Eyvallah Eh işte diyelim. Trade yapanların kazandığı ortamlara soktular piyasayi epeydir. Kazancın bol olsun. Bunda ise Sülün gibi süzülüyor epeydir.. ytd
Printable View
Bence baskı buna özel değil hojam, genel.. açtırma kutuyu söyletme kötüyü derler ya. Ne diyim.. ytd
Dumur oldu, yazık
"Bu şirketi patron yönetse 100 olurdu" teorisine katılıyorum.
"Sonra da 10 olurdu" diye de ekliyorum.
Makbul bir kağıt değil bu, "hakim sermaye" açısından.
O bakımdan kendi haline bırakılmış...
KısaVade abi bunun grafikisi varmı hazırda, desteği kösteği nedir bi baksak
Benim grafikler uyar mı bilmiyorum ama...
Var elbet. Gönderiyi düzenleyerek ekliyorum:
1-Yıllık Bollinger Bantları:
https://i.ibb.co/4jPpYn1/sise.png
2-Mart 20 - Ekim 23 dip-tepelerinden Fibo ve Aylık Ichimoku:
https://i.ibb.co/XVVQ6kJ/sise1.png
3-Aylık Pivot destekleri, Haftalık ortalamalar, Geçen Yılın Düşüğü, Alttaki tablo da, geçmiş Yüksek, Pivot, Kapanış ve Düşük Verileri:
https://i.ibb.co/8r0n2Bp/sise3.png
"Özet geç" dersen...
Bence : 34-36 arasında gözü var gibi... :notr:
Eyvallah abi,
Kazancınız bol ve daim olsun
Bilmukabele. :ok:
Bu hisseyi de anlamış değilim. İş Bankası neden hissesine sahip çıkmıyor. Adeta süründürüyor yatırımcıları.
T.ssak geçer gibi. Buradan dönmezse...
Geçen yılın düşüğüne gelecek sanırım:
https://i.ibb.co/d0Z0zMp/sise.png
https://youtu.be/fxXGGjVb9TI?si=lxk6FSIfsPxwk1-o
Uzun zamandır bir Bergen paylasmamistim.
Elimde duran fotoğrafın, baktım inan taniyamadim.. ytd
Ekim soda külü makalesi paylaşılmadi hala eskisinden devam..
Lakin ABD de Helen ve Milton kasırgası sonrası bazı emtialarda fiyat değişimleri olabilir. Artış yönünde.. Ytd
Selamlar herkes tanıdık.
Borsa dışında iyisinizdir inşallah...
Şimdi ocağa geri mi dönsem diyorum. Sattığım Ereğli'leri alamıyorum ama bir zamanlar sattığımın iki katı şişe alabiliyorum. Şu an bende Hisse fonu var kalan 5'de 1 de Aefes...
Hisse fonunda da insan bir şeye yatırım yapmış hissetmiyor aidiyet duygusu SIFIR, kazanç da zaten SIFIR :)
Akıl almaya geldim, tek hisse full mantıksız ve sarsıcı tecrübeler ile dolu olsa da...
Bir de uzun zamandır bunu merak ediyordum, elimde olmasa da Şişe'yi takip ediyorum uzaktan.
Size sorayım, bu 10 milyarlık yönetim gideri nedir ALLAH Aşkına. Detaylarını biliyor musunuz? Şirket bu kadar tekel durumda iken neden para kazanamıyor?
Bu yönetim anlayışı gerçekten çok şaşırtıcı ve üzücü...
O yazmadan da ben yazayım. Ben Şişe'yi Mathias ve D83 de beni takip ediyor...
... ler bir kaç güne kalmaz gelir, Ereğli pazarladı malı yıktı gitti, Efes'i çökertti, şimdi millete Şişe Pazarlamaya gelmiş, aman dikkat edin, kaçın der...
Hani o yazmadan ben yazayım da, beni yıllardır bilen bilir, bilmeyen de öğrensin olacakları :)
Merhaba sayın hocalarım...
