Bir masum ky bir kaç bin lot 250 den aldı, maymun iştahlılar yükseltemiyorlar....
Printable View
Bir masum ky bir kaç bin lot 250 den aldı, maymun iştahlılar yükseltemiyorlar....
selamlar herkese;
QNB Yatırım otomotiv sektörünü değerlendirmiş.
Güzel bir çalışma yapmış ama nihai kısmını toparlayamamış.
Şöyle ki;
2024 için f/k'yı 3.2
2025 için de 2.5 tahmin etmişler.
temettü verimi 2024 için %20; 2025 için %18.9
f/k'sı 2-3 arasında ve temettüsüyle de yaklaşık 5 yılda amorti edecek reel sektör şirketi bul da öpüp başına koy!...
12 aylık hedef fiyatını 323 TL demişler.
Gocasıyla arasında 47 lira vardı. Şimdi 15 liraya düştü. Yine ben satınca artar aradaki farkı iyice açar diye aval aval baktım. Yakında gocası bunu eller.
temettü hisse olarak almak istiyorum ama grup olarak toaso-ttrak yanınamı yoksa frotonun yanınamı daha uygun olur?
Çıkma götoşoto. Şunun şurasında 3-4 seneye hisse başı 250 lira temettü verirsin. Biz her türlü fanteziye açığız.
Ne yazık ki tahta yapıcı ve patron 2023 Ağustostan beri hisseyi taşıtıyor...yaklaşık 5 ay oldu....hem nomimal hem reeal ciddi zararda kağıdı tutanlar...
Daha önce 278-255 bandında 2-3 ay yatay bandda kalır demiştim...Bu bandda kalmaya devam ediyor...hatta bandın altını aşağı zorladı...artık yatay bandı 278-242 olarak okumak lazım...Ayrıca 242-236 fiyat aralığı artık maliyetlenmek için uygun aralık olarak görünüyor...Son 2 aydır yarı yarıya düşen işlem hacmi de artık- şok bir haberle istisnai düşüşler hariç - dip çalışmasının sonuna gelindiğine işaret ediyor..
Hisse de gelecek bilanço ile artık 278'in yukarı kırılarak yeni bir hareketin başlaması en büyük beklentim...Kalın sağlıcakla...
Meshur hisse satisindaki maliyet 262 tl falan idi yanilmiyorsam.Bunu alan yatirimci gurubu ne dusunuyor acaba.Uzerinden bunca ay gecti.Ve kagit nerelerde[emoji779]Yine alsada maliyet dusurse diyecegi geliyor insanin.300 lerden millete kitlendi kagit bilanco doneminde.O siralar 400 ve ustu hedef veriliyordu..Bu borsa cok enteresan bir yer.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%94.44'üne sahip olduğumuz DGGYO'nun yıl sonu değerleme raporu okunabilir. güzel şeyler var.
Üstat, 300 liraya gitti ama F/K'sı 3. Yani enerjiler gibi 40-50 F/K'lardan işlem görmüyor. 2024'te otomotiv satışlarının agresif düşme ihtimali nedeniyle bu kadar ucuz fiyatlanıyor. Doas'a kimse pahalı diyemez. Bu fiyatlarla 2024 temettü verimliliği %25 olabilir. Buradan pozisyon açan 4 senede pozisyon açtığı maliyet kadar temettü alabilir. Sizin de belirttiğiniz gibi DGGYO'nun bilanço etkisini göreceğiz. Ben elektrikli ID'lerin Türkiye'de satışa çıkmasını bekliyorum. Şirket en son Ocak-Şubat gibi ön sipariş almaya başlarız, Nisan'da teslimatlar başlar demişti. Şarj istasyonu şirketi kurdular ve bu şirket ne yapıyor anlatmaları lazım. Hafta sonu Antalya - Ankara yaptım. Antalya gibi büyük bir şehirde doğru dürüst şarj istasyonu yok. En azından bir akaryakıt dağıtım şirketi ile anlaşıp bir projeksiyon sunmaları lazım. Katalizör etkisi yaratır.
Tofasla arasında 47 lira fark vardı. Tofasın farkı kapatıp buna koyacağına adım gibi emindim. Ancak işte bazı şeyleri yapamıyosun. Veya sen yapınca işler öyle olmuyo.
Faiz artışı Doaş için olumsuz sanırım , o yüzde. Tepki veremiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
doaş 2023 yılı 3. çeyrek bilanço
Net Faaliyet Kar/Zararı 16.629.634.000
Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler 1.011.471.000
Net YPP (Hedge Dahil) 4.099.641.000
geçmiş yıl karları. bedelsize konu olan nakit 7 milyar
sermaye 220 milyon...
2023 yılı için 18 milyar kar beklentisi var...
neden it muamelesi görüyor anlamıyorum
toplam 3 çeyrek demek istedim.
3. çeyrek hatalı yazıldı.
