Kan kusturma dönemi başladı.vanpir gibi hissenin kanını emmeden ne kâr ederse etsin ,endeks nereye giderse gitsin imkansız bırakmaz . Alacağını almadan yol vermez Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
Kan kusturma dönemi başladı.vanpir gibi hissenin kanını emmeden ne kâr ederse etsin ,endeks nereye giderse gitsin imkansız bırakmaz . Alacağını almadan yol vermez Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
%300 bedelsiz açıkladı tavan açtı eksi kapattı. Şirket şikayetçi oldu ,hissemizde spekülatif işlem yapıyor diye tınmadı bile. 7 senedir alıp satarım, çok parasını kazandım .ama huyu bu direnir.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
bu konfrut ve döhler arasındaki ticari ilişki benim canımı sıkmaya başladı... şirket ilk çeyrekte döhler gıda ile sınırlı iş yapmışken 2.çeyrekte satışlarının çoğunu döhlere yapmış, üstüne piyasa faizi üstünden döhlerden kredisi var.. finansal raporun 22. sayfasında bunlar yazıyor. kardeşim sen niye böyle şeylere giriyorsun eğer dürüstsen.. dünyada meyve sularının fiyatı nerelere gitmiş, gıdalar el üstünde ama sen ana şirketine hayvan gibi satış yapmışsın ama kar marjların yerlerde, ben senin dürüst olduğuna nasıl inanayım..
hafta sonu daha önce bu şirkete yatırım yapmış bir yatırımcıyla konuştuk, o bana eskiden beri böyle olduğunu dile getirdi, şimdi sabah ilk iş ona baktım ve bingo... 2.çeyrekte bu kadar satış yapıp bu kadar az kar marjı olmasının başka bir açıklaması olamaz..
olabilir belki konfurt ag kar marjları düşüktür nede olsa meyve al sat yapıyor konfurt gibi işlemiyor ürün haline getirmiyor konfurt ag marjı konfurttan düşük olduğundan ve ciroda payı çook yüksek olduğundan kar marjının düşmesinden normal bişey olamaz
önemli olan gelecek konfurt basit bir meyve püresi fabrikasıyken şuan tarımın hemen her yerinde bulunuyor
nakliye-çay-meyve sebze yetirştiriciliği-palet yapımı-gübre satışı vs
Kötü niyetleri olsa konfrut ag yi konfrut tan bagimsiz kurarlardi. Cesit cesit isleri var. Hangisinin marjinin yuksek oldugunu bilmiyoruz.
[QUOTE=Eneshg;6060415]Kötü niyetleri olsa konfrut ag yi konfrut tan bagimsiz kurarlardi. Cesit cesit isleri var. Hangisinin marjinin yuksek oldugunu bilmiyoruz.[
ben kötü niyetleri var demedim, sadece böyle şeffaf olmayan işlere gerek yok diyorum... ben nerden bilecem piyasa fiyatının çok altında fiyata vermediğini döhlere... belki çok daha iyi kazanabilirken şimdi benim karımı oraya aktarmadığına nasıl emin olabilirim...
eğer kendilerine çok güveniyorlarsa faaliyet raporunda desin ki bu kadar mal sattım bu marjlarla veya şu ürünlerin kar marjı böyle veya şöyle... yatırımcısına çok değer veriyorsa faaliyetleri ve olabilecek konjonktürü açık açık paylaşır...
[QUOTE=cido;6060633]Belli bir oran üzerinde ilişki olduğu zaman, yapılan satışların piyasaya yapılan satış arasında fark olmadığı beyan edilmek zorunda zaten.
Muhtemelen dip notlarda vardır, dediğiniz gibi bir durumu çok zor.
Dediğiniz olayı ben Merko da ve ona bağlı şirketlerde şüpheleniyorum.
O kadar ihracat yapacaksın, karlılık yerlerde.
6-7 Sene önce bana fena zarar yazdırmıştı
Üretimin tamamı nerdeyse ihracat olacak, tamamen yerli girdi kullanacaksın, kâr yerlerde olacak.
Başka açıklaması olabilir mi?