Uzun vadeli sise hissedarı olarak 2024 yılından zerre prim beklemiyorum dersem abartmamış olurum. 43.50 seviyesinden bile alımlarım vardı. Beni Sise almaya yönelten birkaç etmen vardı, bu doğrultuda 2028 hedef belirleyerek 3 yıl taşıyıcı konumunda bulunacağım. 2028 veda yılım olabilir belki de asıl hikayesi 2028 yılında başlayabilir.
Bist 30 dışında belki birkaç da bist 50 dışında uzun vadeli hisse taşınamayacağını çok öncedeki yıllardan deneyimledik. Bist 30 içinde gelecek yılları kapsayan ve ciddi beklentili hikayesi olan birkaç hisse var. Froto, Alark, Doas, Eregl, Kontr, Kozal ve içlerinde en fazla potansiyeli barındırdığına inandığım Sise...
2028 yılında tüm yatırımları bittiğinde dev bilançolar açıklayıp, bugünkü değerin üzerinden 50 lira temettü verebildiği, elde edeceği karlar sayesinde daha farklı sektörlere ya da iş alanlarına yönelip yeni hikayeler başlatabileceği, dev şirketler arasına girip hatta dünya devi olacaksa, Fransız ve Japonya rakip şirketlerin piyasa değeri olan 40 milyar dolar gibi bir seviyeye ulaşabileceği hayali bile beni Sise almaya yöneltti.
Bugünlerde belki endeks bazlı düşüşlerle portföyde zarar gösterse de trade edebilenlere muazzam fırsat sunduğunu haftalardır deneyimliyorum. 100 lotla başladığın yolculuğunuz trade etme yeteneğinizi geliştirdiğinizde 2028 yılında portföyde min 300 lota ulaşma fırsatını da veriyor.
Oluşabilecek merkezi yönetim değişikliğinde ( umarım en tez zamanda...) Sisenin bundan fayda sağlayabileceğini düşünmek çok da ekstrem bir hayal değil.
Hisse seçimim uzun vadeli doğru ve o 2028 yılı geldiğinde X kaç yapabildiğimizi umarım güzellikle yaşarız.
Tek sorun bu hissede, İshol... Kafamı karıştıran ve Sise ye zarar verebilme ihtimali kafamı karıştırıyor...
Teknik anlamda berbat zamanlardan geçiyor, 39 kırıldığında gözünün 34 lere baktığını görebilirsiniz. Temel anlamda hikayesinin varlığı beni bilançolarında ortaya çıkan sonuçlara bakarak rahatsız etmiyor...
Bugünlerde 1.10 dolar seviyesinden işlem görüyor. Belki hafta-haftalarda 1.10 seviyesinin altına hatta belki 1 sise= 1 dolar seviyesine gelecek.
Umarım kazancınız bol olur, umarım sise ile vedalaştığınızda 10 dolar seviyesi üzerinden ayrılırsınız..
4 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor...7 liralardan şişe vardı ben de 4 sene önce...
