https://twitter.com/TheFigen/status/1289157127018340352
Printable View
Elon Musk söylerse viral oluyor. History Channel'da haftada iki gün UFO'lar oluyor. Şimdi de Mavi Kitap Projesi'ni anlatıyorlar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...atladi-1755224
Elon Musk'ın 'Piramitleri uzaylılar inşa etti' paylaşımı sosyal medyada patladı.
...
Youtube'da iluzyon vs videoları var. Merhum Zati Sungur'un da bir kaç videosu var. Diğerlerinde hile anlaşılabiliyor.
Aşağıdaki zarları kutudan sıra ile çıkarma oyununu çözemedim, acaba videoyu kesip tekrar mı yaptı diye düşünüyorum. Yorum sayfası kapanmış. Benzer bir ilusyonis oyununu açıklamışlar kutuda ek bir düzenek var ama bunda göremedim
https://youtu.be/tHA1ok7_NNk?t=244
Zati Sungur - 12 Zar, Bilardo, Alev Çanağı, Kaya Elöver'le Şerbet Oyunu
Bir dernek bu işleri yapıyormuş. Reuters dikkat çekmek için haber yapmış olmalı.
https://www.fgk.org/?ZE2Bv/Kornkreise
https://i.hizliresim.com/TmuVup.jpg
Simdi, konunun iki ayagi var.
Dolar ihtiyacinda olan Devlet, servetini korumak derdinde olan vatandas.
Vatandasin eger bankalarda 250 MILYAR dolari varsa, o devlet acisindan bu sorunu cozmek pek zor olmasa gerek dedik.
Nasil bir yol bulur bilmem ama Vakifbank 10.000 dolariniza 32 gunde 12 dolar faiz veriyor.
Yani YILLIK % 1.60.
Okul resmi olarak yarı Türk yarı Fransız. Öğretmenlerin yarısını Türk yarısını Fransa devleti gönderir diye biliyorum.
"EK MADDE 34. - 14 Nisan 1992 tarihinde , Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fransa Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanip Bakanlar Kurulunun 4 Mayıs 1992 tarih ve 92/2991 sayılı kararıyla onaylanarak yürürlüge girmiş olan Anlaşmaya göre kurulan Galatasaray Eğitim ve Öğretim Kurumu, "Galatasaray Üniversitesi´ne dönüştürülmüştür."
"Kurumda görev alacak Fransız uzman ve yetkililer, Türk Hükümetinin onayından sonra Fransız Hükümeti tarafından atanır."
GARANTİ, İspanyola 2014 yılında 8,79 TL'den satıldı...
Satış Fiyatı 4,04 USD.....
Kalan %9,95 ise, 2017 yılında 2,2 USD hesabıyla verilmiş...
Çeyrek dönem kârı ile TR'de orta büyüklükte 20 fabrikanın kurulabileceği Banka,
Bugün 1.00 USD civarı....1/4 değerinde..
Turgut GÜRSAN'ın ..PEGASUS Yayınlarından çıkan 2 kitabı var..
Tavsiye ederim..(Elon Musk az bile söylemiş)
Dünyanın Gizli Tarihi (Antik Çağlardan Günümüze)
AGARTA ve Yeraltındaki Gizli Uygarlıklar
]https://i.hizliresim.com/o7OcAK.jpg
İstanbul Arkeoloji Müzesindeki depoda üç bin yıllık Uzay Modülü
İstanbul Arkeoloji Müzesindeki uzay gemisinin
1975 yılında Tuspa nın eski şehrinde Toprakkale olarak bilinen arkeolojik kazıda bulunduğu tespit edildi.
Urartu Krallığı nın M.Ö. 830-612 yılları arasında yayılış gösterdiği Van gölünün kuzeydoğusunda olduğu biliniyor.
Uzay Modülü ile ilgili en önemli araştırma,
1990lı yıllarda Türkiye ye giden Zecharia Sitchin tarafından yapılmıştır.
