Ve nihayet bedelli sermaye artış kararı geldi. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ve nihayet bedelli sermaye artış kararı geldi. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket, bu sermaye artırımı teklifinin aynısını 2 yıl önce de SPK'ya sunmuştu. Birkaç ay (4-5 ay) sonra SPK, teklifte değişiklik yapılmasını veya teklifin geri çekilmesini istemişti. Buna istinaden, şirket tarafından sermaye artırımı teklifi geri çekilmişti. Bu süre içinde hisse, 22TL'den 11TL'ye kadar düşerek tepki göstermişti.
Keşke sermaye artirimini pirimli ( 1 tl yeine 2 tl) yapsa idi ve tek seferde şu borçlardan kurtulsaydı.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Spk'nın böyle bir talebi olduğunu hatırlamıyorum. Şirket 12 Mayıs'da kap'a attığı bilgilendirme de ülke ve dünya ekonomik gelişmeler nedeniyle başvuruyu geri çektiğini açıklamıştı. Daha sonraki süreçte spk'daki dedikoduları biliyorsunuzdur. Benim tahminim,spk dan bir türlü olumlu/olumsuz cevap gelmeyince şirket,bu spk ile bu iş olmayacak diyerek geri çekti. Ama şirket ortakları yatırdığı bakiyeyi şirketten geri çekmedi. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü hedef portfoy açıklaması tam beklediğim gibi. Kasım ayında başlayan Nnf alımları doğru yolda olduğuma dair inancımı arttırmıştı.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Can yok burada
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güzel bir hasılat yazacaksın ve 2022 4.ç eyreğe göre marjın daha iyi olacak
evet beyler bayanlar yeni bir maceramıza daha hoş geldiniz. :wave:
3:45i saymazsak en son mesaj nisanda atılmış..
o zaman hazır mıyız..
25.06.2023 tuclk 1.22 usd..
takasta ilk sıraya kim yerleşmiş? info ve yancıları..
malum fona ve yavrusuna baktığımızda portföy dağılımında mayıs ayı için 2.46m lot tuclk toplanmış görünüyor
ana fonda mal daha fazla.. yavrusunda 1/4 ü kadar
takasında 17m lot olan hissede 2.46. lot ne ara toplantı..
fona arka planda yön verenler her hafta aracı kurum youtube sayfasında onlarca hisse yorumlarken tuclk e neden yer verilmedi? elite gürsel koleksiyon gibi birçok small cap şirketi basa basa anlatan ekip neden tuclk için 2 kelime etmedi..
vaktinde saçsız arkadaş bişiyler yazdı neden sildi veya yancıların uyarı üzerine neden sildirildi diye mi sormalıyız?
üst üste fake bedelli açıklayıp gariban küçük yatırımcıyı neden paniğe sevk etmek isteyen bir yönetim ver?
dimi..
daha eskiye mi gitsek? bu şirketin arzında ve sonrasında tahtayı kim yaptı ve kimle ilgileri var?
teşvik neden verildi? teşviğin tahtacıyla veya fonla bir ilgili var mı?
fon malı çekti, şimdi neyi bekliyorlar? yancıların şahsi hesaplarının mal almasını mı?
dünyanın teşviğini alan şirket yönetimi neden bedelli çaktı? gariban küçük yatırımcıyı paniğe sevk edip hisselerine çökmek mi amaç?
bu soruların cevaplarını bilmiyoruz.. tek bildiğimiz hacmin çok gerilemiş olduğu gerçeği..
bir de yıllarca bedellisine onay çıkmaması..
ayrıca gemiyi neden aldı neden sattı.. bunu da sormak istiyorum..
peki neden üretime geçilmediği halde geçen yıldan itibaren iş ilişkileri gönderilme ihtiyacı hissedildi? bu konuda yeni gelişmeler neden paylaşılmıyor? şirket yönetimi bedelli açıklayacak haber akışını bıçak gibi neden kesti?
36m usd piyasa değeri olan bir şirket arkadaşlar..
çekmeköyde orta halli 36 villa demek sadece?
neden yeni bir aracı kurumla bedelliye yönelik anlaşma imzaladı? neden önceki bedelli başvurunda anlaşılan aracı kurumun kardeş portföy yönetim şirketi iki fonuna tuclk hisseleri aldı?
kafamda deli sorular:halay:
Nakit olarak artırılan 150.000.000 TL’lik sermayeyi temsil edecek 150.000.000 adet payın tamamının 1,00 TL nominal değerli hamiline yazılı imtiyazsız Borsa'da işlem gören nitelikte B grubu pay olarak ihraç edilmesine, bu kapsamda mevcut A ve B Grubu pay sahiplerinin yeni pay alma hakları karşılığında B grubu hamiline yazılı pay verilmesine
bak iyi dinle iyi..
mevcuttaki pay dağılımı:
A GRUBU = 12.500.000 pay --> 1 A grubu pay 15 oy hakkına sahip ---- toplam: 187.500.000 oy
B GRUBU = 17.500.000 pay --> 1 B grubu pay 1 oy hakkına sahip --- toplam: 17.500.000 oy
toplam oy hakkı = 205.000.000 oy
şimdi dönelim konumuza.. fon ve bacanak aracı kurumu bu işin neresinde.. fonun kardeş aracı kurumu neden bacanağa verdi işi? bu iki bacanak hep çaprazlama ilerliyor..