[QUOTE=playmaker;6061496]tarik1234 açıklamış aslında ama ben tekrar vurgu yapayım. Bu şirket özellikle büyüdüğü yeni alanda üretim yapmıyor. Ortada fabrika yok, ürünler işlenmiyor. En fazla depolama tesisi ve lojistik tarafta yatırım var. Onlar da hafif yatırımlar. Bu yeni modelde yoğun sermaye ihtiyacı söz konusu olmadığı için satışlarda hızlı büyüme elde edilebiliyor. Fakat elbette marjlar bir miktar daha düşük olabilir. Fakat bakınca örneğin Yayla Gıda gibi üretim yapan, ürün işleyen şirket %15 brüt marj ile çalışırken KNFRT %20 ile çalışmış. Buna kötü demek doğru değil. Ama yine de beşerdir şaşar derler, ana ortak ile ilişkiler iyi izlenmeli. Fakat şu an sıkıntı görmüyorum ben. Biraz da Almanlara güvenmek gerek, kolay kolay böyle işlere girmezler diye umuyorum.
arkadaşlar yatırımcı ilişkileriyle konuştum.. bana aktardıklarını buraya da yazayım..
1- ciro çok artmasına rağmen kar marjı niye düşük sorusuna verdikleri cevap: konsolidasyon. konfrut ag artık konsolide edildiği için ve satışların yüzde 90 nı buradan yaptıkları ve kar marjı da düşük olduğu için böyle olmuş, yıl sonuna kadar daha da düşecek. yeni konsolide olduğu için geçen seneki marjlarla kıyaslamak doğru olmaz, artık gelecek sene bu seneyle kıyaslanırsa sağlıklı olur dediler...
2- konfrut ag döhlerin tüm şirketlerine piyasa fiyatından satış yapıyor
3- en iyi çeyrek sıralaması 4-3-2-1 , yıllık toplam 2 milyar ciro hedefliyoruz ( kar marjları daha da düşecek onu da unutmayalım)
4- lojistik cironun çok az bir kısmını kapsıyor, burada da araçlar alarak büyümeyi hedefliyoruz
5- ag içinde sözleşmeli üretim için sürekli yeni sözleşmeler yapmaya çalışıyoruz...
ben tatmin oldum, yatırıma devam edeceğim, hayırlısı...
Marjla düşük değil ki. Sadece önceki çeyreğe göre düşük. Yılın geri kalanı için 1.6 mr ciro alsak yüzde 9 da marj alsak sonuç yine güzel. Son dönem de çok borçlanma yapıldı. Malum faizler de yüksek iyi finansal gider yazabilir.
yalnız tahtacısı da resmen sabır sınıyor, bakalım ne zamana kadar sıkmaya devam edecek.
Yeni normal buysa bence o noktada hiç sorun yok. Yuksek faizli krediler sebebiyle net marj da hafif dusus payi bırakıyorum yine de
Faiz gideri çok gelmez ticari alacağı çok yüksek ve vadede uzun değildir
dönem içinde kapatırlar bide stoğa girecek anlaşmalı tarım için ödenen 201 milyon var oda bu dönem içinde stoğa girip bir kısmı satılacaktır
borç 210 milyon görünmesine rağmen bence faiz hesabı 120 milyon üzerinden yapılmalı ort faiz %2.5 dersek 3 ayda 8 yapar buda finansman maliyetini 8-10 milyon civarında oluşacak demektir, kur stabil giderse faiz gideri 2. çeyreğin altında gelmesi kuvvetle muhtemel
bu çeyrek ciro 6 aydan fazla gelecek tahmini olarak bu klredi işletme sermayesi ihtiyacı için alınmışda olabilir malın maliyetine yedirilmişse sıkıntı olmaz etki 0 olur
*** şirketin duran varlıklarında taşıtlar 3 milyon var nakliye işinde tırlar konfurt un değil alt kiralama yapmış görünüyor tır alımı için 50 milyon takribi 15-20 adet bu dönemde alım olacak
borsada büyükler alınıyor konfurt çok iyi olmasına rağmen gitmiyor bekleyelim görelim
almanyadak, yakıt sıkıntısı ..bunun için çay pelet fabrıkasını hizmete alşmış
KNFRT gıda birkaç gün dür çok hareketli bı tavan bekliyorum,tabiki asla yatırım tavsiyesi olmadan.
piyasa konfrut gıdanın yavaş yavaş farkına varmış anlaşılan...
7 lerden 8 lere yükselmişti, hey gidi günler.
Çok sabırsız yatırımcılar var, istiyorlarki alsınlar ve her gün yükselin.
Borsa çıkarken hisseleri yükselmez ise hemen satıp yükselen hisselerde yerlerini almak istiyorlar.
Umarım başarıyorlardır???
Benim stratejim ;
Güvenmeden alma.
Aldıktan sonra sabret. En az 2 çeyrek bilanço dönemi sabret.
Kısa vade yüzde 30 hızlı yükselişte 1/4 ünü ver. Yükseliş devam eder yüzde 50 olursa 1/4 Daha ver.
Fakat kalan 1/2 yi vermeyi asla düşünme.
Olur ya verdin ve hisse yüzde 20 tekrar geri geldi, bu sefer de verdiklerini geri al.
