Güçlü bir şirket bu tür problemleri anında çözmesi lazım. Ben devamlı şirketi aradığımda hep aynı klişe cevapları verirlerdi. Çok ketum bir şirket ama olumsuz haberleri göndermede ustalaşmışlar. Samimi bir davranış biçimi değil bence. Saygılar.
Printable View
Güçlü bir şirket bu tür problemleri anında çözmesi lazım. Ben devamlı şirketi aradığımda hep aynı klişe cevapları verirlerdi. Çok ketum bir şirket ama olumsuz haberleri göndermede ustalaşmışlar. Samimi bir davranış biçimi değil bence. Saygılar.
"Bu sebeple mevcut ham maddemiz tükenince SOP üretimimiz de geçici olarak durmuştur. Satışlarımız stoklarımızdan yapılmaktadır."
Potasyum sülfat üretimini hammadde olmadığı için durdurmuşlar. Savaş 2 haftadır var. Ne yapıyorsun sen şirket olarak.
Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü projeksiyon ile yazıyorum;; yarın ne olur bilemeyiz AMAAAA
Patron dediğin sasa nın patronu gibi olacak kazanmak için çok çalışacak ve sadece ben kazanayım demeyecek ben kazanırken yatırımcılarımda kazanacak diyecek
Niyet iyi olmadımı elindeki altın olsa da hiç bir anlamı olmuyor.
6.600 ton ilk sevkiyatı almışlar çok şükür!!!
Son çeyrekte 2.400 ton potasyum sülfat üretip 1.000 ton civarı satmıştık. Bu 6.600 ton potasyum klorür ile ne kadar potasyum sülft üretilebiliyor acaba. Yatırımcı ilişkilerine eposta gönderdim bakalım cevap verecekler mi?
Ayrıca faaliyet raporunda aşağıdaki Ar-Ge notları vardı. Yönetim Kap' a belarus haberini gönderirken keşke altına bu bilgilerin güncel durumunu da ekleseydi. Çok gerilmezdik.
Ham tuz elde edildikten sonra kalan ve sodyum sülfat ve sodyum klorürden doğal olarak mümkün olduğunca arınmış üst solüsyon bu yıl ilk defa yeni bir havuza alınarak gerekli konsantrasyona yükseltilmiş ve kainit olarak havuz tabanına çökmüştür. Kainit; potasyum klorür ve potasyum sülfat üretimi için kullanılma ihtimali çok yüksek olan bir hammaddedir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirilmesi Yönetmeliği' nin Ek-II listesinde yer alan "Tuz Üretimi (Potasyum Klorür, Potasyum Sülfat) projesi ile ilgili olarak inceleme ve değerlendirme yapılarak "Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.
Allah belanızı versin Ş........
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haberi fiyatlıyor. Dua edelimde bugün bu işi bitirmiş olsun. Şansımız varmış haberi akşam üzeri atmadılar. Bu haber bencede gereksizdi. Az başımızı kaldırsak birileri kösele kundurasıyla başımızı eziyor. Kendi gitmezmiş gibi birde alkayıda çekti.
https://www.dunya.com/sektorler/tari...-haberi-651308
https://gro-intelligence.com/insight...or-world-crops
Reha başkan çöz şu işi fiyatlar uçuyor. Savaş ya da herhangi başka bir kriz olmasa bile senin alternatiflerini belirlemiş olmalıydın. Yani satınalma kanalını açmış olmalıydın. Bu nasıl bir acemilik.
Sn. Fatihsrky, her şeyin bir usulü var, bazı açıklamalar KAP'a gönderilir, bazı gelişmeler o dönemdeki faaliyet raporunda açıklanır, 'örnek önümüzdeki bilançoda faaliyet raporunda bir dip not ile 'Rus-Ukrayna savaşı nedeniyile bazı lojistik sıkıntılar meydana gelmiştir, tam kapasite üretim olamadığı için şöyle oldu' denilebilirdi, kimse de niye demezdi.
Konjonktür gereği çoğu sektör direkt veya dolaylı olarak bu olaydan etkilendi, etkilenecek.
Tam da hisse ve endeks yukarı gidecekken olumsuz algılanan bir açıklama gönderiyorlar, geçen de hava sıcak haberi de öyleydi.:)
Daha önce de fiyat 20'lere yakınken ortak satışı olmuş muydu acaba, neden hep buralarda sıkıntı yaşıyoruz, hissenizi layık görmüyorsanız onu da KAP'a gönderin de bilelim.:)
Kar yağışında dolayı elemanlar mesaiye geç başladılar diye bir KAP haberi bekliyoruz.:)
Azak denizindeki gemiler limandan hareket ettiler diyor Denizcilik Genel Müdürlüğü.
Alka 23.5 oldu, Alkim hala 18'li fiyatlarda.
Bi gemi kalmış.
