bu elemanda evde kalmış kız siniri var...
azgın azgın herkese saldırıyor...
Printable View
bu elemanda evde kalmış kız siniri var...
azgın azgın herkese saldırıyor...
ne kiracıyım ne kirada evim var yatırımlarım genelde arsada...
kim kime kiraya vermiş kim kirasını alamamış banane...
şurda mekanların avrupaya göre pahalılığını konusyoruz adamdaki uslube bak...
Selam evde kalmis ihtiyar :))
Evi degistirdim, bahcelievlerden kücukyaliya gectim, kiramda 25 bin lira, hanim calismiyor,2 de oglan var ellerinden opup o mubarek elini kirletmesinler, bir ogretmen maasi ile gecinip gidiyoruz :)) kit kanaat,
Ev mi dedin ,alamadim hala, 600bine arabayi sattim 1.8 mn a bi kia sorento aldim :))
Bosverdim evi artik , bi yerde lanet olsun deyince alir geceriz :)
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ev sahiplerine yıllardır demediğini bırakmayan siz,
yediği içtiği üç paralık şeyi satan esnafa bile öfke kusan siz,
"böyle gitmez, şöyle olmaz, devlet müdahale etsin, devlet sopa vursun" diye ağlayan siz,
deprem olduğunda bile (ne alakaysa) "ev sahiplerine oh olsun, şimdi kiracıyla aynı ateşin başında ısınmaya çalışıyorlar" diyen siz,
ama evde kalmış kız siniri olan ben, öyle mi?
Şaka gibisiniz ya. :)
Siz sayfalar dolusu ağlayıp çemkiriyorsunuz, ben gelip iki cevap yazınca zorunuza gidiyor.
Tabi meydan boş kalsın, hep siz ağlayın, hep siz çemkirin.
Kimse size müdahale etmesin. Ne güzel dünya.
Konut Satışları, önceki aya göre 11492 adet artış gösterdi ..
https://t.co/4bxkfxmPJd
muhtemelen kira çarpanı 15 ve altı olan konutlar daha ilgi görüyor olmalı...
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...20sahip%20oldu.
TUIK ne yapsın ? Özenle oynanmış verileri bile doğru okuyamayan vatandaşa ..... Özü ; konut satışları düştüüüüü.
Bu fiyatlara almıyorum, almıyoruz, almıyorlar.
geçen yıla göre bakıldığında toplamda önemsenmeyecek rakamlarda %1,3 düşüş var
geçen yılın aynı ayına göre düşüş yok gibi
o zaman soru şu
bu yıl geçen yıl oranlarının 2 katından fazla faiz oranı var diye kredisiz olarak bu evleri kimler peşin alıyor
muhtemelen 15-20 evi olan herkes ev almaya devam ediyor
başgan şöyle de olabilir.
vatandaşın biraz birikimi ve 1 evi var onu satıyor üzerine ilgilendiği bir evi alıyor.
ya da birikimi yok daha küçük bir eve ya da ucuz eve çıkmak için evini satıp ilgilendiğini alıyor.
bu şekilde al sat yapılarak, işlem hacmi artıyor :).
hiç evi olmayan ve ev alacak olan azdır, zaten o treni kaçırmıştır bence.
bence ağırlık bu şekilde..
Piyasayı iyi takip etmişsiniz. Aynen öyle.. Şu an 3 tane ilan eklerim sarı siteden ama bazı hödükler laf atmasın diye pas geçeyim. Dün ve bugün bu 3 daireyi ( 6 emlakçı bu daireleri pazarlıyor ) sahiplerini bularak gezdim.
Biri çok yaşlı. Tek evladı varmış Adana da işyeri varmış, yanına 1+1 daireye taşıyacakmış babasını bu nedenle emsallerine göre 400 aşağı veriyor. Bina 13 yaşında şehrin göbeğinde 140 metrekare net daire çift banyo.
Diğeri karı-koca boşanma kararı almış. Acele satarak paylaşacaklarmış. Bu da emsallerine göre 300 bin aşağıda. 4 yaşında pırıl pırıl daire.