Yatırımcılar maalesef raporları dikkate alıyorlar,,Analistler 2024 yılı için , araba sektörü olarak olumlu konuşmuyorlar.
Doaş her ne kadar muayene istasyonları ile diğerlerinden ayrışsa da,sürü sürüyü takip eder.
Hele şu Ocak ayı satış rakamlarını görelim. 2023 Ocak'la ve 2023 Aralık ayı ile karşılaştıralım. Sonra da yıllık bilanço gelsin. Herhalde bu sene Mart temettüsünü yüksek verir. Önemli olan geçen sene Ocak ayına göre satışlar ne mertebede. 2023'e göre ciro enflasyon nedeniyle 2024'te de satış adetleri düşse de artacaktır. Kar marjlarında fedakarlık yapsa da iştiraklerinin gelirleri ve karlarının artışı araç satışındaki kaybın bir kısmını telafi edecektir. Bir de GYO'dan nasıl bir değerleme artışı gelecek ona bakmak lazım.
Teknik olarak 2023 ün başında 5 ayı süren düzeltme yaptı,,,,şimdi de 5. ayını doldurdu.
Bakalım kopacak mı?
270 üstünde 2 kapanış yetiyor.
270.30 üstünde 1-2 kapanışta 500 bin takipçi teknikçiler dört gözle bekliyorlar.:)
Valla tek riski araç satışlarının agresif düşmesi. Bu riski de 4-5 ay yatay aşağı ile fiyatladı. 2024'te 50-60 TL minimum temettü beklentim var. F/K'sı 10 olsa kimse pahalı demez. Sektöründe öncü oyuncu durumunda. 250 liradan maliyetlenmemizi sağlayanlara teşekkürler.
Yavrulatmadan satmıyacağım... Rekor bir bedelsiz fena olmaz [emoji16]SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafik bana düşen trend direncini 262de geçtiğimizi söylüyor...zaten direnç kırılması sonrası endeksten daha dirençli yola devam ediyor.
Ancak aylardır belirttiğim 240-278 yatay bandda malları elinde olanlara taşıtıyor tahta yapıcı...Ne zaman 278 üzeri günlük kapanışlar gelirse hareket agresifleşecektir....bunun için de bir hikaye lazım...bir haber bilanço vs...vs...
https://i.ibb.co/QPkSxPj/Doa.png
Odd ocak satış adetleri:11329 (Ağır ticari hariç)
Geçen yıl ocak satış rakamı odd'de 9331 miş.
O kadara felaket tellallığı yaptılar, sonuç 2023 Ocak ayının üzerinde satış rakamları. Bilançoya kadar kıpırdamam. 2024 ilk temettümü de alırım. Sonra duruma bakarım. Son dönemde endeksin yükselişine fazlasıyla ayak uydurmaya başladı. Dipten dönüş sinyalleri oluştu. Bir arkadaş grafik paylaşmış sağolsun. Buralar da sakinledi. 280'lerin üzerinde sıralı kapanışlar yaparsa endekste majör bozulma olmazsa TL bazlı zirvesine yolculuk yapar diye değerlendiriyorum.
selamlar;
beklentileri ters köşe yaptılar.
Yıla güzel başladık, böyle devam eder umarız.
Doas satışları geçen seneye göre %21 civarında artış kaydetmiş (ağır vasıta hariç). Elektrikli araçların gelmeye başlamasıyla satışları biraz daha artacaktır.
Ev alamayan yatırımcılar araca yönelmiş sanki.
278 üstü kapanışlar gelmeye başladı....
23 Ağustostan beri gelen yatay kanaldan çıkıyoruz...
Ancak unutulmasın 298 sert bir direnç, tek seferde üstüne atamayız...
Atınca ise hareketler sertleşir, bar boyları uzar...
Selametle...
Hisse tarihsel olarak ilk kez 280 üstü haftalık kapanış yaptı...
Son 2 haftadır artan işlem hacmi destekli bu hareket yeni bir trendin net habercisi...
Önümüzde ki en zor direnç 298, üstü hedefleri daha önce yazmıştım...
