doğruda dth dönüşü. dolar bozdurdum. ama sanırım kkm için de geçerliydi. normal tl oran 46 idi.
Arkadaşlar ihracı yapılmadan önce ihraç edilecek özel sektör bono veya tahvillerini, ihraç edecek yetkili kuruluşu, faiz oranlarını vs gösteren bir site ya da platform var mı? Osmanlı yatırıma ait bir site var ama detaylı bilgi yok.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Nitelikli yatirimciysaniz akbanktaki yatirim hesabinizda da nitelikli yatirimci tanimli ise aracilik ettigi buyuk firmalarin ihrac yapilmadan sms atiyorlar oranlari ile birlikte ancak tum cikan ihraclarsa bilgilendirme yok mesela zorlu sise ihraclarinda mesaj gelmisti diye hatirliyorum
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mümkün, aynı gün içinde bunu yapabiliyorlar. Örnek: A bankasındaki yüksek meblağlı TL için banka md. ile pazarlık yapıyorsun +1-2 puan yüksek faiz için Merkeze onay yazıyor, diyorki hatırlı müşterinin parası 46% den 92 gün kırık mevduata şartlı bağlandı +2% için onay rica ediyorum. Onay gelince akşam üstü bakıyorsunuz 48% olarak değiştirlmiş.
Günlük hesaba parkettim bir kaç günlüğüne.46-47 üstüne oran alamadım.Perşembe günü mb toplantısı var önümüzde ki haftaya kadar bekleyeceğim günlükte.
Bu arada ara ödemeli mevduat için oran istedim teb'den geçen haftada konuşmuştum mt ile bugün de konuştum hatta ürünle ilgili bankanın sitesinde olan linki paylaştım kendisiyle %45 dedi parayı gönderip bağlayacaktım tam telefonu kapatırken tekrar sordum 'parayı gönderiyorum yanlışlık olmasın benim istediğim mevduat ara ödemeli 'diye yanlışlık yok isterseniz 1 ay 3 ay 6 ay bağlayabilirsiniz deyince tekrar tane tane izah ettim telefonu kapatıp 5 dakika sonra aradı öyle bir mevduat ürünümüz yokmuş dedi.
Moodys ben kanmam demiş
46 günlük 47 mevduat oranımı iyidir yoksa 44 mevduatla günlük gidilsemi iyidir. Basitten bileşiğe formülü nasıl oluyor acaba.. Teşekkürler
unknown cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://twitter.com/tufancomert/stat...hVpdO7uYQ&s=19
Bana maaşlar konusunda laf çakanlar okuyun bak moodys ne demiş öyle zırt pırt zam yaparsan bu iş yürümez demiş
https://twitter.com/taylanbilgic/sta...r-uylXQQQ&s=19
Yıllar sonra beni anlayan çıktı :) moodys de asgari ücrete kafayı taktı puhaaaa
Garanti atak yapmış bugün , 5 milyon ve üzeri parası olana 92 gün %49 , 1 yıl %50.
Yıllık sabit 43 oranla aylık ara faiz ödemeli şeklinde bağlamak mi mantikli?yoksa 49-50 oranla direk 6 aylık veya 1 yıllık bağlamak mi ?
10 milyon nakitim olsaydı kafayı yiyodum şimdi kararsızlıktan , 1 yıl uzun süre ama 5 milyon garanti kâr da müthiş bir para...
banka bunu bosuna vermez dıye dusunuyorum 1 yıl sonra nasıl bı durumla karıslacagız acaba?
sımdı herkesı kkm den cıkarıp mevduata yonlendırıyorlar mevduat faızlerı hatırı sayılır yuksek (enf gore dusuk ) benım sorum tecrubelı eskıyı gormus abılerımıze..bu ısın sonu ne olacak herkes bu kadar mevduata yıgılmısken daha once boyle durumlardan sonra ne oldu. devulasyon olup 1 gecede dolar kuru ucup gıttıgı ve tl kalanları paralarının erıdıgı donemler bu tarz donemlermıydı. malum enflasyondan kurtulalım derken pıyasada öpüyorlar bızı en kotusude ustune pıyasada para kaybetmek..