14.03.2023 tarihinde başvuruda bunuldu sermaye artırımı için.. neden spk hala onaylamadı veya reddetmedi? 3ay doldu.. idari işlemlerde 60 gün süre var.. 4.aya doğru gidiyoruz..
bakın küçük yatırımcı arkadaşlar yaşar ustanın torna atolyesinden bozma kobiden bahsetmiyoruz.. devletin bizim vergilerimizle 1milyar teşvik verdiği 923milyon piyasa değerine sahip bir şirketten bahsediyoruz.. bu şirketin bedellisi 3.5 aydır spk isimli kurumda onayda bekliyor.. o arada biri çıkıyor 17m olan takastan 2.46m lot topladığını portföy dağılım raporunda kamuya açıklıyor..
evet bundan sonrası ihsan oktay ın işi :)
"Kumandanım! Şu yaralılara bir bakın! Kolları bacakları yok! Dilencilik mi yapacaklar! Biz çiftimizi çubuğumuzu bırakıp geldik! Bu harp kime ne fayda sağlayacak? Bizler kimin için muharebe ediyoruz! Evime sakat dönersem dilencilik mi yapayım!"
7.gün romanından..
neyse bakalım
Syn minikyatırımcı çok şey yazmışsınız ama sonuç ne merak ettim gerçekten, bu şirket için olumlumusunuz yoksa olumsuz mu?
Yazinizdan bir sonuç cikarmak zor.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlgili fon'un bu kadar mal almasına rağmen ne kuşlu sitede,ne de YouTube yayınlarında hiç bahsetmemiş olmaları benim de dikkatimi çekmişti. Hisse de benim de uzun vadeli pozisyonum var,belki o yüzden iyimser düşünüyor olabilirim, şöyle ki, istedikleri malı henüz toplayamadılar, küçük yatırımcı 'nın hisseye ilgi gosterip fiyatın artmasını istemiyor olabilirler.
İlk bedelli açıklamasında sehven yapılan hata,hisse fiyatini epey düşürdü. Ben de tam o dönem yatırıma başladım. Ustine de eski spk yönetimini onay vermekte gecikmesi tuzu biberi oldu. Eski spk yönetimi ile ilgili söylentileri biliyorsunuzdur. İkinci bedelli açıklaması olacağı âşikardi,bunu ben de yazdim. Patron kendi üzerine düşen kısmı,bedelliyi geri çekmesine rağmen şirkette tuttu,sermaye avansı bölümünde vardi bu rakam,62 milyon civarı. Bir milyar teşvik alan şirkete SPK neden onay vermesin ki,zira açıklamalar net. Ayrıca bilmeyenler olabilir, teşvik ile şirkete para girişi olmuyor, şirket, ödemek zorunda olduğu vergi harç gibi unsurlardan ilgili rakama kadar muaf tutuluyor.
Şirket ilk halka açıldığında,halka açıklık oranı sanırım %30 lar civarı imiş. Sonra yeniden yapılanma sürecinde gerekli nakiti hisse paylarını düşürerek elde edebilmisler. Şu an oran %54 gibi. Böylesi sığ bir tahta da hakimiyeti kaybetmek çok kolay olabilir. Yönetim imtiyazını o yüzden almış olmalilar. Zaten deva gibi temettü imtiyazı yok.
2.46 milyon lot açıklamak zorunda olduğu için açıklıyor. Peki açıklayanların kendi hesabında, eşinde dostunda,private müşterilerinde kaç lot var? %5 altı olduğu sürece açıklama zorunluluğu yok.
ben olumluyum.. adamların amacı sürekli olumsuz haberle bizi dökmek çok net.. hatta bu çeyrek bilançoyu da çok çok kötü çekecektir.. son dökülenleri toplamak için..
ankaralının kafasında ne dönüyor bilmek tahmin etmek çok çok zor.. son dönemde çok güçlendi.. fona mal emirle aldırılmışa benziyor..
tmsn örneği çıkabilir burdan..
yönetim imtiyazı var evet.. oy hakkında imtiyaz da var.. bedelli oranı çok dikkat çekici.. imtiyazlı paylar karşılığı adi pay ihraç edecekler.. onu da muhtemelen satacaklar piyasada..
işte hikayede burda başlıyor.. patron o adi payları satmak için hikaye yazmalı.. teşvik cebinde, ankaralıyla da anlaşmış görünüyor fon ve yavrularının alımına bakılırsa.. o vakit bize düşen izlemek