Dolarda flama tamam gibi.
Ons'ta dip çalışması tamam gibi.
Eğer formasyonlar çalışırsa önümüzdeki günlerin favorisi gr altın olabilir. çift motorlu.
YTD.
Printable View
Dolarda flama tamam gibi.
Ons'ta dip çalışması tamam gibi.
Eğer formasyonlar çalışırsa önümüzdeki günlerin favorisi gr altın olabilir. çift motorlu.
YTD.
Taraftar Cocu'yu yorumluyor [emoji23][emoji23][emoji23]
https://twitter.com/FenerTweetleri/s...321765378?s=20
Aldıktan sonra dolar düşse de, yataya bağlasa da ve bu durum uzun sürse de, dolar tek bir atakla mevduat faizini öyle bir katlıyor ki.
Yaşadım :)) O yüzden dolarda terste kalmayı hiç takmıyorum artık. Tersten çıkmak bir olaya, bir konuşmaya bakıyor. Hatta şimdi konuşacaklar haberine bakıyor :)
Sülün Osman'da benzer düşünceyle mesleğini icra etmişti.
Bu kadar enayi varken neden çalışayım ki türü. Yanılmıyorsam şöyle bir lafı vardı. "Bu kadar enayi varken ben de bu işi yapmaya devam ederim "
Size benden bir kınama cezası [emoji23]
Forum sizi paralı üye yapacakmış ama.
Burada benim kendi düşüncem, kur bu seviyelerdeyken bir yaptırıma gitmeyecekleri, ortamı huzursuz etmek istemeyecekleri yönünde.
Kur 7.20 gördüğünde bile öyle keskin bir yaptırım gelmedi. Kur şimdi düşüyor gibi görünürken 6-6.5 arasında gezerken bence dokunmazlar.
Zaten 7.20 sonrası alınan önlemlerin de bazılarında geri çekilme yok mu, swap sınırlamasıyla ilgili mi bir konuda bir adım geri atmışlardı sanki geçen günlerde.
Yani endişeniz bana göre kur ancak 7-8'i aşar ciddi atak yaparsa söz konusu olabilir. Kur 6.5-7 tırmanmaya başlarsa ben kademeli kar satışlarına başlarım, 7-7.5-8 görürse bankadaki dolarların hepsini bozarım sistemde dolar bırakmam. 9-10 olsun diye beklemeye cesaret edemem. %25-30 fizikselde duranı zaten bozmam sigorta niyetine tutarım her daim.
Ortam kötüleşiyor gibi görünürse belki fizikselde tuttuğum oranı yükseltirim. Bankadakini bozup kar etmek kadar fiziksele çekip uzun vadeli daha yüksek kar için saklamak da bir seçenek olabilir. Burada %100 fizikselde olanlar da vardı. Al satla para kazanmaya çalışmayan için gayet akılcı bir seçenek böylesi bir atmosferde.
Beta ayakkabı konkordato ilan etti- bloomberg ht
Önce borç alan firmalar iflas ediyor, sonra onlara borç verenler iflas edecek.
Ancak ekonomik kriz mıriz yok. Kriz tellallığı yapmayın (!).
Dolar 5,60'a inecek. YEP öyle diyor. Bir bildiği vardır heralde.
Kur 7 nin üstüne çıktığında daha kullanabilecekleri bir çok parasal , mali alet vardı.
Bunların bir çoğunu belirli ölçülerde kullandılar.
Ve etkisini de gördüler.
Gidecek bir yer kalmadığında, alınan önlemlerin anlamsızlığı görüldüğünde işler değişebilir.
Bir de Erdoğan gibi bir patronunuz olsun da anlayın dediğimin kıymeti harbiyesini...
Reis birgün çıkacak ve diyecek ki Damat yanlış bir karardı diye..
Zaten bunu diyebilmek için Damadı getirdi.. Elinde bu taşın altına sokabileceği adam yoktu..
Artar artmaz ayrı konu..ancak şu geçmişe bakarak geleceği belirleme mantığından kurtulalım lütfen..
Geçmişte 8-10 sene doların sabit kaldığını görenler ve böyle gideceğine inananlara ne oldu..hepsi yamuldu..:(
Doların arkasından mal mal bakacaktık bir gün..ve oldu..değişmeyen tek şey değişimdir..:)
Verilerle hareket etmekte fayda var..
Damadıyla birlikte bir manav açsa domates, salatalık almaya gitmeyeceğiniz insanların yönettiği bir ülkede yaşamak.,
Zor be!