Sonuncu ise genç sağlıkçı çift. Maaşlarımız iyiyken daireyi yenilemek istiyoruz dediler. Daire 15 yaşında içi özel dizayn edilmiş. 12 daireli blokta. Ulaşımın ve şehrin merkezinde. Otopark sorun olduğundan gençlere ters. Fakat orta yaş üzerinde araç kullanmayan için ideal. Piyasanın 350 bin aşağısına bırakıyor.
yani herkesin bir hikayesi var. Ben ise sıkılaşmaya bağlı olarak Ağustosa kadar biraz daha fiyatlarda gevşeme bekliyorum. Ne zaman ki faiz indirimi konusu gündeme gelirse konut uçuşa geçer. Şu anda piyasada çok deli para dönüyor. Bunlar da arsa- konut dışına pek gidemiyor.
Reel olarak daha düşer fiyatlar.
Çocuk ev alacak 1 yıldır takip ettiğim mahallenin emlak endeksi TL de son 1 yılda %17 artarken, USD olarak %30 düşüş gösteriyor. Kira olarak metrekare fiyatı 7 ayda (06.2023_01.2024) arası 192 den 250 ye çıkmış. Sarı sitede.
Ekonomi sıkıştıkça daha düşer diye düşünüyorum. Daha dibe var . Bugünkü şartlar altında.
Fiyat olarak daha uygun başka semtin mahallesinde ise TL olarak %50 artış, USD %10 düşüş gösteriyor. Kirada 12 ayda metrekaresi 90 dan 150 ye çıkmış.
Fiyatı düşük yerler ihtiyacı olanlar için fırsat gibi duruyor.
Bide şöyle bi durum var yabancı alışları %50 düşmüş
Dolayısıyla Türk vatandaşlarının alışları toplamda baya artmış
Ev satışlarında düşüş yok hatta artış başladı gibi
Ev fiyatlarında tl bazlı düşüş yok ama enflasyona göre dolara göre altına görr reel olarak kayıp var
Bu yüzden dolardan altından hatta borsadan kazananlar alıyor olabilir.
İnşaat maliyeti yıllık enflasyonu bir yılın zirvesinde
TÜİK verilerine göre inşaat maliyeti aylıkta yavaşlama gösterirken yıllık bazda bir yılın zirvesine çıktı. İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 70,05 arttı, aylık yüzde 3,41 arttı.
İnşaat maliyeti yıllık enflasyonu bir yılın zirvesinde
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı.
Buna göre, inşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,41 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,05 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,46 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,48 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde
Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,28 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,29 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,38 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,34 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 52,10 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,35 arttı.
Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,85 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 76,02 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,70 arttı, işçilik endeksi yüzde 2,0 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 63,66 arttı, işçilik endeksi yüzde 111,33 arttı..
BU ŞARTLAR ALTINDA MALİYETİNİN ALTINDA KONUT ALMA İHTİMALİ ÇOK ÇOK DÜŞÜKTÜR.
2023 te alınan yapı ruhsatlarında yıllık artışlar;
- Bina sayısı: 8%
- Yüz ölçümü(m2) : 14%
- Daire sayısı : 21%
Bunun anlamı;
1. İnşaat sektörü çok canlı
2. Daha çok yüksek katlı bina yapılıyor(dikey yerleşim)
3. Yapılan evlerin m2 si düşüyor (daha küçük evler)
Alın size hap gibi bilgiler :)
youtube da bir bayan yorum yapıyordu konutta düşüş yok mart ayına bakarsan.
doğru söylüyor.
ama kaçırılan nokta şu:
çoğunluk 31 marttan sonra devalüasyon bekliyordu.
onun gazıyla kimi dolar altın aldı, kimi araba konut aldı.
önemli olan nisandan sonra satışlar ne olacak, trendi bu sene içerisinde görmek daha mantıklı.
MB faizi arttırınca bir de devalüasyon olmayınca bundan sonrası için konutlarda reel değerlenme beklemem.
Ne zamana kadar.?
konut kredi faizleri %1. - 1.5 lara inmediği sürece ...
Ne zaman olur?
2026 dan önce olmaz kanaatimce...
Deprem bölgesinde yapılan yeni konutlar yüzünden istatistiklerde bir artış mevcut. Bu konutları çıkardığımızda küçülme gözlenecektir. Zira deprem bölgesinde 2023 yılı içinde 319bin konut teslimi öngörülmüş, toplamda 620bin adet civarı konut yapımı planlanmıştı.
