canan hocada tuz tansyon yapmaz diyor
Printable View
Suudi Varlık Fonu İstanbul Borsası’nda alım mı yaptı?
Borsa bankacılık endeksi tarihi bir rekor kırdı. Bu rekorda Suudi Varlık fonu iddiaları konuşulmaya başlandı.
Yeni safak merkez bankasi baskanini yedi yaptigi haberle, o yuzden bankalarla ilgili haberleri de dogru cikabilir
Evet...Cuma sabahı yeni şafak'' Bu kararı(faiz) kimin adına aldınız'' diye NACİ başkana çıkışmıştı...
Aynı gün cuma gecesi görevden alındı.
MB mız eski yazarı, gazeteyle bağlantıları var...Bir de geçenlerde MB ile sanayicilerin ''kredi alamıyoruz'' tartışması..''.Faiz çok yüksek ''demeleri..
ALLAH yakışan iftiradan sakınsın,demişler.
Nacinin görevden alındığı gün bazı kaynaklarda dedikodusu vardı.SONGUR U.,bunu duyduğunu söylemiş..hatta IŞIK ÖKTE,bu dedikodu sahibini yayında sertçe eleştirmişti..Ben de dedikodulara inanmadım. 140 kontrat shortu gece seansında kapatmıştım.ama bu konuşmalardan saatler sonra MB görevden alındı...:(
o günü unutamam..
Bazen dedikodu gerçek oluyor.
neyse ..çok konuştum..iyi geceler.
1.25-1.40$ arasi verirse her zaman alirim ereglileri abey onun haricinde artik eurobond daha mantikli geliyor bana az riskli senelik dolar bazinda 7-8 alip kafam rahat olmasi daha iyi
yogun gundu aksamdan beride tatil icin rezervasyon yapiyordum yazamadim
real time degil ama 3325 den kapattim shortlari tatile gidecegim yurtdisinda bakamam ekrana
ama ekim vadede 475 480 485 de yeni emirler yazdim
Hemen aksiyon gelmiş.
1. Dövizden sonra TL yükümlülükler için de bankalara (MB'de blokeli) tahvil alımı şartı geldi.
2. Kredileri fazla dağıtana ekstra alım şartı
3. Yüksek faizle dağıtana ekstra ekstra tahvil alım şartı...
https://twitter.com/e507/status/1560748463599415297
İlave karar da gelmiş.
Radikal değişikliklerin hangi bankayı nasıl etkilyeceği belli değil gibi.
Daha önce dövizi olanlara TL kredi verilmesin demişti, aynı karar devam ediyor mu acaba.
En uzman dahi işin içinden bence zor çıkar.
>>>>>>>>>>>
https://www.bloomberght.com/zorunlu-...siklik-2313241
Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Zorunlu Karşılıklar Tebliği’ne göre zorunlu karşılık oranı bankalar için yüzde 0, finansman şirketleri için yüzde 20 olarak uygulanacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yapıldı.
Açıklamada “Zorunlu karşılığa tabi varlıklar için zorunlu karşılık oranı bankalar için yüzde 0, finansman şirketleri için yüzde 20 olarak uygulanır” ifadesi yer aldı.
Tebliğ 16 Eylül 2022’de yürürlüğe girecek.
https://serbestiyet.com/haberler/kay...abilir-101001/
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
serbest piyasa kavramını ptesi toprağa veriyoruz...
müteahhitlerinin akarsuyu kesilmesin diye 40 takla atıyorlar...
yakında yine 0,99 kampanyası patlatırlar...
demedi demeyin...
havada black monday kokusu mu var :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
kısaca anlayacağımız ne?
yani bankalar artık yüksek faizle kredi veremeyecek mi?
Kuş eski SPK başkanına takmış durumda bir şey çıkarabilir mi buradan göreceğiz
---------------------------
SPK eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yaptıklarına yönelik iddia ve belgeleri görünce paranızı borsada nasıl kaybettiğinizi de öğrenmiş olacaksınız
------------------------------------------------------------------
Borsada para kaybedenler takipte kalsın. Duyanlar da duymayanlara haber versin. Hukuki haklarınız olacak
https://twitter.com/ankara_kusu/stat...RdLXeTRIWovLSw
Kuşun takmasına gerek yok. Bir boşanma davası var...Kuş belgeleri almış ötüyor. Her zamanki durum.
maliyet artarsa fiyat da artar fiyat artarsa şey de artar şey artarsa konut da artar anaa gene geldik ya la mütahitlerin kapısına :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Herekese iyi hafta sonları
aşağıda x100 usd bazlı grafiğim var
Mantiksal olarak buralardan satış gelir diye perşembe hisseleri tamamen satmış idim
sonra dün satış olmayınca kapanışa doğru tekrar önemli oranda geri aldım
Şimdi banklarla ilgi durumlar var
Normalde grafiğe bakınca satış gelmesi normal olacak yerlerdeyiz
Takıp ettiğim diğer para hareketleri ise henüz satış olabileceğine dair bir işaret vermiyor
Pazartesi bakalım neler olacak
https://i.hizliresim.com/rktvlli.PNG
Kararın özü aşağıda sanırım
yoğun kredi durumumuz var o nedenle reelde üzüleceğim bir durum değil
yinede etkisi ne olur
Biraz kafa yorunca
Bankalara çok bir etkisi olmayabilir.
