Banka hesabında doları kar-zararı yüzde (%) olarak gösteren bankalar hangileri?
Mesela İş Bankası yüzde olarak göstermiyor, sadece TL olarak kar yazıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Printable View
Banka hesabında doları kar-zararı yüzde (%) olarak gösteren bankalar hangileri?
Mesela İş Bankası yüzde olarak göstermiyor, sadece TL olarak kar yazıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.
''YALAKA BASIN
Sabahtan beri makatını yırtıyor.
Tarihi anlaşma.
Malum müjdeledi.
İngiltere AB'den ayrıldığı için,
Gümrük Birliği içindeki düzeni korumak için,
Tüm ülkeler ile serbest ticaret anlaşması yapıyor.
1993 yılından bu yana yapılan formalite. ''
alıntı
Olacakları yazıyorum moruk
1 önce ekonomik iflas
2 sonra Kanada Avustralya kralicenin atamis olduğu valileri geri yolluyup tam bağımsızlık
3 Cebelitarık sorunu ve AB nin o sorunu naif bi şekilde halletmesi
4 tabi en hazini
Kuzeyden gelen ayımsı bi gücün pençesi
5 karabiberim şarkısı Gülben yada Ortaç serdardan
Hayal ürünü olup
Efekt içermez
Sırayla olursa tabi
Moruk abi dersiniz artık
Moruk yerine
Yeni bi dünyaya uyanacaz
Şu an inception içindeyiz
Rüya içindeki rüyada yani
Yabancı için güzel ortam oldu yılbaşına kadar. Yeni başkan gelene kadar en az 1-2 ay.
Doları boz gecelik faize gel dünyada faiz sıfırken garanti paranı al.
Tek riskin kur.
Onuda dedik yıl sonu. Mis.
Valla doğru her yılbaşı kendi kendime bu konuda söz veriyorum.Yahu bu hükümet yılı güzel kapamak için yıl sonu kuru baskılıyor,20 aralıkta falan dövizi boz 15 gün faiz al ocak başı gene dövize dön diye ,her yıl da yapmayı unutuyorum siz yazınca gene aklıma geldi,gündem o kadar yoğun ve farklı oluyor ki ben her yıl bu işi yapmayı unutuyorum.
Ama sadece man adası ve city of london bankalarından ibaret olarak
Hooop bilader
Tüm dünyayı dolandiripta
ya nereye gidiyon deycekler
Mister end misis Brown a :)))
Mister and misis bıravn ar goying tu dı sinema
Bunun ilk adımını da :
Biden i başkan yaptirmiyarak çoktan attılar bile.
Aynen. 8 üstünden sattıkları doları bir kısmını borsaya soktular, bir kısmınıda faize büyük ihtimal. Arka planda anlaşılmış olabilir faizleri yükseltirsen doları indiririz şeklinde. Çünkü doları 6 ay öldürseler faizden %10 a yakın dolar düştügü içinde %10 desek net dolar bazında %20 karları olacak. Bu çok büyük bir oran büyük para için, dünyada dolar faizi bunun 10 da biri kadar. Ama garanti edilmiş olması lazım tabi yoksa risk varsa olmazdı o iş. Anlaşmadan bizimde çıkarımız içerdeki dolarizasyonu düşürmek ve ek olarakta hükümetin elini güçlendirmek, doları kontrol altına almış görünmek. Anlaşmanın ucuda açık olabilir alan memnun satan memnunsa gibi. Böyle bir yoruma dayanak ise doların içerde talep daha da artmasına ragmen çok bariz dış güçler tarafından bir satış yemesi ve eş zamanlı damadın gönderilip reformlardan bahsedilmesi, merkezin bagımsız bırakılması ile anlaşmanın arka planda degilde sanki dogal bir süreçmiş gibi kamufle edilmesi diyebiliriz.LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam yapınıyo ıkınıyo ama bi türlü
Niye başgan olamıyo?
