Merhaba, SGK promosyonu ile EK Promosyon nedir tam olarak, babam emekli oldu garantiden alacak maaşını 375 tl promosyon ve 150 tl bonus dediler... ben anlayamadım
Hazır emekli maaşı konusu açılmış
Teb 1000 TL promosyon veriyor, hazırda taahhüt varsa başka bankada bozun kalan aylar kesilir baya avantajlı bu
Referans isteyene referans olurum :)
https://www.teb.com.tr/emekli-promosyon-odemeleri/
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/em...ren-kazaniyor/
Judgement day!
önümüzde 6 ay'daki faiz indirimleri, 2020 için faiz arttırımını beraberinde getirecek.
Vakıf dan +500 için oran alan var mı? Merkez bankası faizi ne düşürürse düşürsün bankalar önceden pozsyonunu aldı. Karardan sonra da bugünkü oranlar değişmez diye düşünüyorum. Dolarda da pek bir hareket yok. Yani her şey yerli yerine oturmuş görünüyor gibi.
Hayır , inanın ki takiyye yapıyorlar. Gerçekten '' haydi buyrun, hemen işlemi başlatalım '' dediğinizde kırk tane mazeret bulurlar. Çalışırken bu tip tartışmalar bizde de olurdu. Sessiz kalanlar tek tek emekli oldu ama , konuşurken hergün emeklilik resti çekenler halen çalışıyorlar. Kamu da yaş haddinin son gününü bekleyen, iş üretmeyen hatta işleri engelleyen o kadar çok memur var ki, işe gelmeseler daha verimli olacaktır.
Tamam iyiki yapmamışsın, şimdi babanın e devletine gir ordan teb seç Şube istediğini seç sonra o şubeye git promosyon sözleşmesi yaptır, senin teb hesap varsa sen kendini göster referans sana 100 gelir.
https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi
Ayrıca emeklilik o kadar matrak bir şey de değil. İnsan sağlıklı kaldığı sürece üretmelidir. Ben 45 yaşında emekli oldum. Çalışan aynı yaştaki insanlardan daha çökmüş görünüyorum. Tek çocuğum var. Hiç bir eksiğim yok. Parasal refahım yerinde , çocuk ortaokuldan bu yana burslu okuyor. Günlük borsa, döviz, faiz, arazi işleri ile ilgilenmekteyim. Bu tempo bile sıkıcı. Şimdiki aklım olsa emekli olmazdım. Maaş çok düşüyor, hayat beklentileriniz değişiyor. Çevreniz aniden dağılıyor.......
TEB emekliye 1000 tl. veriyor ama tavsiye etmem. Ben teb emekli maaş müşterisiyim. Her ay hesap düzelttirmekten bıktım. Çalışanlar, işlerine gelince çok ilgili, işleri bitince telefonunuza bile bakmazlar. Şube bomboş hiç ama hiç kimse yokken ( dün ) direkt müşteri temsilcime yöneldim ve derdimi söylemeye başladım ki, '' efendim sıra numarası alırmısınız '' dedi. Kardeş bana agresif diyorlar haydi şimdi agresif olma, sen dalga mı geçiyorsun ? dedim ve patladım. Yapacağım işi de yapmadan çıktım gittim.
https://eksisozluk.com/24-haziran-20...aleti--6118995
Benim de cok kotu bir tecrubem oldu onunla...
Syg,
Ne yapayim dovlete geri mi bagislayayim?
Herkes 3600 gun ile emekli olurken ben 9000 gun prim odedim...
Bagkur zorunlu olmasa ve o zaman simdiki aklim olsa hic girmezdim..
Herkese burada olsun olmasin tavsiyem sudur:
Bu dovlete guvenmeyin, calisabilirken kendi birikiminizi/yatiriminizi kendiniz yapin..
Yoksa acsiniz ac..
Syg,
QNB de 700 TL veriyor su an ikinci en iyi secenek.
Isbankasi'nda 36 ay taahhutum doldugu anda ben de uzayacagim kafama gore ve en iyi promosyonu verene..
Ben bu bankalardan zengin miyim?
Nerede cikarim varsa oraya giderim.
Syg,
Yaratici bireyler icin emeklilik superdir..
Syg,
https://www.dr.com.tr/Kitap/Ikigai-J...RoClGIQAvD_BwE
Tum emekli olacaklara ve emeklilere su yukaridaki kitaabi oneririm..
Syg,
TEB gibi bankalar bu verdikleri promosyonu bi yerden cikarirlar sizlerden, tum imzalattiklari seyleri iyice okumak lazim..
Syg,
65 yaşında emekli olacağım. Yani muhtemelen olamayacağım ama o yaşa kadar da çalışmayı düşünmüyorum açıkçası. Belli bir noktadan sonra kira toplayıp bazal metabolizma yaşamayı düşünüyorum.
40 yaşındayım, 5 sene sonra emekli olmayı hayal dahi edemiyorum.
Ben üç ay sonra emekliliği hak ediyor olacağım.
