haklısınız. hedefini esnafın yaptığı gibi eline hesap makinesini alır, yediye böler. ama işte keşke öyle kolay olsa.
30'a düşsün ordan da alamaz, bu sefer 20'yi gözüne kestirir.
Printable View
Kısa vade yukarı olacağı büyük ihtimal. Fakat bunu satış fırsatı olarak kullanmak isteyen babalarda olacaktır.
O yüzden sahte cennetten çıkış saatini iyi ayarlamalı herkes...
sosyal medyada bu var...Agresif bir long-yükseliş algısı var..Bakalım ne olacak....twitterde her üstadın dilinde...yani yüzbinlerce yatırımcı bu etki altında..
''BES OLAYINA BAKINCA yaklaşın 10 milyar TL 10 gün içinde piyasaya girmesi gerekir. Bu da bir kaç gün içinde piyasanın eski yerine gelebileceği anlamına gelir. teminat oranı %35’den %20’ye çekilmiş, deprem bölgesinde olanlara temerrüt işlenmeme kararı alınmış.''
Altın ithalatının geçici durdurulması Şubat ayı ile ilgili bir sinyal.
Fiziki altın alma borsaya gir veya sanal altın al diye mesajlarda verilmiş denilebilir.
Altın alamayanların bir kısmı muhtemelen dövize yönelebilir.
Kapalıçarşı düşünüyor şimdi.
Gümüş almak için ise erken bence, Altın/Gümüş rasyosunun 100 lere kadar yükseleceği beklentisi içindeyim.
100 civarında altın sat gümüş al takası yapıla bilinir.Ben bu civarda bir yatay geçiş yapacağım.
Gümüş maden üreticileri piyasaya yüksek miktarda gümüş sokmaya başladı gözüküyor.
Herkesin kendine sorması gereken soru şu; Bu şartlarda borsaya yeni para koyar mıyım?
Yoksa kimin ne dediği bence hiç önemli değil... Alınan tedbirler şaka gibi, ama abilerde maldalar bu belli oldu, bende maldayım onlar gibi, düşersede çıkarsa da beraberiz şimdilik...
10 gün içinde fonların alım yapması gerekiyormuş. Yarından itibaren , baba hisseler alım fırsatı vermeden tavan yaparlarsa , fonlar nasıl alacak.
Bunu da düşünmek lazım
geceden emir verilirse
yarın taş toprak allah ne verdiyse hisse alırım.
o fonlara emanet ederim.( kısa zaman içinde ) zaten kısmi hisse var. krizi fırsata çevirmesini bilmek lazım
Ben depremden önceki cuma şorttumı çarşamba sattım iptal ettiler şimdi bi haftalık vade üstüne yarın devlet destekli yükseliş olcaksa bu nasıl bir kumarhane kardeşim ben anlamadım geçen ay longtum %20 düştü hiç bir sebep yokken deprem de bile bu kadar düşmedi kimse hiç birşeyi iptal etmedi 300 bin zarar yazdı kabullendik sustuk kumarhane bile daha namuslu şerefli ve adaletli bunlar oçk
Arkadaşlar Matrikste yapamıyorum ama Idealde olması lazım. Emeklilik fonlarının elindeki hisse senetlerinin tutarsal olarak büyükten küçüğe dökümünü iletebilecek var mı ?
beslere bedava hisse,
tabi bedava vereceklermi bakalım o arada piyasa dengeye gelir,
altına için acaba yasak getirip biraz altınmı satacak mb
madem zarlar hileli..
öpmesinide bileceksin.
otokar %400 bedelsiz açıklamış. bu sene temettü yok.
koç grubu mermilerin tümünü tek günde sıktı.
Salı short açmış...Çarşamba günü kapatmış.
Şimdi diyorlar ki yok sen shortsun.Tonlarca zarar edecek...
Yok depremzedeler için yapılsın diyenler...onlar için somut bir şey yok sayılır.Ama yarın ki artı gap kokusunu alınca hepsi sustu...
AĞLAYACAKSANIZ, VİOB-BORSA OYNANMAMALI..
3 kere battım,ağlamadım.Kesin kazanç vadeli mevduatta var.
Bence yabancı için güzel fırsatlar olacak...Tamam 3-5 gün ..haydi olsun bıst100; 5.300
sonra....piyasa mutlaka bu düzenlemeler kanıksanınca hedefine gider..