2022 yılında 697bin konut için ruhsat verilmiş, 2023 yılında ise 843bin adet.
Deprem için yapılan konutlara verilen ruhsat sayısı burada önemli. Deprem bölgesinde en az 300bin konut için ruhsat verildiğini varsayarsak artışın aksine diğer illerde minimum %25'lere varan bir düşüş karşımıza çıkar.
Bir çok müteahhit işçilik ve malzeme fiyatlarının deprem bölgesindeki yoğun ihtiyaç sebebiyle fazlaca artması yüzünden yeni inşaatları ertelemek durumunda kaldı.
Söylediklerinize kısmen katılıyorum.
İnşaat sektöründeki canlılıkta deprem gölgesi konutlarının elbette etkisi var.
Bizim de memlekette babadan kalan eski bir ev var, kentsel dönüşüm kararı çıktı ama işe başlanamıyor. Toki, deprem bölgesine yoğunlaştığından bizimkiler erteleniyor.
Ama bu, diğer bölgelerde inşaat durgun anlamına gelmiyor. Totalde sektörde şu an büyük bir canlılık var. Bakmayın siz müteahhit ağlamalarına. Şu anki karlılıkla iş yapamayan müteahhit hiç bir zaman iş yapamaz.
Zaten kendi bölgemden de bunu çok net görüyorum, yıllardır boş duran arsalardan her gün yeni bir inşaat yükselmeye başladı.
Hurmayı çok severim. Tatlı ihtiyacımı hurma ile gideriyorum. Aynı medine hurması kuruyemişçilerde kilosu 800 TL ye satılırken yerel bir marketten 500 TL den aldım. Düşünün bu market 300 e alıp 500 e satıyorsa kuruyemişçiler 300 e alıp 800 e satıyor. Bu yaşıma geldim, böyle bir piyasa böyle bir kar marjı görmedim. Acil ihtiyacım olmayan hiç bir şey almıyorum, dışarıdan yemek işini de bıraktım, kendim evde daha iyisini yapıyorum. Öğrenciyken restoranlarda çalıştım, şeflik de var.
Eğer fiyatına bakmadan alabilecek kadar çok paranız varsa bir şey diyemem ama kısıtlı geliriniz varsa büyük harcamalarınızı erteleyin, küçük harcamalarda en az 3 farklı yerden fiyat almadan birşey almayın. Şu anda piyasada tuttuğunu öpüyorlar. Ama asgari ücret şu kadar oldu, maliyetler şu kadar diyenlere inanmayın, hepsi bahane.
Yüksek ve uzun süreli enflasyon toplumun ahlakını bozar.
Şu videoda Kuşadası bile ne hale gelmiş görülüyor…
Nereye gidiyoruz arkadaşlar…..
Sesleri duymasam Türkiye olduğuna inanmıcam…
https://x.com/haskologlu/status/1781...gEsAO2GeIAObig
Devalüasyon olunca ev fiyatları, inşaat maliyetleri aynı mi kalacak sanıyorsunuz :)
Bilakis daha fazla artacak..
Dolar genel seçimlerde 19.5 lirada tutuluyordu. Bugün kaç ? 32,5 ..
Artış %70.. hissedilen enflasyon ne? En az %100 :)
Yani devalüasyon olsaydı ev fiyatları daha fazla artardı….
Ama ev arsa fiyatları devalüasyona geç yanıt verir. Devalüasyon olursa hızlı davranırsan karlı olur. Doların 8 den 18e gittiği süreçte ev fiyatları 2-3 ay aynı kaldı sonrada yavaş arttı, millet anlayamadı sanırım o süreçte dolarını altınını bozup konut arsa alan çok kar etti..