Sitchin in Uzay Modülü nün üç bin yıllık olduğunu iddia eden düşüncesi ile ön plana çıkmıştır.
"interstellar" filmini seyredenler hatırlayacaktır..
filmde evrende çok uzaklarda belirlenmiş ve dunyaya benzeme ihtimali yuksek gezegenlere astronot gönderilir.. bu görevlerin son halkasında artık dunya yaşanılmaz bir yer olduğunda insanlığın kurtuluşu için bu astronot gönderilen gezegenlerden en makul olanına son bir görevle bir ekip gönderilir.. ekip beraberinde gittikleri yerde hayatı yeniden başlatmak için dondurulmuş insan embriyosu taşımaktadır..
şimdi..bu filmi seyrettiğimizde bize garip gelen bir şey var mı?
yok.. uzay yolculuğunu normal görüyoruz..
hatta gelecekte çok daha uzaklara çok daha hızlı gitmemiz mümkün diye
düşünüyoruz.. ayrıca insan embriyosu ile hayatın yeniden başlatılması da gayet olası bir şey olarak görüyoruz..
yani.. bu senaryoda dunyadaki yaşam başka bir gezegene taşınıyor..
şimdi soru şu: geçmişte bunun tersinin olmadığını iddia edebilirmiyiz ?? yani evrende başka bir gezegende yaşayanlar sonn bir umutla dunyamıza kendi türlerini taşımış olamazlar mı?.imkansız mı?? hayır.. değil..kesinlikle imkan ve olasılık dahilinde..
Kuran'da yasin süresindeki ayetlerde aydan güneşten gece ve gündüzün olusumundan bahsederken bahsederken sanki dünyanın konumunu veriyor ve akabinde soylarini gemilerde taşımamız bir diyor. Bu ayetler beni dusundurmystur.
37. Gece de onlar için bir delildir. Gündüzü ondan çıkarırız, bir de bakarsın karanlık içinde kalmışlardır.
38. Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri (düzenlemesi)dir.
39. Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur.
40. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.
41. Onların soylarını dolu gemide taşımamız da onlar için bir delildir.
42. Biz, onlar için o gemi gibi binecekleri nice şeyler yarattık.
https://thumbs-prod.si-cdn.com/h94DZ...pace_FLASH.jpg
gerçek uzay mekiği..
bu resimi basitleştirerek zihnimizde görelim..
üst kapaklar açılmış zaten.. kaldıralım oradan..oraya astronot koyalım.. yukarıdaki tarihi esere (eğer gerçekse) çok benziyor..
ayrıca arkada nozzle'lara (roket çıkışları diye tabir edilebilir) dikkat.. benzerlik çok fazla..
neticede sanat eseri basitleştirerek yapılır.. tam temsil zaten zordur.. kaldı ki bu teknolojiyi tam anlamayan bir "yerel halk" gördüğü şeyi benzetecektir.. tam çizmesini bekleyemeyiz zaten..
Sitchin ağabeyi severim. fakat Sumer tablet çevirilerini epey tartışmalı bulunuyor.
Hep aynı sıkıntı var bu işlerde. Araştırmacılar bir sonuca varmayı baştan kafaya koydukları için delillere de o gözle bakıyorlar.
Kutsal metin çevirilerinde de aynı sıkıntı oluyor mesela.
Hatta bazı bilimsel çalışmalarda dahi aynı sıkıntı var. Bir çok çalışmanın yıllar geçtikçe yanlışlanıp yenilenmesi de bundan oluyor.
Haliyle bir kitaba yazılmış her şey doğrudur gibi bir çıkarım da doğru olmuyor.
E kime inanacah bu millet kimeeee.
Derin mevzular...
Uçuk/kaçık derler ..Biri var. DAVID ICKE..
TR'de yayınlanan 2 kitabını okudum...
Size Hiç söylenmemiş ama Bilmeniz Gereken Her Şey... kitabı gerçekten müthiş..
Archon Sürüngen Irk, Kuru-kafa Kemik Derneği, Bush'lar ve John Kerry..!!