11.10. Cuma kapanış fiyatı 37.78 aracı kurum dağılımı
Alan
Garanti 779 bin lot 38.61
İş 616 bin lot 38.54
İng 318 bin lot 38.26
Deniz 304 bin lot 38.21
Zıraat 278 bin lot 38.08
Diğer 1.7 milyon lot
Satan
Halk 1.7 milyon lot 38.61
Yatırım Finans 790 bin lot 38.53
Bankof 538 bin lot 38.29
İnfo 218 bin lot 37.58
Tacirler 214 bin lot 38.29
Diğer 533 bin lot
----------------------------------------------------
10.10. Perşembe kapanış fiyatı 38.60 aracı kurum dağılımı
Alan
Garanti 719 bin lot 39.47
İş 710 bin lot 39.92
Phillip Capital 533 bin lot 39.15
Vakıf 478 bin lot 38.71
Deniz 415 bin lot 39.05
Diğer 1.5 milyon lot
Satan
Halk 1.9 milyon lot 39.41
Meksa 869 bin lot 39.01
Bankof 596 bin lot 38.80
Burgan 210 bin lot 38.59
İnfo 144 bin lot 40.38
Diğer 634 bin lot
-----------------------------------------------------
09.10. Çarşamba kapanış fiyatı 39.48 aracı kurum dağılımı
Alan
Gedik 528 bin lot 39.66
Yapıkredi 519 bin lot 38.65
Bankof 299 bin lot 39.95
İnfo 218 bin lot 39.46
Phillip Capital 165 bin lot 39.31
Diğer 831 bin lot
Satan
İş 733 bin lot 39.48
Teb 513 bin lot 39.1
Ünlü 445 bin lot 38.77
Hsbc 150 bin lot 38.71
Deniz 143 bin lot 39.66
Diğer 575 bin lot
----------------------------------------------------------
08.10. Salı kapanış fiyatı 39.16 aracı kurum dağılımı
Alan
Burgan 332 bin lot 39.42
Hsbc 320 bin lot 39.15
İnfo 154 bin lot 39.80
Zıraat 123 bin lot 39.17
Osmanlı 106 bin lot 39.28
Diğer 608 bin lot
Satan
Gedik 297 bin lot 39.22
Halk 256 bin lot 39.38
Vakıf 195 bin lot 39.42
Phillip Capital 187 bin lot 39.31
Bankof 159 bin lot 38.57
Diğer 551 bin lot
--------------------------------------------------------------
07.10. Pazartesi kapanış fiyatı 39.24 aracı kurum dağılımı
Alan
İş 820 bin lot 39.73
Global 562 bin lot 39.38
Phillip Capital 261 bin lot 39.82
Vakıf 230 bin lot 39.55
Zıraat 207 bin lot 39.57
Diğer 1.3 milyon lot
Satan
Bankof 2.3 milyon lot 39.55
İnfo 361 bin lot 40.71
Gedik 343 bin lot 39.51
Ak 137 bin lot 39.32
Piramit 67 bin lot 39.39
Diğer 218 bin lot
Sise 11.10. Cuma takas saklama kurum pozisyon ve oranları
Takas saklamada toplam 1.8 milyar lot
1-İş Bankası AŞ 417.5 milyon lot % 23.01
2-İş Yatırım 411.1 milyon lot % 22.73
3-Citibank Yabancı 231 milyon lot % 12.73
4-Garanti 87.4 milyon lot % 04.90
5-Yapıkredi 82.6 milyon lot % 04.56
6-Ak 68.8 milyon lot % 03.78
7-Yatırım Fonları 68.1 milyon lot % 03.76
8-Deutche Bank Yabancı 56 milyon lot % 03.09
9-Emeklilik Yatırım Fonları 49 milyon lot % 02.70
------------------------------------
İlk 9 kurumda toplam 1 milyar 550 milyon lot % 82
-------------------------------------
04.10 Cuma ve 11.10 Cuma arasında 1 hafta içinde saklama oranları değişimi
Alan
Bankof 1.9 milyon lot
İş Yatırım 1.6 milyon lot
Deniz 1.6 milyon lot
Garanti 1.5 milyon lot
Satan
Citibank yabancı 4.2 milyon lot
Halk 3.7 milyon lot
Gedik 1 milyon lot
Underground hc üstüme vazife değil ama bu hacimsizlikte takaslardan birşey çıkarmak imkansız. Görünen ile arka bahçe bambaşkadir. Kaldı ki 2028 kadar vs diyorsunuz o sürece kadar takaslarla mı ilerleyeceksiniz. Bir süre sonra kafayı bozdurur. Kusura bakmayın . Ytd.
