Bankalar TL mevduat bile istemiyorlar.
Yakında hesap açmamak için bin çeşit bahane üretecekler.
Müşteriyi mevduat getirmesin diye EFT ücreti, hesap işletim ücreti vs ile yıldırabilirler.
Bankalar TL mevduat bile istemiyorlar.
Yakında hesap açmamak için bin çeşit bahane üretecekler.
Müşteriyi mevduat getirmesin diye EFT ücreti, hesap işletim ücreti vs ile yıldırabilirler.
Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre Yapı Kredi Bankası (vadeli) Döviz Tevdiat Hesapları (DTH)'larda 13 Haziran'dan sonra 10 bin Dolar/Euro veya Sterlin'den aşağı hesapları yenilemeyecek.
https://www.paraanaliz.com/2020/turk...ecek-mi-47834/
Her çeşit banka işlem ücretlerinde yüksek ücretlendirmeler bekliyorum.
Hem mevduattan caydıracaklar hemde ek getiriyi böyle sağlayacaklar.
Öyle banka işlem ücretlerini yükseltmez bankalar.
Her ücret kalemi için Merkez Bankası tarafından belirlenen üst sınırlar var.
Misal; banka içinden yapılan EFT işleminde 100 TL üstü ücret alınamıyor. İnternet bankacılığı kanalı ile yapılırsa 10 TL.
Hiçbir banka bu sınırların üstüne çıkamaz.
Dikkatinizi çekeyim bu uygulama bakan beyin toplantısından sonra oldu.
O toplantı önemliydi.
Takip eden olmadı.
Bankacılık işlemlerinde ücret kalemleri de belirlenmiş durumda. Bankalar yeni ücret kalemi icat edemezler. Belirlenen bu ücret kalemlerinden zaten üst sınırı uyguluyorlar.
Müşteri nin verimi ve karlılığına göre müşteri bazında indirim yapıyorlar.
Eskilerde para sayma ücreti, kasa ziyaret ücreti gibi farklı kalemlerde ücretler alınıyordu. Bunlar kaldırıldı artık alamazlar.
Hesap iletişim ücreti de alınamıyor. Var mı hesap iletişim ücreti kesilen biri. Yok tabiki.
Özellikle döviz hesaplarının katsayısı yüksek olduğu için (aktif rasyosu hesaplamasında) limit ve vade sınırı koyarak bu hesaplardan kurtulmak isteyeceklerdir.
Baktılar rasyo tutmuyor limiti 50.000 dolara vadeyi de misal asgari 6 aya çekebilirler.