O gemi de bizim derler şimdi.
https://www.karar.com/dunya-haberler...-yapti-1655526
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gemi olayı Blomberg te 1 saat önce yayımlandı. Burada konuşulan şirket sorunlarıyla ilgili Çağla hanıma dün akşam mail attım. Cevabını bekliyorum. İnşallah hissemiz beklentilerimize cevap verir. Bol kazançlar herkese.
Kap haberini gönderecek eleman digerlerinden geç işe basladigi icin olabilir mi üstadim
Ucurtmayi vurmasinlardaki gardiyanlar gibi oldu , yakilip yakilmadigini kontrol et, yakilip yakilmadigini kontrol edeni kontrol edini kontrol et :))
bu arada bizim gemi Ukraynanın Nikolaev Limanında, o limanda su anda gecici kapali , Azak denizi ile isimiz yok :)
Meterolojiden sonra Coğrafyada ögneriyoruz :)
Emin olmamakla beraber söyle olmustur
Daha uygun fiyatla gemi bulduklari icin
Nikolaev Limani teslimi istemistir Alkimciler,
Bu Limanda Ukranyanin sınırları içinde,,
o yüzden sevkiyatı yönlendiremiyorlardir
Belki ikinci siparisi gecip senin dedigin güzergahta yapmislardir,
Belarusta yaptirimlara maruz kaliyor o yüzden , piyasa fiyatlari gecerli degildir,
Fiyatlari düsmüstür, Alici bulmamiyordur.
daha uygun fiyata ne bulursa almasi lazim yönetim :)
Ferit Başkana sorsunlar o daha rasyonel yönetiyor Alkayi ,
:)) Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://borsaistanbul.com/tr/duyuru/...ik-yapilmistir
Alkim kimya imkb 50 endeksinden çıkarılacakmış.
Ben dün akşam mail attım, bugün cevap verildi. Selamlar.
İstemiş olduğunuz bilgiler :
Alkim Kimya A.Ş. *212 292 22 66 /1140 Çağla Koçel Yatırımcı ilişkileri
mail adresi : cagla.kocel@alkim.com
Gönderdiğim mail ve cevabı aşağıdadır.
Sayın Çağla hanım;
Son 13-14 aydır size yatırım yapan yatırımcıları mağdur ettiniz. Olumlu haberler konusunda çok ketumsunuz. Gereksiz önemsiz olumsuz haberleri de hisse yukarı hareketlere başladığında gönderiyorsunuz.Devamlı ortak satışı gönderip yatırımcıların moralini bozuyorsunuz.Birinci kuşak patronlar vefat ettikten sonra şirketinizde bütünlük kalmadığını düşünüyorum. En son kap haberi de çok gereksiz ve beceriksiz bir yönetim anlayışı içeren bir haber niteliğinde. Sosyal medyalarda, şirketinizle ve patronlarınızla ilgili yatırımcıların ağır hakaret ve küfür dolu cümlelerini okuyorsunuzdur. Bu ağır hakaret ve küfürleri kendi adıma uygun bulmuyorum. Şirketinizin kalitesini ve güvenini sarsacak uygulamalardan kesinlikle kaçınmanızı ve şirketinizin yatırımcıyı koruma noktasında hisse geri alım gibi uygulamaları gündeme almanızı tavsiye ediyorum. Bir yatırımcı olarak, şirketinize yatırmış olduğumuz paranın serbest piyasa koşullarında reel olarak değer kaybetmesini istemiyoruz. 2022 ve sonrası için Alkim ve Alka şirketlerinin geleceği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar diler, saygılar sunarım.
Yaşar Aydın KULELİ
Makina Mühendisi
Yaşar Aydın Kuleli
12:09 (6 saat önce)
Sayın Çağla hanım dün akşam yolladığım maile cevap verirseniz sevinirim. Saygılar.
Çağla Koçel
16:21 (2 saat önce)
Alıcı: ben
Sayın Yaşar Aydın Kuleli, öncelikle şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 2021 yılına ait finansal tablo-dipnotlar ve faaliyet raporumuz 24 Şubat Perşembe günü, Alkim Kağıt’a ait bildirimler ise 23 Şubat Çarşamba günü KAP platformunda sizlerle paylaşılmıştır. 2021 yılına ait tüm bilgiler gönderimlerde mevcuttur. Şu an için şirketimizin kısa vadede hisse geri alım programı bulunmamaktadır. Ayrıca şirketimiz ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.alkim.com kurumsal internet sitemizden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla.
Sen ne yazmışsın gelen cevap ne. Alakasız. Ben artık yazmıyorum. Ben pek haz etmem aynı cevaplardan. Sanki otomatik yanıtlanmış gibi.
Allah muhafaza bölünmeye gitmedikleri sürece maddi durumda elverdiğince burdayım. Tahtacı ky istemiyor. Baya döktü. Bu bezdirme politikasıyla dökülmemek zordu. Euro bazından hesapladığımda ben Alkimde zararda değilim. Gerçi benim maliyetim çok düşük. Yüksekden maliyetlenenler içinde külliyen zararda şuan.