Bir forumdaş yazmıştı.Akıl dolu bir söz olduğundan yazmak isterim.Gemini arkasına bakıp bıraktığı dalgaların yönüne bakarak geminin nereye gideceği anlaşılmaz diye.Çok doğru laf.
Dün dikkatli olanlarınız belki fark etmiştir.
Damat konuşmasını bitirdi.
Dinleyici kesimi oluşturan zevat ayağa kalktı.
Damat ön sıradakilerin ellerini sıkmaya başladı.
Bir kaçı lafladılar.
Ön sıranın sonuna doğru İş bankası Genel Müdürü BALİ bakanın elini sıkarken şirince bir kaç laf etti.
Biraz da uzattı.
Bakan giderken dönüp bir bakış attı İş Bankası Genel Müdürüne.
Ben pek sevimli bulmadım.
Hala merak ederim.
Şirin İŞ Bankası Genel Müdürü ne dedi acaba damada?
DXY 93.87lerden 94.01e gelmiş.
Bide FED artırımı olursa daha da dövizi tutabilene aşk olsun :)
dxy çok iyi artıyor.94.07
dolarda anlık düşüşler alım-satım-oynama.
sağlam dalgaya hazır olun 10 günlük süreçte.
Bence RTE ve kurmayları 7 ve üzerini normal buluyor.Hazırladılar kendilerini.
YTD
Epeydir bu endişemi yazıyorum çeşitli başlıklarda..
Nasıl ki ikinci el araba alıp satanlara "taaddüt" (birden çok) freni getirdiler ve alım satım karını vergilediler...
Burada da yapabilirler.
Hatta korkarım geriye doğru (makabline şamil) yürütebilirler ...
Buna ve de bunlara kimse ah vah demez.
Zaten düşman bile ilan edildiler.
Yargı da artık ses çıkarmayacaktır.
ben vergi tarafındaki önlemler dışında farklı bir adım beklemiyorum. aksi durumda bunun altından kalkamazlar.
dolar tahminim kısa ve orta vadede yataya saracağı yönünde.. dün ovp ile resmen resesyon hatta usd bazlı bakarsanız depresyon kabul edildi. seçimden önce başlayan süreci de dikkate alırsak, usd nin 7,2 ye varan spike nin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. tabii vatandaş olarak geriden geldiğimiz için sonradan yorumlayabiliyoruz bu resesyon fiyatlamasını..
bir de, artık ayakkabı boyacısının bile on lira beklediği bi dolar sizce kısa vadede on liraya gider mi? :)
ytd..
Her şey yalan bunlar gerçek...
21 Eylül Cuma 12:31 BETA AYAKKABI KONKORDATO İLAN ETTİ
HOTİÇ ve YEŞİL KUNDURA dan sonra buna da el fatiha...
Bizim vatandaşın (ayakkabı boyacısı da temsilcileri olsun) önemli bir kısmı, dolar kuruyla ilgili soruya;
- Bizim dolarla ne işimiz var. Lira bizim paramız diye Erdoğan yanlı yanıtlar veriyorlar...:)
Başka türlü yanıtlar da var tabi...:)
Dış güçler...
https://www.youtube.com/watch?v=rMt5WD_VhVU
Geçen konkordato kuyruğu esprisi olmuştu.Bu gidişle inşaatçıların da, büyüklerini kastediyorum elbet, önsıralara yaklaştıkları belli oldu.Sanırım yılbaşına kadar babalardan biri ikisi teşrif ederler.Zaten özünde batıklar da hükümet inşaatçıların batmasını KHK ile yasakladı sanırım :)))))))
*fitch, türkiye için 2018 yılı enflasyon beklentisini yüzde 13,0'ten yüzde 20,0'ye yükseltti
*fitch, türkiye için 2019 yılı enflasyon beklentisini yüzde 10,8'den yüzde 15,0'e yükseltti
*fitch, türkiye için 2020 yılı enflasyon beklentisini yüzde 9,5'ten yüzde 10,0'e yükseltti
*fitch, "temel senaryomuzda usd/try'nin 6,2 civarında istikrar kazanacağını ve tahmin dönemi boyunca bu civarda kalacağını öngörüyoruz"
*fitch, türkiye için büyüme beklentisini 2018 için yüzde 3,8, 2019 için yüzde 1,2 ve 2020 için yüzde 3,9 olarak korudu
*fitch, "kurda zayıfmık özel sektörü sıkıştıracak ve çeşitli kanallarla bankalar üzerinde baskı yaratacak"
*fitch, tcmb politika faiz oranının bu yıl yüzde 24, gelecek yıl yüzde 22, 2020'de yüzde 16 olmasını bekliyor