Bütün bunların Babil,Sümer,Mısır,Roma ve Kelt Rahiplerinin uyguladığı Archon Karanlık Okültün gizemleri olduğu
ve Bağlantının
SATÜRN Gezegeni ile ilişkili olduğu falan yazılıyor...
Turgut Gürsan,Umberto Eco, David Icke okuduğunuzda, UZAYLILAR hakkında bir temel bilgi oluşuyor..
evren çok çok büyük.. bu konuda "fermi paradoksu" diye meşhur bir konu var..
fermi paradoksu neden dünyanın hala uzaylılar tarafından ziyaret edilmediği paradoksunu inceliyor, eğer bu kadar sayısız yıldız ve gezegen varsa ve biz normal şartlarda oluşan tek akıllı organizma değilsek. (büyük bilimadamı Fermi dile getiriyor bu paradoksu)
bu paradoksun muhtemel açıklamaları ve olasılıkları şu web sitesinde çok güzel açıklanmış.. ayrıca konu açıklanırken geliştirilen teoriler sadece bu konuyla sınırlı kalmayacak biçimde aydınlatıcı.. mesela benim beğendiğim bir kavram var: büyük filtre.. Great Filter
https://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html
bu kavramda hayatın evrende başlangıcından sonra değişik yerlerde medeniyetler gelişmeye başlıyor..ancak sadece bir tanesi (veya çok azı) büyük filtre diye tabir edilen gelişmişlik seviyesine ulaşıp onu geçebiliyor.. geri kalanı ya bu filtrede duvara tosluyor ya da çok daha onceleri çeşitli nedenlerle yok oluyor.. mesela bizim örneğimizde nukleer bir felaket neticesinde epey gelişmemize rağmen dunya yokolabilir.. veya bir astroit çarpar ve her şeyi yokeder.. ama Tip-3 denilen medeniyet bunların hepsini aşıyor.. ve evrene adeta hukmediyor..
https://28oa9i1t08037ue3m1l0i861-wpe...at-Filter1.png
bu sitenin bir zamanlar Turkce cevirisi de vardı bulursam eklerim..
O halde, bundan 4 bin yil once, 0, 40 tonluk tasi, piramidin tepesine kim cikardi diye dusunmemek gerekiyor.
Birde aramızda yaşayan ZAMANSIZLAR var..
İnanıyorum... Asıl merak ettiğim bu (Henüz karşılaşmadık..:))
Hangi kitaba baksam?, hatta dizilerde -NETFLIX-karşımıza çıkıyor..
Bahsedenler kim?
En başta tabi ki IBN ARABİ...
Kabe'yi tavaf ederken rastladığı bir varlıkla olan diyaloğu müthiş.. (hayal? gerçek? bilemem)
https://tr-tr.facebook.com/notes/%C5...0172179191406/
Aynı konular;
FAUCOULT SARKACI'n da geçer, UMBERTO ECO'nun..
Borsa gündem haberi
Döviz cephesinde Türkiye'nin cephanesi tükeniyor mu?
PARA PİYASA - 31 Temmuz 2020, 18:39
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Türk Lirası'nın oynaklığının önüne geçmek için Türkiye'nin elinde olan seçeneklerin tükendiğini yorumunda bulundu. Gazete yatırımcıların endişelendiğine de dikkat çekti
ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TMCB) müdahaleleri sonucu aylardır sabit bir seyir izleyen dolar/TL kurunun bu hafta son iki ayın en yüksek seviyesine çıktığına dikkat çekiyor.
Doların diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesine rağmen dolar/TL kurunun pazartesi gününden beri yüzde 2 yükselerek 6,99 seviyesinden işlem gördüğünü belirten WSJ, bunun 12 Mayıs'tan beri en yüksek değer olduğunu kaydediyor.
Dolar/TL kuru 7 Mayıs'ta 7,26'yı aşarak rekor kırmıştı.
Euro/TL kuru ise bu hafta içinde yüzde 3 yükselişle 8,31'e çıkarak rekor kırdı.
