Kardemirlerde varlık fonu etkisi varmış.
KRDMD 1-2 lira pahalı idi, KRDMA onu geçti.
Printable View
Kardemirlerde varlık fonu etkisi varmış.
KRDMD 1-2 lira pahalı idi, KRDMA onu geçti.
Dün sanayileri al, bugün sanayi ver bankaları al, yarın hepsini al ver. Endeks mühendisliği güzel nane
Tepede hisse olmaz derler akıllı adamlar bu işin mantığı kalmadı deyip satıyor ister istemez. Ondan sonra akıl dışı hareketler oluyor.
hayır anlamaz.
işler ters giderse olacak olan şu
bilek abimiz çıkar.
LONDURADAKI baronların yaptıkları şekilinde bir masal yazar.
Hayır anlamaz o kapasite yok :))
seçim olmaz diyordun burada :)
gundi herkes ne döndüğünü biliyor bana anlatma ,
ben başka şeyler anlatıyorum bak sen başka yerden badem karakemal başka yerden anlıyor.:)
diyorumki HERKESİN KAZANDIĞI YERDE KİM KAYBEDİYOR eğer bu denklem bu şekilde devam ederse piyasada yara alır.
geçmişte hep beyle olmuştur.
kimse oturup acap bir hata mı yaptık demez.
londura der vaşinton der falan filan.
tabisi bunlar masal.
3 ay önceki banka rallisinden dönüşte bankalar bu gördükleri zirve değerleri yakında parçalar atar demiştik..
Bazu arkadaşlar dalga geçti idi falan..
O gün tam zirveden alan bile yakında kara geçecek...
Hemde enflasyon üstü kar..
O mal toplama çıkışı idi..
Manipülasyon dediler millete..
Şimdi bankalarda da elleri güçlü..
Orada da yabancı hakimiyeti KALMADI artık.
şirket karlarını fiyatlıyor diyor karakemal:)
baklava olmuş 400-500 arasında,
rakı masası kuruyorsun karakemal 2 kişi orta ölçekli bir yerde 1 büyük balık kılı yünü vs 5-7.00 arası hesap geliyor senin anlayacağın yerden anlatıyorum :drunk:diyorumki karlar var ama herşeyde UÇTU
seçim olmaz..(oyları tamamlayamadılarsa)
seçimi kaybetmez (oylar tamam seçime girildi ise)
seçimle gitmez..(herşey tamam ama çok çok çok büyük bir süpriz olma durumunda)
Bundan başka seçenek yok..
Herkes Seçimden sonra düşecek edecek diyor ya..
Hayır YİNE düşmeyecek..
Para basılan yerde kimse kaybetmez..
MB nın kasası boş demişsin..
Sen deme bari bunu..
Para basan bir kurumun kasası nasıl boş olur..
Dolar dersen..
Orayı da tıkadık zaten..
SWAP lar kapalı içeride herkese sattırılıyor..Kimseye aldırılmıyor..
İhracatçı dövizi sattırılıyor..
Falan filan..
Yeni ekonomik model bu..Bol para ..
Borsaya akıtılan büyük para..
Borsada bu fırsatı gören lere dağıtılan para..(geri dönüşü oy ve zenginleşme)
Müthiş düşük faiz..
Yüksek enflasyon ile yüksek ciro kar vergi geliri (şirketlere yarıyor bu tarafı)
Yüksek harcamalar..(hem kamu hem halk)
Enflasyonist büyüme politikaları bunun adı..
Bu politikada enflasyon/maaşlara zam fiyat artışı/ciro/karlılık artışı vergi geliri.....yüksek enflasyon yüksek zam yine yine..
cycle şeklinde birbirini besleyerek gidecek..
Nereye seçim olmaz nereye gitmiyolar essek borsasinda 2 kagiti tavan yapabiliyorlar diye herşeyi yapacak guclerimi var. Para diye sağda solda it kirpiyolar sen çok güçlüler diyorsun. Bildiğin acziyetin dikalasini yaşıyorlar ama kuyruğu dik tutuyolar. Seçimde olacak paşa paşa gidecekler kaybederlerse. Aklı başında bir milletin bunları beş dakika görevde tutmaması lazım ama 50 tane yayın organı olunca her türlü algiyla oynuyolar.
Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam geldi
enflasyonun belini kıracağız Allahın izniyle...
Küçük firmalar çok üretip satıp sürümden kazanmak yerine, yüksek kar marjı ile az üretip yüksek fiyattan satmayı seçebiliyor ve bu konjoktörde ayakta kalmaya çalışıyor.