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ekonımist Remzi Özdemir'in iddası Konut'ta ÇÖKÜŞ KAÇINILMAZ iddası şakınlık yaratıyor
https://pbs.twimg.com/profile_banner...843032/600x200
KONUT ÇÖKÜYOR PARANIZ BUHARLAŞIYOR! İŞTE YAPMANIZ GEREKENLER | MURAT MURATOĞLU - REMZİ ÖZDEMİR
Enflasyon yüzde 68 diye sayıklamaya devam etsinler ama fiyat artışları her alanda can sıkar boyutta… Hele konutta… Uçtu gitti… Maaş ile ev almak neredeyse imkansızlık noktasında…
Her biri 3-5-10 milyon lira Kaç kişide var o kadar para? Geçen yıla göre ortalama gelirler yerinde sayarken konutlar katlamışsa nasıl yetişilecek fiyatlara? Fiyatlardaki bu artış, gerçekçi olmayan enflasyon rakamları, artmayan gelirler ev sahipleri ile kiracılar arasında ciddi boyutta anlaşmazlıkların yaşanmasına sebep oluyorlar.
Normal şartlarda en fazla 20 yıl olması gereken konut fiyatı için kira çarpanı 40 yılı geçiyor.
Burada tartışılan fiyatlar mı fazla, kiralar mı az acaba Hepsi iyi güzel de konut satışı bir anlamda parayı, birikimi, tasarrufu toprağa gömmek anlamına geliyor. Ülke için fena oluyor. Kısıtlı kaynaklar dönüşümsüz olarak harcanıyor.
Şimdi ekstra verginin konuşulması, kiracılara enflasyonun çok altında zam yapılması için sürdürülen yasal zorunluluk, Airbnb nin çok sıkı kurallara bağlanması ve para olmaması fiyatları reel anlamda aşağı çekiyor. Peki neler olacak?
Remzi Özdemir anlatıyor.
video:https://www.youtube.com/watch?v=i8dqGP-o3CE&t=2s
Her yazar kendi penceresinden haklı ! Youtub kanallarında üst perdeden atıp tutarak insanların beklentilerine göre şerbet verenler ( M.Muratoğlu, Remzi amca, Hatice Kolçak, Evren zelyut vb. ) aylık tatlı kazançlarını çoğaltırken bizler de onları referans vererek buralarda avunuyoruz.
Oysa sapla samanı ayırmak lazım. Şu anda cafe ve restaurantları boykot eden halk nedense hiç bir müteahhidi boykot etmiyor. Müteahhit karları öyle böyle değil. Hükümetler değişse de inşaatların rantı değişmiyor. Çok fazla tanıdığım insan var ki ; siyasi olarak zıt kutuplarda ama para paylaşma hususunda canciğer dost. Adam AKP li müteahhit , CHP li belediyeden tüm işlerini tıkır tıkır yürütüyor. Ne var bunda , normali de böyle olmalı diyenleri duydum. Elbette keşke dürüst çalışarak partizanlık olmadan işler yürüse.... Sıfır (1-5 yaş ) binalar 5-6 şiddetindeki depremde oturulamaz oluyorsa ;'' bağımsız yargı '' inşaat ruhsatından, denetim firmasına.. çalışan taşeronundan , oturma izni verene kadar sorgulamalı. İşte o zaman gayrimenkuller gerçek değerini bulacaktır. Yoksa; arsayı görmeden projeyi çizen mimar, inşaata hiç uğramadan imzaları atan yapı denetimler , büroda oturarak oturma ruhsatı düzenleyenler bizim başımıza daha çok çorap örerler.
Ben elimdeki 10 yaş üzeri konutları satarak nakite dönüyorum. Ülkenin göçmen sorununu çözmesini beklerim yeni konut alımı için. Yoksa abbas yolcu. Surisi, afganisi iç savaşta villasını, işyerini, tarlasını sırtında getiremedi. Bir yerlerine saklayabildiği kadar nakitle ( altın- gümüş, döviz ) kaçtı. Bizim başımıza böyle bir şey gelecek olsa kabul eden ülke bulamayız ve aç kalırız. Bu korku için erken diyenler olabilir ama konut fiyatlarının aniden fırlaması da çok erken olmuştu. Daha bugün haberlerde geçti ; bir tavuk firması afrikadan , lezita diye bir firma hindistandan işçi getirerek yerlileri işten çıkarmış diyorlar. Doğruysa vahimdir. Yanlış haber diye umuyorum.
Normalde devalüasyon olduğunda ithal girdiye bağlı olan ürünlerin fiyatı yükselirken. İşçilik ve yerli girdi fiyatları o oranda yükselmemesi beklenir.