11.09. Çarşamba ve 11.10 Cuma arasında 1 ay içinde saklama oranları değişimi
Alan
Vakıf 6.3 milyon lot
İş Yatırım 5.1 milyon lot
Zıraat 2.9 milyon lot
Garanti 2 milyon lot
Teb 1.4 milyon lot
Yapıkredi 1.2 milyon lot
Qnb 1.1 milyon lot
Satan
Citibank yabancı 6.2 milyon lot
Ak 4.6 milyon lot
Halk 3.8 milyon lot
Emeklilik Fonları 3.1 milyon lot
Deutche Bank Yabancı 1.6 milyon lot
--------------------------------------------------------------
11.07. Perşembe ve 11.10 Cuma arasında 3 ay içinde saklama oranları değişimi
Alan
İş Yatırım 12.6 milyon lot
Garanti 11.5 milyon lot
Vakıf 9.7 milyon lot
Deniz 4.2 milyon lot
Yapıkredi 4 milyon lot
Zıraat 4 milyon lot
İnfo 1.5 milyon lot
Oyak 1.4 milyon lot
Phillip Capital 1.1 milyon lot
Gedik 1 milyon lot
Midas 1 milyon lot
Satan
Citibank yabancı 26.7 milyon lot
Emeklilik Fonları 10.3 milyon lot
Yatırım Fonları 5.7 milyon lot
Halk 3 milyon lot
Teb 2.7 milyon lot
Deutche Bank Yabancı 1.8 milyon lot
Bulls 1.6 milyon lot
Ak 1.1 milyon lot
Bu işte bir tezatlik var sanırım, birilerine mal yıkmış olsan Ereğli dipçik gibi duruyor. Hiçte yıkılmış gibi değil. Yoksa ereglinin patronumusunuz 😊 yigmak nedir ya!
Bende çok düşündüm Ereğli den mal edinmeyi ama birçok kişinin hem orada olması korkuttu hemde şişe ile kıyaslanmayacak bir şirket dedim hep fakat geçmişte şişenin birleşmemis haliyle de kıyaslayınca hep önde idi, Ereğli.
Dedim birleşti belki birşeyler değişir ama gel görelim hicbirsey değişmedi bu sümsükte.
Hatta forumdakiler bile değişmedi birkaç kişi hariç.. ytd
Sosyal medya zorbalığının başka bir aşaması…
Oraya girip burayı kirletmek istemem daha fazla.
2-2,5 yıl civarı Ereğli biriktirdim her fiyatlardan aldım ama sonunda hüsranı yaşadık bu enflasyonda. Mart ayında sattım hepsini şu an hala sattığım lotlardan %15-20 civatı gerideyim.
Bim’de alabilirdim vardı hatta 60’lardan bir miktar şans işte.
Ereğli’de olsa Şişe’de olsa kar etmeyen şirket satış yiyor! Ereğli’de maden de altın da pek işe yaramadı ama zaman lehine ilerliyor bence artık! Damping de devreye girdi!
Şişe nasıl 2.5 milyar kar edebilir bir çeyrekte bu enflasyonda bilmiyorum ama o da bu yüzden cezalandırılıyor gibi…
Şu 10 milyar yönetim giderinin üzerinde düşünmek lazım.
Ve gerçekten 2028’de devleşebilecek mi yoksa o da bir başka hayal mi? Yoksa şişe şu an bile bir DEV! Ama para kazanamayan bir dev…
Dedim ya insanın aklını alırlar piyasası mevcut. Bu yüzden şöyle yap, böyle yap demek, diyebilmek yürek ister. Nakitte olanlar gelip buralarda yazmaz, borsa öyle fena birşey ki nakite bile geçmeye çalışan adamı yoldan döndürür. Faizde olsa adamin ne işi var burada yazmaya, ha bir kısmıni faizde tutup gelen parayı hisse alıyordur orası ayrı o bile çok zor damarlarina borsa bulaşmışsa.. Faizler düşmeyecek düşüncesiyle bankacılar bu sıralar revaçta.
Bazen dışarda yabancıyla sohbete denk geliyorum, ellerinde alışveriş poşetleri, sosyal aktive altında son model araba vs. Ne iş yapıyorsunuza geliyor muhabbet. Hiç bir iş yapmiyorum parasinı getirmis ülkesinden faizle geciniyorum diyor. Ohh ne güzel dünya, benim param yıllardır burada aynı durum yok.
Faizler normale dönünce de alır parasını gider sanırım parası erimiş erimemis umrumda olmaz yaşadığıni kar sayar... ytd
Kirletmek nedir hocam. Ben yıllarca bogustum eee sonra ne oldu. Zaman kaybı. Birde olaya tersten bak, Belkide senin orada yazmanı istemeyen, hatta gitmeni isteyen tipler olamazmi da böyle dediler mali yıktı diyerek. Sende geri dönemem artik utanırım hesabına. Yok oyle bir dünya. Burada kimin kim olduğu belli değil, herşey mümkün.