Sebebi de şu
Bankalardaki hareketin sebebi ne
Yanı Bu sene ERKEN seçim İhtimalı var mı
Bunu şuan bilmiyoruz
karar ne diyor
şuandan itibaren 2022 sonuna kadar
yanı bu sene geçerli olan bir uygulama ve kısıtlama
mevcut kullanılan kiredilere değil
yeni kredilere ve % 30 üstü problem
yanı aslın da çok önemsemedim
ama yinede satış getirme ihtimali var
https://i.hizliresim.com/rvi1u5v.PNG
Şimdilik kredilerde daralma yaşanır. Seçim sathında krediler artacaktır. Şu an gözlemlediğim kamu bankalarında sermaye sorunu var. Sermayelendirilmeleri gerek. Özeller kredi vermekten imtina edecektir. "Credit crunch" dediğimiz olgu ile karşı karşıyayız tahminen ocağa kadar. Sonrasında ucuz kredi akışı başlayacaktır.
ben banka CEO su olsam yasal engel var mı yok mu bilmiyorum ama yasal engel yoksa kredi faizi kadar kullandırım bedeli olarak taksitlere yansıtırdım şaap reis sorduğunda 16 dan kredi verdim derdim ama 16 da komisyon alır 32 den verirdim ya da iskontolu kredi uydururdum krediyi 2500K yazar adama 1500K verir 2500K üzerinden %16 faiz alırdım falan ne bilem CEO değilim ki ayıyım :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
cauti sen ne diyorsun banka olayına hem hükümetin kafası karışık hem yorumcuların.
Bankacılık sektöründe çalıştım, zor geldiği için bıraktım zaten. Adım atsan kayıt altında. Çok zor ve meşakkatli iş. Hiçbir banka bu riski alamaz. Ancak çok iyi firmalara faiz gelirleri dışında diğer faaliyet gelirlerini arttıracak ürünleri "bundle" edebilirler. Kredi+başka bir ürün (aklıma bile gelmiyor beki teminat mektubu) satılabilir. Bu sayede kredi gelirinin bir kısmı diğer üründen elde edilir. Yasal sınırlama da aşılmaz.
"Ölümün saati yok. Yanınızdaki kişiye değer verin; kırmayın onu. Durup, durup sevdiğinizi söyleyin, özel hissettirin. En ufak bir şeyde bitti demeyin, ağlatmayın, üzmeyin. Neden mi? Çünkü ölümün saati yok."
Doğan Cüceloğlu
çok güzel söylemiş herşey boş.
Asil bmeks patronu ve eski Spk baskaniAkgiray i yargilasinlar. "Altınları boz'" borsaya gelin dediği zamanda halka açılan yaklaşık 20/25 hissenin iki üç senede çoğunun battığını da incelesinler. Boktan şirketleri sahte izahnamelerle nasıl millete kakaladilar. Bunlardan biri de bendim[emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
13 milyar TL karşılığı döviz Ruslardan, offshore bankacılık kanalıyla girip, hisseye geçmiş.
Vatana millete, elindeki hisseyi verip nakte geçene hayırlı olsun..
Bu hafta varsa bi 10 milyar TL daha rica edlim..İyi gidiyoruz. Bukadar kolay LONG kazanç tarihte sayılı..
Ralli nasıl biter..?
Tabi ki tabana vermekle.. Henüz değil..:)
TCMB verilerie baktığımda artık tüketici ve ihtiyaç kredilerinin olmayacağını, kredilerin daha çok konut, taşıt ve selektif olarak ticariye döneceğini söyleyebilirim. Ayrıca Tüfeye endeksli kağıtları tutan bankaların bu konuda eli çok rahat olacak. Teminata ver geç.
https://i.hizliresim.com/a56fsdi.JPG
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ikardi-1954195
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Para gelecekmiş falan filan.
>>>>>>>>>
Medyanın Elli Tonu
@Medyanin50Tonu
·
46d
Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel: “Faiz indiriminin tek bir açıklaması var. Eylül ayında yurt dışından çok büyük fon girişi gerçekleşecek. Merkez Bankası bunu çok iyi biliyor. Bunun sonucunda kurlarda sert gerileme yaşanacağı için önden böyle karar alındı.â€
Ucuz krediyi alıp hammadde, makine vs yatırımı yapabilen şirketler için çok avantajlı bir durum. Burada tasarruf sahiplerinin alacağı karar önemli. Tasarruf sahibi ben bu faize para yatırmam döviz altin yada gayrimenkul otomobil alırım derse finansman için tasarruf lazım yoksa para basmak la da enflasyon daha da yükselir. İlk hamle para babaları borsaya ne yapacak onu görelim. Mantıken düşük faiz varken borsada nasibini alabilir.
Para gayrimenkule bir tur daha gider...
Kayıtdışı vergisi az olan blr yer
Hisse senetleri tarihi bir yanlışlık olarak en ucuz seviyesinde..
Ama bu yanlışlık seçim tarihi yaklaştıkça düzelecektir...
Bu yanlış düzende kalmak gerek..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik olarak sert bar bekliyorum önce dolarda ve sonra borsada .
Ama beklediğim barın dolarda son iki üç bar kaldı maksimum ama olacak mı olmaz mı bilinmez
Mallara malca yazılar yazdırıyorlar işte... abi madem para akacak 128 milyar doları sattın yetmedi 50 içeri girdin o da kesmedi 70 milyar dolar da kkm üzerinden açığa opsiyon sattın eeeee gerizekalı misin merkezcigim gelen parayı elindeki kuduruk miktardaki tl ile karşıla?????
Haaa o TL'yi de iç ettiyseler o bilinmez işte...