Seçildi işte
Hadi gidip olsa ya
Benim doğru eğri yanlış sehven nasıl yazdığımın bi önemi mi var sayın hakem
Tabelaya bakalım göbek atalım
Ben önce sonuca
Sonra sonucun niye öyle olduğuna bakarım
Madem başgan
Çıkıp bi balkon konuşması yapsın ya
7.41 in altını kolay kolay göreceğimizi sanmıyorum. Bana göre burası artık dip kabul edilebilir. Burada dip yapıp 7.5 - 8 arası bir iki ay debelenip sonra faize göre enflasyona göre hafif ivme her ay ortalama %2 kadar yukarı çıkarak devam ederiz. Zaten olması gereken de budur. Döviz yaklaşık enflasyon kadar artmalıdır.
https://i.ibb.co/qdtxmHG/Screenshot-...-28-213224.png
Onu şeyden yazdım
Adam daha çok uluslu şirketlerin milliyeti var sanıyo da
Pandemi de heralde maskeden Mütevelli oksijen kifayetsiz
He He mersedes te almandı zate
Saysinlar bakalım hisse lot larını
Kim de ne kadar var?
Araplardaki lotlarin sahibi gerçekten Araplar mi?
Abi dünya karmakarışık bi ilişkiler yumağı
O Çin çon misvagi şirketinin sahibi Türk ama hisseler japon da evde kasada
Ya noolucak peki şimdi
Beklentim soruyosan da 20 ocakta alamaz bi şey
Kıristmıs geçti mi geçti e daha ne alıcak tamam bitmiş o iş ya
Katar ve Azerbaycan ile ziyaret sonrası doların gevşemeye başladığı zaman. O kadar doları satarsın da alamazsın. Damadın gittiği yoldan hala gidiyorlar. Kamu bankaları hazine tahvili koyup açığını kapatıyor. Libya Azerbaycan katarin parası bizde. Libya başbakanı gider parayı isterler diye ödleri kopuyor.
Bugün swaplarda satıştan çok tl karşılığı dolar alış vardı.
Hacimler düşük olsada uyandırmadan toplanıyor.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın yargılandığı mahkemenin kararına erişim engeli getirildi.
Karara göre, ortaokul mezunu Yerlikaya, sahte lise diploması kullanmıştı.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/saht...engeli-1802090
Gıda emtiaları ralli yapıyor küresel kıtlık emaresi gördüğümü belirtiyorum
İki uzvum sakat olduğu halde konuşarak yazıyorum
Ve bu yazdığım yazı siliniyor ne diyeyim uzun bir ara vermenin zamanı gelmiş .
Ali vere derci
Adalet var, kaliteli üniversite var, istikrar var. Eğitimli insan gücü var. Askeri gücü var. Kuralık ve ekonomik krizler bireyleri göçe zorlarken artık sınırlarını kapatma özgürlüğü var. Adamlar ab’nin sıkıcı ve sonuçsuz toplantılarından kurtuldu bu bile kazanım. Zaman kazanımı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aksel kibar :
https://pbs.twimg.com/media/EqWSUMZX...ng&name=medium
Bizim HES kodunun bir sonraki aşaması global CovidPass uygulaması. World Economic Forum da taze tanıtıldı. Dijital kölelik düstopyası gerçek oluyor böylece. Böyle bir dünyada USDTRY kaç olur sizce?
https://twitter.com/yol_cu_luk/statu...008308231?s=20
Bizde yapılan kural dışı eylem, işlem vs 10 yıl sonra ortaya çıkınca herkesin ağzı açık kalır. Kuzey Kore Venezuela dan zerre fark yok. Neyi biliyoruz. Hiç bir şey. Yabancı girişi. Yok 8 den satmış da faiz artışıni biliyormuş da. - 55 milyar dolar. ABD başkanı ne diyecek belli değil AB ne diyecek belli değil. Ülkeye akın akın para giriyor. Bunu yiyen varsa.
Herhangi bir bankaya git 2000 dolar çekebilirmisin kasada varmı o kadar. Bur gün önce haber vermeden çekemezsin.
Kıllanma Hikayesi (-Mı acaba?)