Alacağım emekli maaşı, şu an çalışırken aldığım maaştan 2000 tl daha az.
Bir de özel sigorta yıllık jestiyon ,sosyal haklar vs var çalışırken.
Emekli olsam mı çalışmaya devam etsem mi karar veremedim.
İş biraz stresli ve manevi tatmini yok.
500 puan faiz indirimi bekliyorum...24 ten 19 a...
eskiden emekliler kahveye gider pişpirik oynarlardı...
şimdi ise internet sitelerinde vıdı vıdı
:kahkah:
bende 2014 emekli oldum.
emeklilik yaşamı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir.
kendinizi iyice değerlendirdikten sonra kararınızı verin...
vakıfbank ;
dolar 67k 35 gün vade
%3.25 temdit
tl de ise ing günlük %23.5 şimdilik devam
Bende diyorum bu adamların işi gücü yokmu sürekli int forumdalar megersem hepsi Emekliymiş :))
bende işsiz güçsüz burdayım emekli de değilim valla iyisiniz ha
bu yaştan sonra bana işte vermiyorlar kendim hisse trade becerim olmasa ac kalmıştık
en yuksek emekli maaşı 5890 tl aynı iş yerinde çalışmaya devam edebilirsen emekli ol ve çalış çok iyi olur saygılar
ya gerçekten merak ettim benim gibi işsiz ve emekli olmayıp para piyasalarıyla geçimini sağlayan kaç kişi var burda
ben varım seklinde yazarsanız sevinirim
bu şekilde türkiye de kaç kişi var merak ediyorum çünkü işimiz gerçekten zor çalşıasan kesime oranla ve de çok az kişidir diye tahmin ediyorum sonuçta tecrübe gerektiren bir platform bu
TCMB Para Politikası Kurulu, faiz kararı açıklanacak
TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) kararları saat 14:00'te açıklanacak.
TCMB'nin bu ay açıklanan Beklenti Anketi'ne göre bankanın politika faizi
olan bir hafta vadeli repo ihale faizi oranına dair piyasa beklentilerinin
medyanı 21.43% şeklindeydi.
AA Finans'ın PPK beklenti anketine katılan ekonomistler, faizlerde 250 baz
puan indirim bekliyor.
Bloomberg HT tarafından yapılan ankete katılan 20 kurumun medyan
beklentisi Temmuz toplantısında politika faizinde 250 baz puan indirim
olacağı ve % 24 olan politika faizinin % 21.50 seviyesine ineceği yönünde.
Banka, Haziran ayı toplantısında % 24 olan politika faizini değiştirmemişti.
Tcmb politika faizinde 425 baz puan indirime gitti.
Yeni politika faizi %19.75 oldu.
PARA POLİTİKASI KURULU,POLİTİKA FAİZİ OLAN BİR HAFTA VADELİ REPO İHALE FAİZ ORANININ YÜZDE 24'TEN YÜZDE 19,75'E İNDİRİLMESİNE KARAR VERMİŞTİR. - TCMB
25.07.2019 14:01:19 BÜYÜME KOMPOZİSYONU DIŞ DENGEYİ OLUMLU ETKİLEMEKTEDİR. CARİ İŞLEMLER DENGESİNDEKİ İYİLEŞME EĞİLİMİNİN SÜRMESİ BEKLENMEKTEDİR - TCMB
25.07.2019 14:01:11 ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE NET İHRACATIN BÜYÜMEYE KATKISINI SÜRDÜRECEĞİ; ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ EĞİLİMİ VE FİNANSAL KOŞULLARDAKİ KISMİ İYİLEŞMEYLE BİRLİKTE EKONOMİDEKİ KADEMELİ TOPARLANMANIN DEVAM EDECEĞİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR - TCMB
25.07.2019 14:01:00 ÖZELLİKLE TURİZMDEKİ GÜÇLÜ SEYİR DOĞRUDAN VE BAĞLANTILI SEKTÖRLER KANALIYLA İKTİSADİ FAALİYETİ DESTEKLEMEKTEDİR - TCMB
25.07.2019 14:00:50 KÜRESEL BÜYÜME GÖRÜNÜMÜNDEKİ ZAYIFLAMAYA RAĞMEN REKABET GÜCÜNDEKİ GELİŞMELERİN ETKİSİYLE MAL VE HİZMET İHRACATI ARTIŞ EĞİLİMİNİ SÜRDÜRMEKTE - TCMB
25.07.2019 14:00:39 SON DÖNEMDE AÇIKLANAN VERİLER İKTİSADİ FAALİYETİN ILIMLI BİR TOPARLANMA EĞİLİMİ SERGİLEDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR - TCMB
25.07.2019 14:00:27 PARA POLİTİKASI KURULU,POLİTİKA FAİZİ OLAN BİR HAFTA VADELİ REPO İHALE FAİZ ORANININ YÜZDE 24'TEN YÜZDE 19,75'E İNDİRİLMESİNE KARAR VERMİŞTİR. - TCMB
Gecmis olsun
425 bp indirim.