'Sermaye kontrollerinden endişe ediliyor'
Üzerindeki siyasi baskı yüzünden Merkez Bankası'nın faizleri artırmasının beklenmediği, böylece kurun kontrol altına almak için ülkelerin elindeki tek çare olan faiz seçeneğinin kullanılamaz hale geldiği ifade ediliyor.
Bunun yerine Merkez Bankası'nın elindeki yabancı para rezervini erittiği vurgulanıyor.
Bu durumun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hareket etme kapasitesini azalttığını" belirten gazete, korona virüs kriziyle turizm ve ihracattan sağlanan gelirin de düştüğünü aktarıyor:
"Analistler ve yatırımcılar Türkiye'nin şimdi sınırlı da olsa sermaye kontrolü uygulamasına geçmesinden endişe ediyor, Piyasalardaki oynaklığın önüne geçmek için ülkenin dışına para akışının kısıtlanacağı ya da yasaklanacağı önlemler…"
Gazeteye konuşan Pictet Varlık Yönetimi'nden kıdemli ekonomist Nikolay Markov, "Gerçekten hassas bir durumda sıkışıp kaldılar. Şimdi geçmişe göre daha da kırılgan bir durumdalar çünkü belli ki pandemi yardımcı olmuyor" diyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise bugüne kadar sermaye kontrolü haberlerini sürekli reddederek serbest piyasa kurallarına bağlı kalacaklarını söyledi.
Merkez Bankası'nın rezervlerine dair tartışmalar
WSJ'deki haberde pandemi başlamadan önce de Türkiye'nin yüksek enflasyon, artan dış borç, kredi büyümesi ve cari açık ile mücadele ettiği vurgulanıyor.
Gazete, TL'nin düşüşüyle mücadele etmek için Merkez Bankası'nın rezervlerini sattığını ve kamu bankalarının da döviz sattığını belirtiyor.
Reuters haber ajansı da daha önceki haberlerinde dolar/TL kurunun 7 seviyesinin üzerine çıkmaması için kamu bankalarının döviz sattığını bildirmişti.
Reuters, 16 Temmuz tarihli haberinde ise Türk Lirası'nı korumak için Merkez Bankası ve kamu bankalarının piyasaya geçen yıldan beri toplam 100 milyar dolar sürdüğünü, bu yüzden kamu bankalarının açık pozisyonunun öz kaynaklarına oranının, yasalarda belirlenen sınırı aştığını yazmıştı.
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ise Çarşamba günü yeterli döviz rezervine sahip olduklarını açıklamıştı.
WSJ'ye konuşan Oxford Economics'ten kıdemli ekonomist Maya Senussi, "Merkez Bankası artık bu politikanın işlemediğinin farkında. Bugüne kadar müdahale ettikleri gibi müdahale etmek yeterli ateş gücü yok" dedi.
Goldman Sachs'ın hesaplamalarına göre Merkez Bankası 17 Temmuz'dan beri rezervlerinden 60 milyar dolar harcama yaptı.
BlueBay Fon Yönetimi'nden stratejist Timothy Ash WSJ'ye, "Bu basit bir hata mı yoksa yeni bir strateji mi? Kuru savunması daha kolay olsun diye ucuz bir seviyeye mi düşürmeye çalışıyorlar?" yorumunda bulundu.
WSJ'ye göre ekonomistler aynı zamanda herhangi bir sermaye kontrolünün getirilmesinin Türkiye'nin ihracatı için olumsuz olacağı görüşünde.
Gazeteye konuşan ekonomist Uğur Gürses'e göre ise "Türkiye böyle bir durumda kendini ayağından vurur".
fermi paradoksu ile ilgili yukarıda verdiğim site şuydu:
https://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html
Türkçe çevirisi şurada:
https://ozgurnevres.com/fermi-paradoksu/
Türkçe çeviriyi okumadım..ama çeviren kişi epey ilgili ve meraklı birisi izin alarak çevirmiş..
