Desene yarında bi yuzde 10 aşagısı var hissenin...:(
Printable View
Stokta mal yok yarı mamül yok. Ya bunlar faturasız mal mı sattı. Bu makinalar üç vardiya çalışıyor. Nereye gitti bu ciro? İnsanın aklına faturasız satıştan başka bir şey gelmiyor
Tavan yaptığını göremedik ama taban oluşunu gördük epey zaman aradan sonra kağıtlarımı zararına satarak yeniden aranıza yaklasık 5,90 civarı ortalamayla alım yaptım bol şans
Sn keko şirketi arayacağım demiştiniz, bi gelişme varmı?
evet bana dönüş yaptılar..verdikleri cevap beni pek tatmin etmedi...neden ciro bu kadar düştü dedim bana aslında aynı miktarlarda satış yaptıklarını ve müşerilerimizin de aynı olduğunu ve bir azalma olmadığını söylediler...ciro düşüşlerini dövize bağladılar...ihracat 40-43 milyonlardan 25 milyonlara düşmüş dedim...bana aslında öyle olmadığını falan dediler...uzun vadeli döviz borçlarından dolayı finansal gider oluştuğunu bu yüzden de zarar oluştuğunu söylediler...
herhangi bir sıkıntı olmadığını ve müsterih olmamız gerektiğini söylediler...zaten geçmişte çok görüştüğüm için beni tanıyorlardı...moralimin bozuk olduğunu söyledim çünkü hisse şu anda tabanda dedim...bana üzülmememi ve dolar yükseldikçe cirolarının artacağını söylediler..gelecekten çok umutlu konuştular..
konuşmamızın özeti buydu dostlar...
tanıdığım hisse ile verilen bilgiler arasında tezat gördüğüm için söylenenler içime sinmedi...çünkü 88 milyonluk bir döviz açığı var doların çıkışı şirkete zarar olarak görüyorum ama şirket yetkilileri ise döviz çıkışının ülkemiz açısından olumsuz ama kendileri açısından olumlu olduğunu söylediler...
işleri düşmediğine göre vede üç vardiya çalıştıklarına göre bu ciro düşüşünü açıklamak gerçekten de mantıklara zor geliyor...ben de işin içinden çıkamadım..acaba denetimsiz bilanço olduğu için burda bir oyun mu döndü diye aklımdan bir şüphe geçiyor..acaba milleti döküp sonradan da iyi bilanço mu yollanacak diye şüphelerim oluyor..
kısacası işin içinden çıkamadım...umarım en kısa sürede durdo toparlanır...
Bu gün fonların bankalarla görüşmesi vardı bakalım neler çıkacak
Bilançoya bakarsanız
döviz pozisyonunu çok iyi yönetiyorlar
bilanço okadar kötü mü
sadece kar
etirmemek için herşeyi yapmışlar
dolar bazında net borç gerileme var
birşeyler dönüyor
malımı sırkeliyecekler
Bu bilançoyu spk denetimli olsaydı
kar kaçınılmazdı
Satış emirlerinin yüzde 70 piyasa
taban çözüldümü durum nedir **** varmı aksam pasta atarmısınız
5.35 ilk destek
4.87 altında kapanışlar olmadığı müddetçe !
YTD.
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüm... Önümüzdeki dönemler telafi edilecek... Dönemsel kayma var dedi....
Tahta kitlendi bakıyorum son 1 saatir tık yok neredeyse işle m olarak...
Anladığım kadarı ile son ay satılan malllarin faturalandirmasi yapılmamis... Onumuzdeki çeyrek yapılacak... Cunku son çeyrek maaliyetler ile ilk çeyrek maaliyetler ayni... Ama ciro farklı... Satış fiyatlarında bir gerileme olmadığını söyledi...
Evet dönemsel olarak iyi kayma var (ky'ye) :), inş. Dediğiniz gibi olurda nefesleniriz...
Bizim beklediğimiz bilançolar ikinci çeyrekten itibaren gelecek sanırım...
Borsa tarihimde 2. Kez taban yiyorum. Allah tez zamanda tavan yemeyide nasip etsin...