Katılıyorum yazdıklarınıza. Otomotiv sektöründe daralma yaşanmayacağı da belli oldu. Araçlara gelen zamlardan sonra TL bazlı karlılıklar artacak oransal olarak kar marjları düşecek olsa da. ID modellerinin gelmesiyle EV pazarından ciddi bir pay alacağını düşünüyorum. Yerli otomotiv sektörü tüketicimizin Volkswagen bağımlılığı had safhada. Kızıma bu sene sonu kampanyadan otomatik polo almayı hedefliyorum. Arada sırada sarı siteye bakıyorum. Ağır hasarlı 2022 model 27.000 kmdeki otomatik polo 800.000 TL. Volkswagen galiba Türkiye'deki en iyi ikinci ele sahip marka. Bunda marka bilinilirliği ve güvenilirliğinin, Doğuş otomotiv güvencesinin payı büyük. Borsadaki çalkantılı dönemde 3 F/K oranı ile maliyetlenme fırsatı bulduk. Dramatik bir değişiklik olmazsa önümüdeki 5 senede spot kapanış fiyatı kadar temettü alırız. Küçük yatırımcı hala orta uzun vade yatırımın ne olduğunu anlamadı. Ben de 4-5 senelik otokar var. Maliyet 16 lira hisse kapanış fiyatı 523 lira ve hala çok ciddi potansiyeli var. Benim gözümde 4-5 sene öncenin Otokar'ıdır şu an Doas. Neredeyse tüm iş kollarında tekel konumunda. Distribütör olduğu araçları tek satan yetkili. Tüm Türkiye'deki muayene istasyonlarının üçte birine sahip. Bugün bu payını satmaya kalksa sermayesinin en az 50 katı eder. Elektrikli şarj istasyonları kurma işini de ID'lerin gelmesiyle hızlandıracaklarını düşünüyorum. Henüz bir şarj istasyonumuz bile yok. Elektrikli şarj istasyonlarının komisyon gelir akaryakıt istasyonları gibi değil. Akaryakıt istasyonları parayı marketten kazanırken elektrikli şarj istasyonları enerji tüketiminden kazanacaklar. Belki yakın bir gelecekte sadece elektrikli şarj hizmeti veren istasyonlar olacak ve buralardaki ticaret alanları kira geliri yaratacak.
takriben 18 ila 20 milyar kar bekleniyor, hbk 80 ila 100 arası bir kar miktarının ne kadarını dağıtır?
Madde 24- KARIN TESBİTİ VE DAĞITIMI:
Şirketin faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, Şirketin genel giderleri ile
muhtelif amortisman gibi şirketçe ödenmesi veya ayrılması zorunlu olan miktarlar ile
şirket tüzel kişiliği tarafından ödenmesi zorunlu vergiler düşüldükten sonra geriye
kalan ve yıllık bilançoda görülen dönem karı, varsa geçmiş yıl zararlarının
düşülmesinden sonra, sırasıyla aşağıda gösterilen şekilde tevzi olunur:
Genel Kanuni Yedek Akçe:
a) TTK’nın 519’uncu maddesi uyarınca % 5’i genel kanuni yedek akçeye ayrılır.
Birinci Temettü:
b) Kalandan, varsa yıl içinde yapılan bağış tutarının ilavesi ile bulunacak meblağ
üzerinden, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatına uygun olarak
birinci temettü ayrılır.
c) Yukarıdaki indirimler yapıldıktan sonra, Genel Kurul, kar payının, yönetim kurulu
üyeleri ile memur, müstahdem ve işçilere, çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara ve
benzer nitelikteki kişi ve kurumlara dağıtılmasına karar verme hakkına sahiptir.
İkinci Temettü:
d) Net dönem karından, (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen meblağlar düştükten
sonra kalan kısmı, Genel Kurul, kısmen veya tamamen ikinci temettü payı olarak
dağıtmaya veya Türk Ticaret Kanunu’nun 521 inci maddesi uyarınca kendi isteği
ile ayırdığı yedek akçe olarak ayırmaya yetkilidir.
Genel Kanuni Yedek Akçe:
e) Pay sahipleriyle kara iştirak eden diğer kimselere dağıtılması kararlaştırılmış olan
kısımdan, % 5 oranında kar payı düşüldükten sonra bulunan tutarın onda biri,
TTK’nın 519’uncu maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca genel kanuni yedek akçeye
eklenir.
Yasa hükmü ile ayrılması gereken yedek akçeler ayrılmadıkça, esas sözleşmede pay
sahipleri için belirlenen kar payı nakden ve/veya hisse senedi biçiminde
dağıtılmadıkça; başka yedek akçe ayrılmasına, ertesi yıla kâr aktarılmasına ve kar
payı dağıtımında yönetim kurulu üyeleri ile memur, müstahdem ve işçilere, çeşitli
amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara kâr payı
dağıtılmasına karar verilemez.
Kar payı, dağıtım tarihi itibarıyla mevcut payların tümüne, bunların ihraç ve iktisap
tarihleri dikkate alınmaksızın eşit olarak dağıtılır.
Bu esas sözleşme hükümlerine göre genel kurul tarafından verilen kar dağıtım kararı
geri alınamaz.
Esas sözleşmede kar payı dağıtımı ile ilgili notlar yukarıda. 2023'te 3 kere temettü vermiş. Toplam 23,51 TL. 2020 ve 2017 hariç son 10 yıl boyunca her sene temettü vermiş. 2020'de zaten temettü yasağı vardı pandemi nedeniyle. Son üç yıldır temettü verimi %10'un üzerinde. 2023 karı toplam 20 milyara yakın gelse, yarısını dağıtsa 45 TL eder. Ayrıca temettü avansı da dağıtan bir firma. 2024 Nisan Mayıs gibi en az 30 TL dağıtır bence. Daha sonra duruma göre tekrar dağıtım yapabilir.