Ama hakkında itham, suçlama, iftira, karalama, onur kırıcı, haysiyet hakaret gibi durumlar varsa eğer al ekran görüntüsünü sayfa numarasıni ver mahkemeye. Çok mu zor? Bence değil.. ytd
Hergun yazan adam olunca sanıyorlar ki birşey biliyor bu çok yazanlar! Buna kendimde dahil. Birşey biliyor olunsaydı bu kadar ömür harcanıymıydı buralarda! Bir nevi alışkanlık olmuş yazmalarımız, bunu daha öncede söyledim başka sayfalarda bazıları sosyaldir, bazısı kahveye gider, bazısı club, bazısı işinde gücünde! Yazmaya alışmış adamın da kahvesi, klübü, sosyal alanı da artık buralar olur. Sabah çay sohbeti, akşam yemeği gibi alışkanlık bir nevi! Egoluk bir durum yoktur ben bildim ben yaptım durumlar ortada vesselam, yazıyoruz işte arada birşey oldu mu iyi kötü paylaşıyoruz. Birilerinde birşeylet paylaşıyor bilgi çoğalıyor.
Ama siz siz olun burada her yazan, her gün yazan adam dahi olsa kimseye güvenmeyin. Araştırın öğrenin diyecem ama araştırıp öğrenilecek durumlarından da geçmiyoruz maalesef. Bulunduğumuz çoğrefyanın kaderini yaşatıyorlar yazık! Ytd
100 bin kredi kartı somutu üstünde olandan vergi nedir? Kredi kartı harcamalarını mı kıstırmak, piyasaya likit mi sağlamaya çalışmak, kullandığım paraya vergi mi getirmek! Yoksa bankaların yıllık kredi kartı kullanımı ücretini ellerinden almak, hadi bankalar onu iptal edebiliyor itiraz edince! Dün bankayı aradım limiti düşürmek için henüz yasalaşmadı düşürmesseniz chip para vermeyi falan teklif ettiler. Yahu bu nedir arkadaş dedim. Ytd
Selam
Kredi kartı limitine vergi bence bir sonraki aşama olan bankadaki net varlık vergisinin öncülüdür. Bunu yedirebilirlerse diğerini koşar adım yasalaştırırlar. Benim kişisel olarak aksiyon planım hazır. Limit düşür, harcamaları yurtdışı kartıyla yap. Burdan toplanan parayı da deprem vergisinde olduğu gibi “yol yabacak” dürzüler. Savunma vs hikaye. Bitmedi haramzadeler.
Bende 2 kart var biri 300 bin falandır, diğeri 900 bin...Ayda 30 bin lira ödüyorum ödemiyorum kartlara... Aman limit dursun lazım olur misali duruyor. O 750 tl yi asla vermeyeceğim, gerekirse iptal ederim 100 bin altına çekmezlerse, taksitim de yok...
Olmayan paranın vergisini almak ancak Muz Cumhuriyet Türkiye'de olur... Onu da yaptı AKP, bravo demek lazım.
Hesabında 10 milyon olanlardan alsınlar o parayı :) Bu kadar saçma bir şey olamaz...
Bu arada diğer maddeler de saçma, saatten falan vergi almak, onlar pek konuşulmuyor ama sn Callandor'un dediği gibi onu yersek, bunu, şunu öbürünü de kakalayacaklar millete...
Onu yersek bunu yersek diye bir şey kalmadı. Yapıyorlar istedikleri şeyi.
Kimbilir Acaba saat satışların da artış olmusmudur? Saat piyasası kimin elinde? En azından vergisi çıkmadan faydalanalim diyenler de olmuştur, olacaktır.
Benim gibi limitini haber sonrası duserenlerde bir çeşit anket gibi. Etki,tepki,rapor ver, reaksiyon ölç!
Ytd