62 ve üzeri vurkaccilara para kazandırmak yerine biz vefalı yatirimcilara kazandirmalisin Kcaer. Güzel haberler geelcekse yukardan karsilamaliydin :) Tabii gelecekse :)
Printable View
62 ve üzeri vurkaccilara para kazandırmak yerine biz vefalı yatirimcilara kazandirmalisin Kcaer. Güzel haberler geelcekse yukardan karsilamaliydin :) Tabii gelecekse :)
şirket degerinin aksine tahta hep dandik hisse gibi dalgalandı ,ki bizde uzunca bir dönem bunun sayesinde sat-al takıldık..bu dandiklikten kurtulması içinde şu 12.5 lotu hakan efendinin nasıl satacağını netleştirip bi an önce satması lazım..umarım eşi hayman adalarında bir yer begenirde satmak zorunda kalır..
bu gün 52.5 la bi miktar yerine koyduk ama işte trade ateşi başladı yeniden..eminim son mallananlarda yüzde 2/3yaptığında aynı reflexte olacaklardır, işte bu sıkıntı..şu 12.5 lot olayı çözülmeli bi an önce..
https://www.youtube.com/watch?v=eR5sl6de3-I
ekonomi yorumcuları büyük miktarlarda devülesyon bekliyorlar...olası bu devülasyondan ihracatçı ,gelirleri dolar bazında olan ve yüklü dolar pozisyonu olan şirketler olumlu etkilenecek...olası bu devülasyondan atatp ,kocaer ve berkosanın olumlu etkilenmesini bekliyorum...
Daha o mal satılmadığı için operasyon da bitmedi. Kaldı ki o malı güzel fiyatla okutmak istiyorsa (şimdiye kadar satmadığına göre bu fiyatı beğenmiyor) anlaştığı çete operasyona devam edecek. Bakalım bana nerede yakalanacaklar, ucuza verecek mal bende de yok sayın patron kocaer. Senden pahalıya vereceğim her türlü :)
Emin değilim, sizin tecrübeniz daha fazla, benim bildiğim bilanço dönemlerinde patron satışı yasak. Bu sene bilanço dönemleri de uzatıldı, hem 2023/12 aylıklar, hem de 2024/3 aylıklar için. İki bilanço dönemi arasında boşluk varsa herhalde ancak o zaman satabilir?
Bilgim doğru değilse zaten bütün yazdıklarım taca çıkıyor, canı ne zaman isterse o zaman satar.
Cumadan itibaren takaslara bakınca malın bıyıklıda toplandığı görülüyor. Bir zaman başlayacak operasyon çekmeye. Aportta bekliyor olacağım :)
Sizin beklentiniz açısından demedim. :) Benim portföyümde olan bir başka şirket Alarko, onda da mkk'ya kaydettirilen lotlar oldu, henüz satılmadı da ve bilanço dönemi satamayacaklarına dair bir paylaşım görmüştüm. Kaynağını da tam hatırlayamadım, o yüzden sordum.
Genel anlamda doğru bilgiye ulaşmış oluruz, bundan sonraki dönem için kazanım olur.
69.15 aylık zirvesini baz alırsak yüzde 10-15 düzeltme desek , 62-63 haber düştüğü vakitti. O civara gelmeden heyecanlanmak boşuna. Kaç kez 57-58 yapıp aşağı verdi. 63 üzeri olursa nesemiz yerine gelir:) Sessizce izlicem bu dönemde. İnşallah çok beklemeyiz. Fırtına farkını gostersin.
Böyle sıkıntılı dönemlerde sadece şirkete güvenen kemik yatırımcı kalır, iyi günde herkes atar tutar, uçar ama en ufak sarsıntıda pencereden atlar.
Patron efendi bu lotları satacaksan sat da belirsizlik kalksın, kolu kanadı kırık kocaoğlanı yola devam etsin.
Böyle zamanlarda küçük yatırımcı mal almasa mutlaka yukarı çekerler ama çok kolay alıcı buluyorlar,buldukça da veriyorlar aşağı. Patron işi bilse bir kurumla anlaşrdi öyle girerdi bu işlere. Valla yazık etti sinerjiyi. Yüzde 4 u gören veriyor aşağıya geliyor nasıl olsa hem de surekli
dün tivitır sayfasından eleştiri yazdım cevap vermediler..
başka yazanda vardı..
hepimiz üç beş kelime yazsak belki açıklamak zorunda kalırlar
tabi bence
kocaerin tek sıkıntısı satılacak lotlardır..patron baskının olmasını istiyorsa bu işi uzatır..yok istemiyorsa da en kısa sürede bu konuyu netleştirir..patronun amacı ne ?? bilemiyoruz..ama piyasa kocaeri hikayesi ile birlikte sevdi..güven gelirse ?? tekrardan yüksek talep gösterebilir...
az bi dürüst olunsa..ky koruma iç güdüsü olsa
önce alıcıyı bulur
sonra ;şu şu kurumdan gelen talep üzerine
şu kuruma şukadar hisse satmaya karar verilmiştir denir.
ama burada insanın aklına bin bir türlü soru geliyor
acaba oyuncu veya patron yükselişde mal kaptırdıda o malı aşşağıdan almak için numaramı çekti.
maalesef bizde olmaz olmuyor
her şey oluyor
tabi bence..