Yani geri gelirse al, gelmez ise kalan 1/2 İle devam et.
Genelde bu strateji ile 4-6 hisse arasında hisse taşıyorum.
Bu şekilde aralarında ağırlık artırıp azaltıyorum. Kısa vade yükselenin ağırlığını azaltıp , portföyümde güvenip yükselmesini beklediğim diğer hisselerin ağırlığını artırıyorum.
Şimdiye kadar çok faydasını gördüm.
Dağcıların tırmanırken sürekli çivi çakarak ayaklarını biraz daha yükseğe basarak tırmanması gibi.
Dün itibari ile knfrt da 1/2 ye düştüm.
Yükselirse benimdir, düşerse geri alırım. :)
KNFRT Tümüyle bir çözüm sunuyor. Satın almalar, Üretim, taşımacılık, Büyük Satış Operasyonları,
Almanlar bu işin içinde yatırımlarını artırırlarsa çok daha iyi rakamlar görünebilir. Ne zaman "Gelecekte"
Bir gün %5 düşse değerinden kayıp etmez.
Bu arada bugün yükselişte
knfrt -mini buzul çağı -anadolu avantajı
2023 ve sonrası sektörün lideri olabilir.
Organik ürün hammadde tedariği ,
teknoloji ve dijital destekli üretim,
üretim/sanayi ve pazarlama.
Bu günlük dükkanı erken kapadı ama
Dayanamadı geri açtı
Dünkü hacmi geçmek için açmıştır umarım:whistling:
tekrar bizi üzdüğü günlere geri dönmez umarım...
işlerin nasıl gittiğine dair, sahadan veya etrafından bir şeyler gören duyan arkadaşlar var mı acaba? vizyonu olan büyümeye çok hevesli bir şirketimiz var ama sanki biraz daha reklam yapılmalı diye düşünüyorum, bilinirliği arttırmak adına..
Patinaja devam maalesef... Bakalım nasıl bir patlama yapacak...
Uzun vadeli büyüme hisseleinde günlük hareketlere bakmamak gerekir.
3-5 aylık hedeflere odaklanılmalı.
Ben 2022 Mart gibi Knfrt da yerimi aldım ve 2 bilanço dönemi hedeflerime fazlası ile ulaştım.
Günlük asla bakmadım
Yükseldikçe azalttım. Düştükçe herkes satarken ben artırdım.
Sattığım zaman asla elimdekilerin yüzde 50 sinden fazlasını vermedim.
Şu anda başka hisse de miktar artırdım. Knfrt da elimdekilerle yola devam ediyorum
Uygun pozisyon yakalarsam yine artırıım.
9 Ayşık bilanço hedefine odaklandım bekliyorum.
teknik olarak çok bilgili sayılmam ama gün içinde doldura doldura gitmesi ve her kademede iyi hacimlerin olması hareketin devam edeceğini düşündürüyor bana.. bakalım zaman bize neyi gösterecek.
Avrupadan Türkiyeye domates almak için pazarlık yapmaya gelenlerin olduğunu yazmıştı bir gazete.Bir kg domatese 2 euro teklif edildiği bilgileri vardı.Adamların parası bizim paramızdan 18 kat değerli…Dolayısı ile 2 euro onlar için normal fiyat bizim için çok çok iyi bir fiyat sayılır.Bu şirket salça üretiyor konsantre meyve suları üretiyor başta Almanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine satıyor.Sonbahar mevsimi tam da bu işlerin mevsimi.9 aylık bilançonun da çok çok iyi geleceğini tahmin ediyorum.Kısa hedefte 20 ye gidebilir.Sonra bölünme mi gelir yoksa temettü vermeye mi başlar şimdiden bunlar hakkında kesin bir şey söylemek zor.Yaklaşık 2 yıldır portföyde tutuyorum.22 den 14 geldi.Aylarca yataya bağladı. Bunların hepsini gördük. Çok kızdık eleştirdik attık tuttuk ancak helal olsun yatırımlarımızı boşa çıkarmadı.Bu zamanda elde bir gıda kağıdı mutlaka olmalı.
Bu kağıt neden sürekli düşüyor endeks yükselirken düşüyor endeks düşerken adeta koşarak düşüyor gıdalar yükselirken bile oralı olmuyor
KNFRT tavana gidiyor gibi, asla yatırım tavsiyesi olmadan tahminimdir...
Hele şükür hareket gelmis hissemize
Hadi KNFRT artistik yapmdan ileri bı tavan daha çek, Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Haftanin 4 günü yatay veya eksi haftada 1 tavan 😊 neyse ben kabulum