Bakış Açını değiştir. (Şener Şen'in Cem Yılmaz'a yaptığı hareket görsel desteğinde)
USDTRY Meydan Muharebesi-2
150 milyar dolar yakmışsınız, baş edememişsiniz, tam o esnada 3 büyük yabancı bankaya işlem yasağı getirmişsiniz,
Alım satıma nakit çekime vergi kısıt getirmişsiniz, daha da huylanmış meret daha tehlikeli argümanlar türemiş,
USDTRY Meydan Muharebesi-3
Direnmekten vazgeçip teslim olup ucuz TL politikası (?) hikayesi yazmaya başlamışsınız, (Uçurumdan düşecekken, ben Bungee Jumping yapmaya geldim demek gibi)
Yabancı raporlarında, swapla müdahale ediyorsunuz, ne yaptığınızı biliyoruz mesajları veriliyor..
Kredi veren AB bankaları bile telaşlanıyor,
Dış politikada bir tırpan savruluyor,
Veee bir anda bir şeyler değişiyor;
-Bakan ve Başkan görevden alınıyor,
-Yaptırımların ilk aşaması tırt halde tecelli ediyor,
-Yabancı kuruluşlar TL çok düştü, değer kazanacak diye yazmaya başlıyor, short tavsiyeleri??
-Yaklaşık 20 milyar dolarlık (ya net, ya da çarpan etkisiyle oluşan rakam) bir yabancı girişi oluyor/gözlemleniyor, (Katar'dan diyorlar, kendi paraları diyen var, Varlık Fonu mu yoksam kuşkuları?)
Ve ıvır zıvır kağıtlar 10X katlarken yerinde sayan 30 hisselerine erenlerin para girişi görülüyor, grafikte, bu ne demek olabilir?
a. ''FED dehşet büyüklükte para bastı, bunu para arz çarpanı açısından değerlendirirsek 10 katına ulaşıyor. Borsaları şişti, altın şişti(daha da şişebilir), bu büyüklükteki bir paranın %10'u belki bu balonda %20 si riskli piyasalara akacak, çünkü faizleri de sıfır, gidecek yeri yok'' dediler ve dış politikada anlaştılar, bu sıcak paranın akışına yol hazırlıyorlar, yabancının ikna olması için gereken zamanı fırsatı yaratıyorlar. (Zaten şişmiş USDTRY değerinden yabancı girişi, swap TL ile dünyanın tersine dolar bazlı diplerinden hisselere giriş fırsatı)
b. ''Ulan direk müdahale ettik, fx piyasası çok derin bana mısın demedi, o paranın (150) çok daha küçük bir kısmıyla spot Bist 30 a girseydik çok daha güçlü bir etki yaratırdık'' dediler, (bunu deniyorlar)
c. VİOP'un mekanizmasını tam bilmiyorum, VİOP'ta bu müdahaleyi (5-20 ? milyar dolarlık alım) çarpan etkisiyle çoğaltma yolu olabilir mi, USDTRY'ye yaptıkları gibi, bu sefer ters yönde Bist'i yukarı itme şeklinde (GARAN EREGL, TUPRS dolar bazlı 2008 diplerinden kalkışta bu müdahaleyi kim niye ve nasıl karşılayabilir/karşılasın)
FED simülasyona devasa coin sürdü (bknz M1 grafiği son aylık), bu para eninde sonunda, dünyada, para eden, ucuz ne varsa onu almaya gidecek, alınacak bir şey, hala ucuz hala kalkmamış sağlam bir şey..Bu paranın kırıntısı bile gelse yeter mi? DXY düştü, ABD'de enflasyon senaryoları dillendiriliyor, hala ABD teşvik açıklıyor, uzun süre faizleri düşük tutacağım diyor, borsaları şişti, altına girecek para yorumları yapılıyor (bknz ZeroHedge)
Biraz ham halde özet geçtim ama bu sıcak para mevzu başka bir şey, son dipten kalkıştan beri gündemde ve hala da muamma, yeni bir şey...bu kadar büyük para basılırsa ne olur iktisatçıları okumak lazım, nasıl yönetecekler, nereye yönlendirecekler, nereye sığacak..