İnsanların yüzüne bakmadığı nüfüs artışı sınırlı ilçelerde bile ev arsa ve tarla fiyatları beni şaşırtıyor. İnsanların paraya ihtiyacı yok ki fiyatlar bu seviyelere yükselmiş. Bunu satıcılar tok diye yorumlayabiliriz.
Sonuç olarak parasal sıkılaşma başarılı olmazsa. Avrupa'da yaşamakla Türkiye'de yaşamak arasındaki tek fark maaşlar olacak.
türkiye'nin ve konut fiyatlarının gidişatı artık şu şekilde olacak; birincisi milyonlarca vasıfsız milli güvenlik sorunu tipler gelmeye devam edecek. milyonlarca insanın fare gibi yaşadığı yerler olacak büyükşehirler. dolayısıyla yediğiniz şeyler sağlığınızı, soluduğunuz hava ciğerlerinizi, içtiğiniz su vücudunuzu hasta edecek ve herkes hastalıklarla boğuşup tedaviye ulaşamayıp erken ölecek. gerçi şu an da bunun bir benzeri yaşanmaya başlandı ama daha uyanamadı millet.
yani eviniz arsanız çok değer kazanmaya devam edecek ama çoluğunuz çocuğunuz torununuz yurtdışında yaşayıp burdan kiraları yemeye devam ederse konforlu yaşayacak, onun dışında bangladeş dhaka'da yaşayan birinden farkı olmayacak.
Göç konusu küresel bir rüzgar. Amerika'ya ağırlıklı olarak güneyden. Avrupa'ya ortadoğu afrika ve ukrayandan. Bize ise her yerden göçmen geliyor.
Mesela almanya'da aşağıdaki habere göre 2011 yılını baz alırsak 940 bin suriyeli mevcut. Bu AB üyesi malta-lüksemburg ve kıbrısın nüfüsündan daha fazla
Sonraki altı yılda Suriyelilerin nüfusunda değişiklik oldu ve 2023 yılında sayıları 940 bine yükseldi.
Böylece 60 yıldır orada yaşayan Türklerden sonra en büyük ikinci topluluk sırasına yerleştiler.
https://www.indyturk.com/node/654161...ki-suriyeliler
Göçmenler , ülke ekonomisini göçertmekle kalmıyor ahlak, düzen, asayişin de içine ediyorlar. Biz bu ekonomide tek çocuğu bile kırk kez düşünerek yaparken adamlar fare gibi çoğalıyorlar. ABD veya diğer batılı ülkelerde doğumundan, normal hastalık tedavi vb. dünyanın parası iken burada beleş olunca hatta onlara pozitif ayrımcılık uygulanınca adamlar - ne oldum delisi - oldular.
Çalışmayı sevmeyen uçarı- serseri tipler ise paralı tetikçilik yaparak kendi çetelerini kuruyorlarmış. Sokaklarda yabancı çetelerin düellosunu izler olduk. neredeeen neeereeye.... Daha nelere şahit olacağız bakalım.
Bir arkadaş grubumuzdan geçen hafta daire tavsiyesi almış ve gezmiştik. 3,600 ilan fiyatlıydı. Aynı binada oturan arkadaşımız komşusuyla konuşmuş fiyatın 3 milyona son olacağını bu sabah söyledi. Arkadaşın iyi niyetini bilmesem bir an dolandırıcı diye sittirecektim. Cuma günü bitişik boş arsaya inşaat ruhsatı alındığını bu nedenle arsaya bakan dairelerin ( ruhsat haberini bilenlerce ) acil satışa çıkarıldığını belediyeden öğrenmiştim. Arkadaşa bu durumu anlatarak teşekkür ettim ve konuyu kapattım. Bana biraz inanmamış göründü. Bakalım haftaya kendisi araştırıp öğrenince ne yapacak ?
Çok değil 1 yıl önce falan, vatandaşın ev için biriktirdiği üç beş kuruşa göz diken yamyamlar nasıl da hücum etmişti bu başlığa.
Hatırladınız mı? :)
https://www.odatv.com/ekonomi/borsad...etti-120039611
Ben de bu topraklı mesajın emlaklı benzerini emlak haberleri başlığına yazdım da, anlayan kim...