Iş yat
ky yoksa
tambir tiyatro
adam 10gündür süpürüyor
Tabanda kalsın hiç aklıma gelmezdi demekki isterse yükselişide öyle olabilir imkanı olan pasta atabilirmi moraller bozuk ama haftalık kapanış inş toparlanır
Şirketi arayip sıkıştıralim... Açıklama göndersin...
Bu Ramazan mübarek günü bizlere bunu yaşatanları Allah’a havale ediyorum. Öbür tarafa bırakmasın. Gök girsin kızıl çıksın inşallah. Allahın laneti onların üstüne olsun. AMİN
Bilançonun kötü gelecegi belliydi zaten döviz yğkselirken hala söyle böyle diyen bu sayfalarda. Hiç ayrılmayan arkadaşlar şimdide yok söyle yok böyle deyip hala sürece ortak arıyorlar şeçim sonucu belli degil iken merkez bankası zor durumda iken döviz her gün para kazandırırken döviİn yükselme garantisi varken Hala şöyle olcak böyle olcak gaz verenler sonuç ortada günahı boynunuza .88100 seviyesi çok önemli kırarsa bodozlama aşagı gelebilir 72 000 seviyesine kadar inebilir işte o zaman borsa tadına doyum olmaz.şu an kenarda beklemek hala en mantıklısı.gaz vermeyelim gaza gelmeyelim ytd
Amin üstadım. Bunların dini, imani varmı ki?
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Durumu gözden geçirelim diye iki tabloyu yanyana koydum.Birde siz inceleyin.
Eksik ve yanlışlar için lütfen uyarınız.
https://i.hizliresim.com/qd5v3B.png
HEKTS ta böyle bir şey olmuştu. https://www.hisse.net/topluluk/showt...20#post3043320
*** Yoldaki satışların Faturası Kanuna göre kesilmeyebiliyormuş.
http://www.vergi.tc/makaleDetay/Mehm...4-1ff7791f940c
Eğer öyle birşey varsa bir arkadaş paylaşabilirmi?
Bunların dini ,imani para. Menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparlar.ky ler umurunda olmaz bu alçakların. Hanı işler çok iyiydi. Şöyleydi böyleydi..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
unuttugumuz şu ortak hisse satış hikayesi vardı
iki kere önümüze geldi neredeyse 2 hafta sonra cevap verildi yalandiye o zamanda çok sallandık
durdo gib firmalar günlük iş yapmazlar dönemsel farklar ani olmaz
birde bu firma yabancı bir firma öyle bazı şeyler
yanlız arkadaşlar bilançoda biraz aşırı bir gider yazma işlemi var gibi geldi
bu kadar borçlu bir firma bu ciroyla net borç ödüyorsa
borçlanma ihtiyacı azalıyorsa
ilginç
yanlız bu gibi işlemler varsa
spk bilançosunda yapamazlar
4 aylık takas hareketlerine bakıldıgında 5 kurumda mallar toplanmış
birmaldan çıkış bu hareketlerle biraz zor tavan yaparsın 2 kere oradan salarsın
bu çıkışı teyiteder bu olmamış çarşanba günü bile ne varsa aldılar
Gecen çeyrek avrupa ya 34 milyon satış yapılırken bu çeyrek 18 milyon yapılmış... Tüm sebep bu..
Belkide hissede iki grup vardı. Fakat birini istemediler belki de. Belki de birisi dayanamadı. Belki de Bırakıp gidiyor diğeri de sessizce alıyordur malını. Unutmayın bu ülkede küçük aile şirketlerinde personel patron ne derse onu yapar. Dedim sizlere muhasebecileri çok tehlikeli diye.
yuh ya açılışa bak elinde olanlara Allah sabır versin. durdo sevdiğim kağıttı ama tüm güveni sarstı. son saniye durdo mu gedza mı kararsız kalmaştım gedza aldık hiç olmazsa zarara uğramadık ama tüm güvenimi sarstı durdo... İnşallah tez zamanda zararlar çıkar
sayın ciğerci belkileri bırakmak lazım. önümüzdeki fiili veriler ne ise ona göre yorum yaparsak bence daha iyi olur. mali veriler kötü mü ? ciro da ne kadar azalma var? bu soruların cevaplarına göre karar vermek bence en doğrusu. durdo da senelerdir değişen bir şey yok. 10 sene önce ne ise şimdi de o