Istanbul Arkeoloji Muzesindeki Urartu heykeli karbon testinden gecemedi diyorlar.Fakat yine de bu notla sergilense cok ilgi ceker.Bence Iskender Lahti kadar ilave ziyaretcisi olur.Ben ozel izin ile gormustum.Buyuk bir heykel degil 20-25 cm boyu var.Eni de 8 santim kadar.Ozel olarak bir bolmede tum suphe notları da yazılıp serrgilense gelip gorenler kararı kendileri verir.YTD
Tam diyecektim kitapta yazıyor hepsi.
https://josephmallozzi.com/wp-conten...ster.jpg?w=232
bu filmi yıllar önce seyretmiştim..
yukarıda bahsi geçen mevzuyu okuyunca (Elon Musk: piramitleri uzaylılar yaptı) bu filmdeki piramit yapı formunu hatırladım ..
filmde ilkel bir gezegende (dunyadan oraya stargate ile gidiyor kahramanlarımız) yaşayan insanların Tanrı (God) diye adlandırdığı canlının uzay gemisi piramit şeklinde..
Uzaylının simit gemisi piramide iniyo ya
O piramid
O uzay simidinin
Esasen
Kablosuz şarj ünitesi
Annıyon
O ka
Ne ka ekmek o ka küfte
Gerçi burda simit var köfte yok peynir var
Şimdi moruk
Piramide tepeden bi yerden giren güneş yada ay ışığı yada mor ışık
Hüzmelerde aynalar var uçtan uca ona çarpa çarpa gelir
Dipten bi yerden çıkar
Yani
Uzay gemiyi şarz eder
Ayrıyetten etraftaki hırsız tayfalar haramiler vs varsa
O piramid üstüne otutturutulmuş uzay simidine
Direksiyon kilidi gibi koruma sağlar
Yani alıp götüremen
Nereye götürüyon
Nerden biliyonku demeeen diye
Ama
Aramızda kalsın ha
Bi dönem işsizdim
Gece taksi şöfürü gündüz uzay simidi vale servisi
Şükür çalışıp kazandık
sen bir de dizisini izle... stargate sg-1, stargate atlantis, stargate universe diye diye 17 sezonluk materyal var... böyle şeyleri sevenleri aylarca idare eder... ben hepsini 2 kere izledim baştan sona... stargate universe'ın 2 sezon sonunda iptal edilmesi üzmüştü beni, keşke devam etseydi...
Vay arkadaş,
Herkes uzay mühendisi ve piramit müteahhiti olmuş.[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Dolar endeksi haftalık grafik
https://www.tradingview.com/x/M3O1eZv7/
Yükselen kanal desteğinde.
Ben de SG-1 ve stargate atlantis dizisini baştan sona 3 defa izlemiştim. Dr. Rodney Mackey, Samanta Carter, Jack O'neill.. Replicators, Asgards... Hatta DR Carson ölünce üzüntüden ağlamıştım. 7 defa Satürn ödülü kazanmış muhteşem bir bilim kurgu dizisi.. Yabancı dizi izleme hobisi olan herkese tavsiye ederimSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülkenin nasıl yönetildiğine dair güzel bi örnek. Biliyorsunuz bu sene züper ligde düşme yok. Alt ligden gelen takımlarla toplam 21 takım olacak. 21 de tek sayı olduğu için her hafta bir takım maç oynamadan geçirecek. Kulüpler de bunu istemedikleri için züper ligteki takım sayısının 22 ye çıkartılması düşünülüyormuş.
Bizim burda aylak zıçmaya giden domala domala taş aramaya gider derler. Tam bu günler için söylenmiş.
İki gö.üme gerekeni yazdığım için 3 günlük tatile çıkmıştım föndüm. Herkese iyi bayramlar diliyorum
Ayular açtığım topikten memnundur inşallah gerçi topiğşn çoğu boğayı herhalde kimse topikten memnuniyetini beğendiğini belirtmek için itibar bile yollamamış