Elaleme diyorlar "gelin emlak alın",
bizim enayilere ise diyorlar "ev almayın, fiyatlar fahiş, bekleyin balön pörtleyecek"
Bizim saflar da bütün medyanın ve satılık kalemlerin "vatandaşın iyiliğini" düşündüğünü sanıp öööylece bekliyor.
Gayrimenkul uzmanı Kıvanç Önder yazmış, ben de altına imzamı atıyorum :)
Arkadaşlar,
Çok basitçe şunu söyleyeyim:
Türkiye'de konut fiyatları,:
1) Nominal TL olarak yükselmiyor, çoğunlukla yatay seyrediyor. Bazı yerlerde düşüyor.
2) Reel TL olarak düşüyor.
3) USD olarak düşüyor.
Sevseniz de sevmeseniz de, inanmak isteseniz istemeseniz de bu böyle.
Ha, ilanlara bakarak fiyat analizi yapamazsınız. Gerçekten satılmış mülklere bakarak yapılır bu analiz.
Şu anda ilan sitelerinde gördüğünüz mülklerin sadece %10 doğru fiyatlı.
%90'ı ise hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri.
Hazır konusu açılmışken, kendini millete uzman diye pazarlayan tiplerin "ama ev fiyatları dolar bazında çok rerörerö" derken kasten göz ardı ettiği şu grafiği insanlara hatırlatmakta fayda var.
Doların değeri sabit değildir forumdaşlar.
Hele 10-15-20 yılık sürelerde doların değeri inanılmaz oranda düşer.
Ne demiştik? 2001 yılında 7 bin dolara aldığımız evi 2 yıl önce 70 küsür bin dolara sattık, ama kira haricinde (evin değerinden) kar etmedik. Çünkü dolar 20 yılda %90 değer kaybetti.
Benzer şekilde birçok cahil vatandaşın da "tamam ev fiyatları TL olarak artabilir de, dolar olarak neye göre artıyo? Dolar olarak artmaması gerek. Kesin balön var balön." diye saçmalamasına da cevap vermiş olayım.
Dolar, değeri sabit olan bir şey değildir.
Dolar, değer kaybeden bir şeydir.
Dolar, matbaada sınırsız basılabilen bir şeydir.
Dolar, bilgisayarda iki tık ile de çoğaltılabilen bir şeydir.
https://i.ibb.co/hKhJ0hw/images.png
Hisseli her hangi bir gayrimenkul aldığınızda diğer hissedarlar 2 yıl içinde ön alım hakkını kullanabiliyorlar, nette canı yanmış bir yatırımcının serzenişlerini okudum.
2,5 yıl önce 300 ortaklı 210 dönüm büyüklüğünde bir araziden 25bin tl karşılığı hisse satın alıyor, aldığı bu fiyatı resmi olarak da gösteriyor, diğer ortaklardan biri 20. ayda ön alım hakkını kullanmak üzere dava açıyor, 10 ayda dava sonuçlanıyor, sonuca göre ön alım hakkını kullanmak isteyen kişi 30.600tl ödeyerek hisseyi satın alıyor.
Yani 2,5 yıl önce 25bintl ödediği arazi hissesini 30.600tl'ye devretmek zorunda kalıyor. Devir tarihinde arazi değerinin enflasyon ve arsa primlenmesi sebebiyle 250-300bin tl ettiğini iddia ediyor.
Kayıpları bununla da kalmıyor, karşı tarafa 17.900tl mahkeme ve avukatlık parası, kendi avukatına da para ödedikten sonra elinde neredeyse hiç para kalmıyor.
Ayrıca mahkemeden aşırı enflasyon artışı sebebiyle fiyatın artırılmasını istese de bu kabul olmuyor. Yasal ama çok düşük olan faiz uygulandığını bunun da 25bintl olan anaparasını sadece 30.600tl'ye yükselttiğini iddia ediyor.
300'den fazla ortak olması sebebiyle noterden ihtarname göndererek 2 yıllık ön alım süresini 3 aya indirebilirdi ancak maliyeti çok yüksek olacağından bu işlemi yapamamış. Ayrıca kendine ön alım davası açan ortağın avukat olduğunu iddia etmiş.