*fitch, "enflasyon satın alma gücünü azaltacak ve güven üzerinde etkileri özel sektör tüketimini, yatırımları etkileyecek"
*fitch, "625 baz puanlık faiz artırımı kısa vadede kur üzerinde baskıyı azaltacak, ancak enflasyonu sürdürülebilir şekilde düşürmek için faizlerin uzun süre yüksek kalması gerekecek"
*fitch, "politika belirmemede erken bir gevşeme kur üzerinde piyasa baskısının yinelenmesine yol açabilir"
*fitch, "temel senaryomuzda, yurt içi siyasi ortam nedeniyle bir ımf programı veya sermaye kontrolleri uygulanmasını öngörmüyoruz"
Yani aslında bunların hepsi eğitimin zayıflığından .Bizim okullarda temel aritmetik öğretilmiyor2X2=4 E kimi büyüklerimiz 5 diyor kimi 3 sonunda çocukların kafası karışıyor,o karışıklık da ömür boyu devam ediyor.Misal yurtdışına çıkıyorlar bir bakıyorlar tüm çocuklar 4 diyor,e bizde bazen 5 bazen 3 dü nadiren 4 ederdi.Allah allah nasıl olur diye bocalıyor vatandaşlar.Ondan bu kafa karışıklıkları.Zamanında mandrake namlı forumdaş her entry sini eğitim eğitim eğitim diye bağlardı,ben de öyle şeedim şimdi :))))
Onların da (büyük inşaatçıların da) bilançosu EKİM ayından sonra belli olmaya başlar sanırım artık...
Konut kampanyasında ne kadar ev satıldı?
EKONOMİ HABERLERİ | 20.09.2018 14:31 | Son Güncelleme 23 saat önce
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, daha güçlü bir ekonomi için başlatılan, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" kampanyası kapsamında, bugüne kadar 3 binin üzerinde konut satışının gerçekleştiğini bildirdi.
Şunun için soruyorum, olmaz denen ne varsa oluyor ki; şu 16 yıllık süreçte yaşanan 16 bin olaydan sadece 1 tanesi gelişmiş bir ülkede yaşanmış olsaydı ortada kimse kalmazdı ama burada işler farklı işliyor, ben ansızın bir sabah döviz şu kurdan tl'ye çevrilmiştir bu süreçten sonraki fiyatlamalar manipülasyondur falan derlerse de şaşırmam, sanırım sistem dışında kalan akıllı bir iş yapmış oluyor, al sat yapmak karlı bir iş ama sermayeyi tamamen kaybetme riski de göz ardı edilemeyecek boyutta.
İşte bu önemli bir tahmin...
Tahmin dönemi 3 yıl...
Ben 10 sene kadar önce de böyle kur başı beklemiş epey zarar etmiştim. Hem kurdan hem de almadığım faizden...
3 senede faiz anca % 24 ten % 16 ya inecek tahmini var Fitch'in ...
İyi düşünmek gerek dediğimiz husus bu.
Bunun sonunda kar da var zarar da. Her zaman olduğu gibi...
Konut işleri 2. banker faciası ,hükümet ne yaparsa yapsın yakında o iş komple göçecek.O değil de benim aklıma hep bir şey takılıyor.Bu kanal istanbulu ilk kim akletti.Öyle ya sen durup dururken manasız bir şekilde ulan ben şurdan şuraya kanal açsam nasıl olur diye nasıl düşünebilirsin ki.Yani olacak iş değil.Hadi düşündün eşine dostuna dedin,hadi onlardan gelen tepkileri de sallamadın,bunu resmi proje haline getirmeyi nasıl becerdin.Yani bu proje komple reisin fikri mi ,başka birinin fikri de reisi ikna mı etti.Nasıl oldu bu hikaye.Valla hakiki hikaye bilinebilse bence filmi olur,herkes gider seyreder.:))))))) Filmi çekilirse telif hakkım bakidir ona göre arkadaşlar,şahitsiniz fikri ilk ben şeettim:))))))Yanlış anlaşılmasın film fikrini ilk ben şeettim,kanal istanbul tabi bizi fersah fersah aşacak işler .
Ben bu inşaat şirketlerinin bu projede büyük payı olduğuna inanıyorum.Orda altın vuruş olacaktı.Tabi bütün planlar,son dolar atağıyla beraber bu durumda çöp oldu.:))))))))))