Çarşamba günü borsa kapanmasına 10 saniye kala 20 kontrat long yaptım.en diplere yakın olmuş...ama iptal oldu..gıkım çıkmadı..
Bence en büyük fiyatlama küresel borsalar ve seçim belirsizliği olacak..
Kuş sitesinde malda yakalananların belli bölümü önümüzdeki zaman diliminde pozisyon azaltır ve hisse değişimi yapar , burada daha önce yazmıştık 2023 bedelsiz dönemi olur diye sırası ile şirketler bunu uyguluyor.
bu adamlar twitter ekibi. tavana yakın hisseleri satar. ikide çizik çeker buradan düşecek der.
deprem zedeler bunların umrunda değil.
gerçi hepsi 3 gün tüm işlemlerin iptali için uğraştı ama olmadı. çoğu yine malsız kaldı bence. :) o nedenle çokta sevinemiyorlar
lutfu001
bastım itibarı.. +++
Bir kaç gündür bu Twitter ekibinin sohbetlerine girdim, bazen dinleyici sayısı 19 bin oldu, piyasada 25-30 Milyarlık kredili mal olduğunu söyleyenler oldu, bu noktada algı çok önemli, olumlu algı oluşmazsa emeklilik fonlarından gelecek para ne kadar işe yarar yaşayıp göreceğiz
Badem sisteminin alacağı tahtalar bellidir varlık fonu , emeklilik fonu isme takılmayın .
alınıcak tahtaların endeks ağırlığı,hikayesi,derinliği olan tahtalardır onlarla zaten borsa buralara geldi yeni birşey değil sadece deprem olayı kullanılarak isim babalığı yapılıyor ,
işte bende hep bu tür yazılar yazıyorumki deli para .. kredili işlemlerdeki paranın büyüklüğü.
bunların nedeni borsayı hep alım yönlü uygulamalarla getirdiler bu duruma. ve bugünde yaptıkları tek şey bu oluşabilecek enkazı büyütmek oluyor.
bu kadar kredilimal nasıl alındı ? neye güvenerek ?
bugün kurtardın bi kısmını.. yarın neolacak aynen dediğiniz gibi yaşayıp göreceğiz.
seçim yaklaşınca .. vergi affı bekleyen ehiyet affı bekleyen ima affı olur diyip kaçak bina yapanların durumuna eş değer.
ama borsa bambaşka biryer bugün elinden tutar belki ama.. yarın birgün taban taban indiğinde ?? sesini duyacak kimse olmaz.
Bu kadar kredili mal var mı emin değilim. Benim kredili tarafla işim yok ama diyelim ki 1milyonluk bir portföye ne kadarlık kredi açıyor kurumlar ?
2020 de ve 2021 de ciddi düşüşler kredili yakalanmış biri olarak, portföyüm çok hızlı erimişti, 4-5 ayda kazandığım parayı 4-5 günde kaybetmiştim, bu şartlarda ne açıklarlarsa açıklasınlar kredili tek lot almam, piyasada bu Krediyi kullanan ekip bu krediyi taşıyabilir mi göreceğiz
Bedelsiz furyasını Tuprs başlatmış. 2023 bedelsiz yılı olacak. Teknik olarak hiç bir işe yaradığını düşünmesem de bizim yatırımcı seviyor o işi
Mesala kimse sormuyor gazeteci Dilek güngör borsa ile ilgili kaleme ne aldıysa çıktı nereden biliyor kimse bu gazeteciye soruyor mu :)
Viopcular için bu kararların bir önemi yok eğer şuan malda değillerse. Bakalım görelim. Bes hamlesi piyasayı iyice siglastiracak. Fonlar alıp kenara çekilince. 10. Günün sonunda d*****n kuyruğu kopar bu iş dolar işine benzeyevek gibi. 10 gün sonra değişen hic birsey olmayacak ülke durumunda.
10 gün shortçular tatile çıksın,sonra gelsin mi diyorsunuz?
10 milyar tl. demek 550 milyon dolara denk gelir...Elbette iyi bir momentum oluşturabilir.Ama yabancının haftada 350 mil. dolar satış yaptığına bakarsak çok çok büyük rakam sayılmaz.
Ereğli 2 milyar alım açıkladı.