Bizim halimiz belli zaten, net de, dünyada farklı ilginç şeyler oluyor, bence bu konuda bir şeyler kaçırıyoruz, çözemiyoruz. ABD'de dünyada ekonomik kriz olmuş ki 2008 in devamı, hatta çok daha öncelerden devam eden ötelenmiş bir şey bu diyen de var, üstüne Covid belası, işsizlik hortlamış, halk yardıma muhtaç, devlet mesela Almanya'da hava yollarına destek atıyor, ama borsalar neredeyse hiç bir şey olmamış gibi bir V toparlanması....nedir bu....bu gelişmekte olan ülkelere nasıl yansır...gibi, gibi Saygılar.
https://www.tradingview.com/x/9Pig79mP/
Beyler yanlış anlamayın ama burada bir iki arkadaş var sürekli ülkenin durumunu vs kötüleyip din üzerinden atıfta bulunuyor. Ülke batsın arkadaş dolardan para kazansın mantığı güdüyor. Kimsenin düşüncesi beni bağlamaz ama tr ile başlayan siteye arada baktığımda ne hissediyorsam bu forumda döviz topiğine baktığımda aynı şeyi hissediyorum bu arkadaşlar sayesinde.
Döviz para kazanma yeri değil aksine paranın değerini koruma yeridir işler yolundaysa artmaz değilse artar vs. basit mantık
ama adam 50-100 bin dolarla zengin olacağını sanıp düşmanın yapmaktan imtina edeceği yorumları rahatlıkla yapıyor burda forum yöneticilerini bu kırıcı söylemlerri olan arkadaşlar için göreve davet ediyorum.
biraz para kaybedebilirsin ama kişiliğini kaybetme
herkese iyi akşamlar
bugün haber vermeden gittim dediğin gibi yoktu istediğim miktar öğleden sonra gelin dedi gittim çektim. Kasada hiç bir banka tutmaz yüklü dolar, gruptan ister gider alırsın..çektiğim tutar 250 bin üzeri merak ederseniz.
bankalar sağlam siz canınızı sıkıp insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
Banka dediğin kurum kaldıraçlı para basma yetkisi olan bir kurum.Banka 10 lira para koyuyor.100 lirası varmış gibi kredi verebiliyor.Bu 10 liradan biri merkez bankasına gidiyor.Yükümlülük dediği bu kadar.Sonra banka yüzde on kredi batırsa ana para hop uçtu gitti ,bankanın elinde bir ton ipotek konmuş mal kalır.Bankada para falan yok,kimse doğru dürüst para çekemez.Misal 250 milyar dolar milletin parası var sözde bunun 50 milyar dolarını çekmeye kalk,ortada bir tane banka kalmaz,devlet bankaları da buna dahil.Neden ,çünkü millet tl de parasını tutmuyor,dolar alıyor altın alıyor,bunlar bankada yok,sen istersen nerden alacak,merkez bankasından alacak,merkez bankasının rezervi ne kadar eksi 50 milyar dolar,tl istesen basar verir dolar istesen ne yapacak..Sonra mezarlık yanından geçerken ıslık çal,bankalar sağlam şu bu,iyi ne diyelim doğrudur sağlamdır,250 bin dolar iste şak diye verir,neden verir,eve götürmeyeceğini bilir,gider ev alırsın mal alırsın ,aldığın adam da zart bankasından çıkan parayı zurt bankasına yatırır.Sistem bu,sağlam mı değil mi siz karar verin.
millet onlarca satır yorum yazıp hala fed para bastı diye iddia ediyor
fed'in para basma yetkisi yok, QE ise bir para basma operasyonu değildir..!!
Nasıl yok,dünyada üretilen doları gerçek doları nerden temin edebilirsiniz.Bizimki gibi çakma dolar değil,yani bankaya gidip 100 milyon dolar yaz oraya kızım denilen dolardan bahsetmiyorum,fiziki yeşil doları FED den başka hangi kurum üretebilir,yetki kimdedir.
elinde kağıt dolar varsa bak bakalım üstünde kimin imzası var
ya da aç federal reserve act'i oku, uzun sürer dersen link atayım
https://www.stlouisfed.org/open-vaul...ve-print-money
https://stevenvanmetre.com/2020/05/2...tative-easing/