Büyüklerin kapasite düşürme şansı zayıf.
Hisse vs alamayan dar gelirli vatandaş evdeki ev gereçleri ve erzak vs zamlanmadan tamamlıyor dediler.
bugün imamoglu davası varmıs...
gözleri dönmüş seçim kazanmak için herşeyi yapabilirler...
decamercion arkadaş güzel yakalamış..
Bu modelin dolar ayağı SEÇİME KADAR baskılanacak..
Seçimden sonra oda salınacak..
Yoksa evet zaten yürümez bu sistem..
Dolar salınınca borsa önce sendeleyecek..
Sonra yine peşinden takibe başlayacak..
O yüzde 8-12.000 seçime kadar diyorum..
2 sene sonra 30.000 de görebiliriz borsayı..
5 sene sonra 100.000 de..
Bknz. arjantin borsa..
2013 de 8000 idi..Şuan 170.000!!
tabii yaaa, millet aç aç
o yüzden bütün mekanlar bom boş, her yer sinek avlıyor, az bi müşteri var onu da kaçırmayalım diye kimse fiyatlara zam yapamıyor.. araba satışları nerdeyse sıfır, konut satışları bitmiş, millet acından kırılmak üzere.. üretim sıfır, satışlar sıfır, ekonomi diye bi şey kalmamış
merkez bankası tam takır kuru bakır, yeni caminin önüne mendil açmış dolar dileniyor şahabettin, o mendile dökülenler olmasa dolar anında 69 TL ama şimdilik yükseltmiyor dolar kurunu piyasa, seçime kadar dursun diyor.. niye dursun ki, hiç anlamıyorum.. var mı anlayan ??
Yaw hala genel ekonomi ile şirketlerin karlılığını ya da değerinin bu kadar etmeyeceğini sorgulayanlar var. Adamın makinesi tesisi binasının değeri 3-4 kat arttı sadece bireysel vatandaşın mı elimdeki ev araba cep telefonun mu değeri arttı sanıyorsunuz.
Bu ekonomi yönetimi esnaf dahil en kurumsal şirkete kadar destek verdi, Bol bol ucuz kredi, bir sürü teşvik vs. ha ücretli kesimi bence biraz unuttu o başka.
Milli gelirden alınan payın ücretli kesimin aldığı paya bakın hiç birşey bilmiyorsanız. Ekonominin kötü olması şirketlerin kazanmadığı ya da az kazandığı anlamına mı geliyor? Karlılıkların nasıl az gösterildiği vergi kaçınma olayları belli zaten. Görünen karlar ile gerçek karları karıştırmayın.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ülkenin durumunu senin gittiğin mekanların doluluğumu belirliyor :)sen eskiden altı dolu yorum yapardın bademlik senin tamamen bozmuş , gerçi sen has badem değilsin sistemin menfaatli bademlerindensin kulağın delik ya anladın sen oni:)
hükümet değişirse senin burada yazdıklarını merakla bekliyorum
İmamoğlu davasından bi cacık çıkacağını sanmıyorum.
Mağduriyetle geldiler..
En iyi kendileri bilir bunu..
SASA ağırlıkta 5. sıraya düşmüş olabilir.
https://i.hizliresim.com/lkt7m6r.jpg
Listede ucuz olarak Kardemir, AEFES, PETKM gözüküyor bence. Bira işi sakat olduğundan geri kalmış, Kardemirde de demir işinde problem var diye almamışlar muhtemelen. Petkim marjları düştü deniyor.
THYAO önceki dolar zirvesini nerede ise 2 ye katlamış.
BIMAS eskiden tek tabanca idi A101 ve SOK mağaza sayısında ona yaklaştı, yoksa piyasa değeri cirosu kadar oluyordu eskiden.
Bankalar ekonomik konjektürü ve riski yansıtıyor, Telekomlar alım gücünün düşmesi ve büyük firmaların alternatif servis sağlayıcı vs bulması ile düşük gibi.
5730 dan 1 parti shortumu giydim
Akşam pazarını bekleyeceğim, millet kredi limitini muhtemelen doldurmuştur.
SOKM dükkanları ortalama olarak BIMAS'dan daha küçük gibi. BIMAS çok mağazası ve m2 olarak büyük, çalışanlara sorduğumda ücretler de daha dolgun diye biliyorum. Sokaklarda sarı SOKM triportörleri var, zor zamanda normalde daha iyi satış yapması lazım.
Ülker ürünlerini destekleyeceğim derken belki kar kalmıyor.
İmamoğlu davası yine ertelenir
Euro bölgesi sanayi üretimi -2