Ben de uzun zamandır yazmıyordum. Dayanamadım yazdım. Çok düşük maliyette olanlar için sorun yok, doğrudur. 13-14 aydır bekleyenler için reel bazda zarar fazla. Ben de onlardan biriyim maalesef. Gerçekten 13-14 aydır acemice bir yönetim anlayışı mevcut. Patron olarak, şirketine ve yatırımcısına gereken değeri vermesi gerekmektedir. Kazan kazandır felsefesiyle çalışan şirketler her zaman piyasanın önderi olurlar. Selamlar.
Teşekkürler.
Ben de şimdi aşağıdaki gibi bir eposta attım. Bakalım ne diyecek
Merhaba Çağla hanım,
Alkim A.Ş. hissedarıyım. Birkaç konuda desteğinizi rica ediyorum.
1 ton potasyum sülfat üretimi için ne kadar potasyum klorür ve ne kadar sodyum sülfat kullanılması gerekiyor?
Bir diğer konu ise KAP üzerinden gönderdiğiniz Belarus kaynaklı nakliyat sıkıntısı. Savaş nedeniyle sevkiyatı gerçekleşemeyen potasyum klorür ürünü ne durumda? Ukrayna limandan çıkış yapamayan bazı gemilerin, devletin müdahalesi ile serbest kalıp yola çıktığını duyduk. Bu gemilerde Alkim' in sevkiyatı bulunuyor mu?
Olumsuz bir durumda hemen KAP üzerinden bilgi gönderen Alkim şirketinin, olumlu bir haberi de hemen paylaşmasını temenni ediyorum.
Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim,
Alka 5 lira fark attı, gitmiyor yine.
Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem.:)
İyi haftalar.
iyi haftalar!
Sizin patron hisse satti bizim patron hisse aldi
niye sasiriyorsun ki :)
şekerlimisin vay vay kaymaklimsin vay
https://www.youtube.com/watch?v=Y4RoaShwaFk
Alka almak çok karlıydı. Patronda fırsatı değerlendirmiş :)
Piyasada Kağit fiyatlari müthis artmisti.
ikince ceyrekten itibaren yazdik orda,
ama kimsenin dikkatini cekmedi.
9 aylik ta 14 civari iyi bir alim firsati verdi simdi 24 tl
Herkes nasipini yer ne bir eksik ne bir fazla...
Nasipden ötesi yok. Alkimde fiyatlasa fena olmayacak. Şuan gerçekten çok ucuz. Fırsat vermiyorlarki ilerlesin.
20 Tl. nin üstüne çıkmamaya yemin etmiş herhalde. Herkese bereketli kazançlar diliyorum.
Geçti 20'yi nihayet, biraz ivmelenmesini beklerdik Alka gibi, ama üstünde kalsın razıyız.:) Sıkıntılı bir yer çünkü.
İlk defa bir genel kurula katılmak istiyorum. Katılmak için ne yapmak gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya/Ukrayna/Belarus sıkıntılarının sirayet ettiği bir sektörde gübre. Rusya-Belarus dünyada %35 paya sahip.
Malumunuz bizim şirket de KAP üzerinden bize bilgi vermişti. Belarustan gelen potasyum klorür hammaddesi, limandan çıkamamıştı.
GoldmanSachs' ın gübre piyasası ile ilgili fiyat tahminleri aşağıdaki gibi. Eğer hammaddeye ulaşmada sorun yaşamazsak çok para kazanabiliriz. Aynı çelik sektöründeki hurda/cevher hammaddelerinde yaşandığı gibi maliyet artışımı yoksa son ürün satış fiyatındaki artış mı hızlı olacak?
Alkım' ın avantajı, bölgesinde çok baskın olması. Demir çelikteki gibi sert bir rekabet ve bol üretici sıkıntısı yok. Patronumuzun öz güveni çok yüksekti son röportajında. Potasyum sülfatı çok rahat 700$/ton' a satarız demişti.
Çiftçilerin neye göre gübre tipini belirlediğini bilmiyorum. Mesela potasyum sülfatın (organik tarım hariç) normal tarımda kullanılması durumu nedir acaba. Tabloya göre potasyum içeren gübrelerin fiyatı zamanla çok daha rekabetçi bir fiyata geliyor. Amonak içerenin fiyatı uçuyor.
https://i.hizliresim.com/5o9qcic.png
Değerli forumdaşlar..
Temettü gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Portföyümde Alkim' de dahil olmak üzere; üç şirketin brüt temettü toplamlarının yarısını pas ettikten ve kalandan da 53.000'i çıkardıktan sonra. çıkan miktarın %15'ni mahsup edilecek vergi olarak mı kabul edeceğiz? Şayet bu işlemler doğru ise; e-devlet üzerinden nasıl işlem yapılacağı hususunda bilginizi paylaşırsanız. benim için çok makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ederim.