2017-2018 derken 2019 ve 2020 toparlanma 2021 farklı olacak inşallah.
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e095861c67.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Muhtemelen önce Irak'ı, sonrasında da 2021 beklentilerini yakında açıklarlar.
Irak'ın muhtemel katkısı da büyük ölçüde belli olur.
2020 performansı sonrası 2021 beklentileri ile daha da dikkat çekici bir şirket olabilir.
2021'i bilemem ama beklemesini bilen için 2022'de tam bir emeklilik şirketine dönüşebilir.
YTD
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kamerun, Kongo derken aradan sürpriz yapıp Burkina Faso adı çıkar mı çıkar :) malum Gana Mali arası yol üzeri :).
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acaba kim satıyor? [emoji848]
Son silkelemelerdir diye umalım..
YTD..
bu şeker oğlandan işlem yapan kimse ne film çeviriyor. kaç aydır hisseyi alıyor satıyor düşürüyor çıkartıyor. gözü kara biri.
Onların hepsi kendisidir
arkadaşlar herkese mrb. belki takip ediyorsunuz sürekli aksen yatırımcı ilişkileriyle yazışıyorum.. kafama takılan ne varsa soruyorum.son gelen cevapları buraya da yazayım da arkadaşlar da duysun dedim.. ırak ihracatında hatlar bile hazırmış, muhtemelen biraz daha karlı olsun diye uğraşıyorlar. malide optimum fiyata maksimum ve uzun süreli bir anlaşma yapmak istiyoruz dediler. libya ve azerbaycan için herhangi bir ön çalışma yok dediler. bana göre en olumlu şey ise ''orta ve uzun vadede yenilenebilir enerjiye odaklanabiliriz'' dediler... saygılarımla
Çok değerli bilgiler için teşekkürler sayın cido..
Şirketin stratejik hedeflerine ulaşmasını sağlayacak idari kararların alınmasına yönelik "İcra Komitesi" oluşturulmasına karar veriyorlar, komiteyi oluşturuyorlar, kapa geçiyorlar, burda kimse yorumlamıyor.
Bence yarın tavan olur, komite olmadan bu kadar stratejik hamleler yapan yönetim, icra komitesi ile neler yapmaz😁
Bilançoya kadar biraz dinlencez belli oldu...
çok sıkıcınız, kağıt 8.42 görüyor, tık yok
Icra komitesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.. [emoji2]
Al sat yapalım dedik biraz kagidimizi aldilar
Manisa daki enerji haberi. Nedir
Verdiğiniz site açılmıyor
Aksen'le ilgisi nedir?
Selam aksen yatırımcıları kariyernette gözüme çarptı yenilenebilir enerji için eleman arıyorlar. aksa enerji önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji konusunda bizde varız derlermi bomba olur valla.
Aksa enerji ile Aksa doğalgaz bildiğim kadarıyla aynı grup içindeler ama farklı şirketler..
Yine de çok emin değilim.
YTD
Aksenle bir ilgisi yok, arkadas Manisada ki enerji haberi nedir diye sormuş, ona istinaden paylaştım.
Aksa doğalgaz soma ve kirkagaca doğalgaz dagitimini baslatmis. Aksa doğalgaz direkt olarak Kazanci holding ve diger Kazancilarin.
Yani Manisada ki bu enerji haberlerinin AKSEN'e bir etkisini göremiyorum.
[emoji106]
Rl yukarı zorluyor bu ise aşağı çokafi hareketleri var.
Kaldırdılar indirdiler ky ye yıktılar.
Can sıkıcı bir hafta daha halbuki beklenti güzel ırak afrika antlaşma bilanço özbekistan son durum birde yenilenebilir enerjide varsa neler yapabilir falan falan...
Azıcık sıkıcılığı üzerimizden atıyormuyuz nedir. Bilemedim.
12.11.2019 da Yazmışım bu mesajı.
O günlerde girmişim. Hala Aksen tutuyorum.
Bu dönemde uçan kaçan hisseler oldu. Ben de onlardan çok kazandım.
Fakat Portföyümün o zamandan beri değişmez temel iki iki hissesi EGGUB ve AKSEN . Bunlar yükseldiği zaman bana daha mutluluk veriyor.
Gerçi AKSEN finansallarının karşılığını hala bulmadı. Olsun, ağır ama sağlam gidiyor.
Ben de bu fırsatlardan istifade diğer hsselerde kazandıkça biraz daha AKSEN alabiliyorum böylece. Çünkü Aksen hala ivmeli hareketini yapmış değil.
Temel finansallara bakın
PD/DD 1,2 (Defter değerinin kaç katından işlem gördüğünü gösterir)
FD/FAVÖK 5.5 (1 Yılda ürettiği karın kaç katı piyasa değerinden işlem gördüğünü gösterir)
F/K 10 (1 Yılda hisse başı elde ettiği karın kaç katından işlem gördüğünü gösterir)
Yukarıdaki finansalların hepsi ucuz olduğunu gösteriyor. Çünkü bu oranların kat kat üzerinde işlem gören şirketler var.
Aşağıya da sorunlu finansalları yazıyorum
CARİ ORAN 1,05 (Dönen varlıkların Kısa vadeli borçlara oranını gösterir. 2 Ve üzerinde rakamlar, borç ödeme sorunu yok demektir)
TB/ÖZVRLK 1.01 (Ne kadar küçükse o kadar iyi. 0,50 ve altında olması iyi)
Benim yorumum ;
Yüksek borçluluk sorun olarak görünüyor. Ancak şirketin yurt dışı yatırımları sayesinde yüksek FAVÖK üretmesi borç ödeme gücünü yukarda tutuyor. Bu durumda önümüzdeki yıllarda borçluluk azaldıkça favök karı dönem karına yansımaya başlayacaktır.
En son yurt içinde üretilen elektriği IRAK a ihracat olarak satışı için EPDK dan izin alındı. Bu durumda FAVÖK yaratma kapasitesi daha da artacaktır.
Ben hala AKSEN nin hedeflerden uzak olduğunu düşünüyorum. Yurtdışı projeler devreye girdikçe olumluya gidiş sürecektir diye düşünüyorum.
NOT:YAZDIKLARIMI YATIRIM TAVSİYESİ OLARAK ALMAYIN, ZİRA BU KONUDA UZMAN DEĞİLİM. SADECE HOBİ OLARAK TAKILIYORUM. YATIRIM KARARI VERİRKEN ARACI KURUMLARINIZA DANIŞINIZ.
Selam hocam, cari oran ve toplamborç/özvarlık finansallarıyla ilgili bir katkı yapmak isterim.
Dediğinizde haklısınız ama bu konuda bence sektör kıyası çok faydalı oluyor. Enerji sektörünün ortalama cari oranı 0.9.
Toplamborç/özvarlık oranında ise 2'nin altında firma yok. Hatta en ciddi rakipler enjsa'nın 2.3 civarında, zoren'in ise 13 civarında.
Bunlara bakınca aksa enerji bir yıldız gibi parlıyor. Şirketin son dönemde ciddi borç ödediğini, finansal borçlarını azalttığını ve yabancı para pozisyonunda artıya geçtiğini de atlamamak lazım.
Özbekistana ikinci santral hayırlı olsun.