Geçmişte patron tarafından halka arz döneminde alınan payların bir bölümü iki parti şeklinde kurumsal yatırımcılara satılmıştı, muhtemelen yine aynı şekilde olacak, bu işlem haberi düştüğü anda aslan düştüğü yerden fırlar çünkü artık tepede sallanan bir kılıç olmayacak.:)
https://www.tradingview.com/x/bfwNo701/
günlük
haftaya çarşamba-perşembe ne halt edeceği belli olur
tabi bence.
Endeks 12 bin olacak yakında. Kcaer kaç olacak bakalım..
ben takas konusunda kendimi pek de geliştirmedim...hiç de takip etmedim...gerek de duymadım..ayrıntılı takip edenler ve bu konuda kendini geliştirenler cevap verirlerse daha doğru olacak..eğer patron bunları satmış ise bence bir açıklama yapmaları gerekiyor...eğer henüz satmamış ise bence satılmak üzere o takasa girmiştir...
Takaslara girdiğine göre yakındır birilerine devri, demoklese adios deriz belki. Bu durum herşeyin önüne geçti, onca olumlu gelişme varken hem de.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
https://i.hizliresim.com/trgnl10.png
7 mart 2024 perşembe günü hisseler takasa qnb finans yatırıma gelmiş . y t d
Benim merak ettiğim diğer konu ise patronun elinde galiba 400 M lot var. Bu adam 12 M satacam deyince yüzde 30 a yakın saldık. Yani sınırı var mı bu satmanin veya süresi. Yani 12 M satti. Sonra iki ay sonra 20 milyon daha satacam diyebilir mi
Halka arz için satışa koydukları ve satılmayan mallar bunlar, daha fazlasını satacaklarını sanmıyorum ama çok yukarılara çıkarsa bilemem.
Satmaya niyetleri varsa şirkete talip olanlar da çıkar, yaptıkları işler ve tasarlananlar ortada, benim çok param olsa böyle bir şirketi alırdım.
Anladım hocam. Bu arada yine yüzde 4-5 lik marj oldu kcaerde...
https://www.tradingview.com/x/mGtLa1qX/
günlük
bugün 51.85 yarın 52.65 tirend desdeği olarak görünüyor.
muhtemelen çarşamba yönü belli olur demiştim
bakalım ne yapacak
tabi bence..
istediği zaman istediği kadar satar..
tabi şirket elinden çıksın istemiyorsa %49.99'a kadar satabilir
yada diğer yolu
altın hisse çıkarıp
%99.99 unu satar ama şirket yine kendine ait olur.
bu durumda şirkete olan güven sıfıra iner
diğer yolu
%60-70 'ini borsada parça parça satar
ama satışların büyük kısmını başka hesapdan yine kendi alır
bu şekilde istediği kadar satmış olabileceği gibi şirket yönetiminide elinde tutmuş olur
tabi burada şirketin yönetimini kaybetmek gibi istemediği sonuçlar çıkabilir
bunun örnekleri mevcuttur.
tabi bence.
Mesela doasa bakın,ne güzel açıklamış
#doas
Şirketimiz tarafından geri alınan ve şirket sermayesinin % 2,77’sini temsil eden 6.085.007 adet kendi payının tamamının kurumsal yatırımcılara satışına ilişkin görüşmelere başlanmış olup, satış görüşmelerinin olumlu sonuçlanması durumunda işlem İstanbul Borsası’nda özel emirle gerçekleştirilecektir
Bugün hareketlerine canım sıkıldı kapanışta yüzde 30 verdim :(
Yarın satışı gerçekleşir o malın.
kocaerin patronu tırt çıktı maalesef. Şirketini bu kadar rezil edebilen kaç patron var diye sorsak, hepsi malını borsamızda halka arz etmiş cevabını verebiliriz sanırım. Hem kendi itibarını p.ç etti, hem de şirketinin. Yazık gerçekten.
Bakalım göreceğiz neler olacağını. Bu sefer borsada satmayacağını açıklamıştı, ama bu tiplerin sağı solu belli olmaz. Belirsizlik en kötü şeydir bana göre.
Operasyona devam etmek için biraz zaman geçsin diye bekliyorlar belli ki. Rezil ettiler hisseyi. Yakında yabancılar da topuklar buradan. O malı kafalarına yiyince bakalım operasyon kime yapılmış olacak.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan 11 Mart 2024 tarihli şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
02.01.2024 tarihli duyurumuz ile ilettiğimiz, toplam üretim miktarımızın içindeki yüksek katma değerli yeni ürünlerin payını arttırmak üzere devreye aldığımız Aliağa A1 fabrika revizyon ve yeni makine-teçhizat yatırımlarımız tamamlanmış olup, yatırım süresince fabrikamızda yaptığımız planlı duruş sona ermiştir ve fabrikamız yarın sabah itibariyle seri üretime başlayacaktır.
Aliağa A1 fabrikamızdaki yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik son teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar sonrasında, artacak olan katma değerli üretim miktarımızla şirketimiz küresel rekabet gücünü ve ihracatını daha da artırmayı hedeflemektedir.