaptırımlarına sokuldu...
çıkışta ona ayak uydurmayan hissemiz düşüşte nasibini aldı...
bence yarın SMART çözülür burada da hareket olur...
Yarın bereketli bir gün olur inşallah herkesin morali bozuldu, hayırlısı
Smart'ın eli kolu bağlı olduğundan ve Kafein'de göbekten bu şirkete bağlı olduğundan kısa vadede beklenti oluşmaz gibi görünüyor.
Yazık kağıda, gerçekten çok yazık. Yaw arkadaş ben şunu anlamıyorum, madem bu açığa alış-satış işlemi küçük yatırımcıya yaramıyor yada kötü bişey neden getirdiniz bu tür işlemi borsaya. Bilen biri bana anlatsın. 10 senedir bir hissemiz %60-70 yükseldi, onunda boynuna spk bindi. Bumudur ben gibi küçük yatırımcıyı korumak yada bunun neresi korumak. Gerçekten bilen varsa anlatsın.
Valla biz Türk halkı borsaya filan para yatırmasın arkadaş ya iki gün bekleyemez mi bir insan hemen herkes isyan ediyor ya hayır anlamıyorum yani bende mi problem var
Katılıyorum. Her koyun kendi bacağından asılmalı, sözde ky volatileden etkilenmesin, zarar görmesin isteniyor ama bu da serbest piyasa işlemlerine bir nevi müdahale. Kredili işlemlere sınır getir ama piyasayı bozma. Madem kredili işleme izin veriyorsun sonuçlarına herkes katlanır, bunu yapan da gariban ky değil zaten, çoğu kişi bilmiyor, bilse de büyük risk, kumar. Kredili işlem yapan sonucuna katlanmalı. Daha basit kurallar getirilebilir ama tümüyle işleyişi bozmak yanlış.
demekki neymiş, hikayesi olan, mali yapısı güçlü şirketlerde günlük düşünmemek gerekmiş.
Smart tek fiyat işlem görmeye alinirsa bizi etkilemez inşallah
Redmi S2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada uygulanan bu sistem külliyen yanlıştır.
her vatandaş hisse alıp satabilir.hisselerini bir kurumdan diğerine aktarabilir fakat herşey kural dahilimde olmalıdır.
açığa satış , kredili işlem tamamiyle yasaklanmalıdır.kredi alacak kişi gider kendi kurumunun dışından kredi alabilir orası borsayı bağlamaz. kurumlar arası hisse virman yapılmal fakat virman yapılan hisse senedi virman yapıldığı takaslarda görününceye kadar yani a kurumundan b kurumuna geçtiği görününceye kadar virman yapılan hisse miktarına satış yasağı konulmalıdır.birgün tavan yapan hisseye ikinci gün tavan-taban kısıtlaması getirilmelidir. Örneğin ilk tavan-taban %20 oran; ikinci gün %15, 3 gün %10 tavan ve tabanlar olarak geçmelidir. Takaslar aynı gün görülmeli ücrete tabi olmamalıdır. diğer tüm uygulamalar fes edilmelidir. 2 tl den 12 tl ye çıkan hisse de takas veya kredili işlem yasağı gibi uygulamalar. küçük yatırımcıyı avlamak için kurulan tuzaklardır. Benim görüşüm bu yöndedir.
Bu tek fiyatlar brüt takaslar filan hani bunlar kalkmıştı artık
tek fiyat nedir? brutun bir sonraki adımı mı?
ayrıca smart almaktansa bunu almak daha mantıklı sanki
Sanki Smart'ın kuyruğu, hissenin kendine özgü bir karakteri olur. Bu hisse göbekten Smart'a bağlı.
Yarın buna bir tavan yaptırsalar bütün smartları piyasaya dağıtırlar:) Alanlarda bir kararsızlık var. Smart tavanları çektiğinde hiç de ona bakıp hareket etmedi ama bugün gözü oradaydı hakikaten saçma bir olay. Heralde bir süre ortalığın sakinleşmesi lazım ama endeks de hiç güven vermiyor. Yarın da izleyelim bakalım ne olacak. Ytd
Mesala bana şu farkı anlatın pkart 25 fk dan işlem görürken smart 1 ayda 4 kat gitmişken fonet 21 fk dan işlem görürken bizim canımız göz bebeğimiz neden 12 fk dan işlem görmektedir
hayret tam ayak uydurmadı henüz :) hala 11
ikinci çıkış dalgasının hazırlıkları mı yapılıyor. Üstadlardan bir degerlendirme alsak
smart tek fiyata gecicnce beklenti bitti orda simdilik belki o yuzden bunu dusurmediler buraya damlasalar keske
aslında usul usul hedefine gidecek kağıt, ama ne iştir böyle gitmeyecek. Hep adrenalin olacak anlaşıldı.
bir konu dikkatimi çekti yönetim kurulundaki küçük ortak nerdeyse hergun alım sayım yapıyor net te bakincada satiyor arkadaş satacaksın direk say al say nedir bu adam inşallah bu şirketten maaş yada gelir elde etmiyordur adamın asıl işi olmuş neredeyse hergun al sat yapmak
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedefinin ne olduğu net olarak bilinse her gün tavan olur mu acaba diye kendi kendime soruyorum ama sonra da hedefinin ne olduğunu bilen var mı diyorum ve sabit kalıyorum.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
küçük yöneticiye sormalı lazım esas işi günlük al sat yapmak
adamın şirket yönetimindeki maaşı yetmiyor galiba günlük al sattan para kazanmanın peşinde oturup işini yapmak yerine
tam ayrılmamış ki küçükte olsa bir payı var, işin kötü adam şirketin yönetimin de ne olup bittiğini biliyor ve hafta da birkaç kez günlük al sat yapıyor ya otur yöneticiliğini yap ya da yönetimden tamamen ayrıl normal diğerleri gibi günlük al sat yap,
Adam yükseliş başlamadan 1 milyon 800 bin adet hissesini sattı, şimdi kalan bir kaç bin adet hisseyi alıp satmasının para kazanmak için bir anlamı yok, başka bir anlamı olmalı.
Rin tin tin bu seferde netaş' ın arkasından finoluk yapıyor.