Nacizane gorusumu belirteyim artik 90 larda degiliz doviz kurumuz hatiri sayilir hareket yapacak ise bunu ay icerisinde bir hafta 10 gun araliginda kontrol dahilinde yaptiriliyor ipin ucu kacirilmadan. Belli bir patika izlendigi nereler set cekildigi gayet acik yani kontrol disi bir harekete izin verilmiyor. Bunun sebebi swap da olsa net doviz rezervi eksi de olsa merkez bankasinin elinde para var. Buna istinaden istenilen seviyede olmasa da kisa vade icin para girisleri de var arti olarak swap kanallari da kapali burasi kaynakli bir atagin onu de kesilmis.
Ancak doviz fiyatinin suni oldugu enflasyon oraninda artmadigi da hem yerel hem de yurtdisi bakis acisi ile sabit. Yani doviz bir noktada hareket edecek ancak swaplarin kapali oldugu odemeler dengesi krizi bolgesine gelmedigimiz ve piyasa da donen doviz kitligi olmadigi noktada bu kontrol disinda hareket edemez
Yonetimin iceride secmene ihtiyaci kalmadigi noktada aci receteler gelecek bu noktada secmen tepkisi vs konulari da kur hareketine zaten duyarli da olsa secimler olmus bitmis 4 5 sene secmen kimin umrunda olacak.
Buradaki yol kazasi bir hafta sonu mehmet simsek in gorevden affinin istenilmesi olabilir bu olur ise raya girene kadar kur da asiri volatil olacaktir
Son noktada doviz bir yerde hareket edecek ancak ama ne zaman ve hangi seviye
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Full tl de olmak çok büyük bir risk eğer Faiz oyunu oynamak istiyorsan paranın yarısı ile oyna bu oyunu tüm dünya para arzı nın kesilmediğinin farkında sadece faiz artırarak refaha kavuşmuş bir ülke dünyada yok dolar bazında yüksek maaş verecek kadar zengin bir ülke değiliz gıda sektörü dışında tüm sektörlerde yüksek kredi faizleri yüzünden durgunluk başladı eninde sonunda reise şikayetler gitmeye başlayacak şimdiden bile gidiyordur bence o yüzden pek çok devalüasyon yaşamış biri olarak söylüyorum faiz kandırmacadır
Aslında Ülke insanı çok fırsatcı...
AKP pandemide millet batmasın diye sıfır faizli , 1-2 yıl ödemesiz falan işletme sahiplerine Kredi verdi , krediyi alan gitti yalı villa lüx arabaya paraları yatırdı a.q...
Bu dönem öncesinde de bedava para dağıtan hükümdarlarımız vardı , mesala kara cuma indiriminden dolar alanlar falan :oleyo:
Sistem tamamen çürümüş ; bedava paraya alışmış İktidar yanlısı ve iktidar olanların sistemine güvenip nasıl TRY nakitte beklenir bilemem ama seçime kadar seçmene ihtiyaç olduğundan sizinde %50 faizin tadına bakmanızda bir sakınca yok gibi görünüyor :oleyo:
Y.T.D
1 m % 50 1 yıllık baglayacagina 1 m Luk araç alın kullanmadan bekleyin ,getirisi daha fazla olur
Ocakta %50 zam felan yok, zam oranı %15 üstü enflasyon farkıdır. Enflasyon farkı zam değildir ve asla kaybı telafi etmez. Çünkü gecikmeli alırsın. Bir de doğruluğuna merkez bankası başkanının bile inanmadığı TUİK rakamlarına göre zam alırsın. Adamlar algıya oynuyor bunu da çok kolay yiyorsunuz.
yapma gözünü seveyim cebine giren para artıyor mu ocakta yüzde 50 gerisi hikaye ekonomi yönetimi enflasyon tek hane olacak diyor hedef buysa korkunç bir zam olmuyor mu bu? Neyse fazla uzatmayalım güle güle harcayın:) beni yatırım tercihlerim açısından ilgilendiriyor ücret zamları koskoca moodys bile buna göre not artırırız dedikten sonra zaten anlayan anlamıştır
ankete buyurun..
https://onlinepoll.me/poll/vote/10-m...rum-ne-yapayim