arkadaşlar matriks için 5 dklık veri konusunda yardımcı olabilecek varmı
Printable View
arkadaşlar matriks için 5 dklık veri konusunda yardımcı olabilecek varmı
İdeal den Text dosya aktarım
PHP Code:
var Aktarildi = Sistem.SozcukTablosunuOku(Sistem.Sembol + Sistem.Periyot + "DosyayVeriAktar");
if (Aktarildi != "OK")
{
Sistem.SozcukTablosunuGuncelle(Sistem.Sembol + Sistem.Periyot + "DosyayVeriAktar" , "OK");
if (MessageBox.Show("Dosyaya Veri Aktarılsın mı (?)", "Veri Aktarım", MessageBoxButtons.YesNo) == DialogResult.Yes)
{
var Time1 = DateTime.Now; // süre ölçümü için
var Bars = Sistem.GrafikVerileri;
var Liste = new List<string>();
for (var i=0; i<Bars.Count; i++)
{
Liste.Add(Bars[i].Date.ToString("dd.MM.yyyy")
+ "," + Bars[i].Date.ToString("HH:mm")
+ "," + Bars[i].Open.ToString()
+ "," + Bars[i].High.ToString()
+ "," + Bars[i].Low.ToString()
+ "," + Bars[i].Close.ToString()
+ "," + Bars[i].Size.ToString("0"));
// + "," + Bars[i].(((Open+High+Low+Close)/4)*Size).ToString();
}
var DosyaAdi = "c:\\Ideal\\Rapor\\" + Sistem.Sembol + "_" + Sistem.Periyot + ".Csv";
File.WriteAllLines(DosyaAdi, Liste);
Sistem.Mesaj(Sistem.Sembol + "\r\nPeriyot = " + Sistem.Periyot + "\r\n DOsya Adı = " + DosyaAdi + "\r\nSüre = " + (DateTime.Now-Time1).Milliseconds.ToString());
}
}
Sn Klozon.
Daha önceki sistem çalışmalarıma istinaden nacizane birkaç yorum yapmak istiyorum. Çok işlemli sistemlerde en büyük sürpriz MDD den geliyor. Maliyeti dahil etmediğiniz zaman göze şirin görünen 12K MDD, kayma ve komisyon dahil edilince 20K ları geçebiliyor. Ayrıca kayma komisyon dahil edildikten sonra yukarı doğru gitmesi gereken getiri eğrisi uzun süre yatayda kalabiliyor.
Yanlış anlamayın, amacım sisteminizi kötülemek değil ancak bazı risklerin de farkında olmanız olası zararların önüne geçebilir. Eğer kayma ve komisyon dahil edildikten sonraki MDD değerini ve en çok yatay kaldığı bölgenin fotoğrafını gönderebilirseniz daha detaylı yorum yapabilirim.
Saygılar...
Sn Erhan.
Ben repaintten hiç şüphelenmedim açıkçası ancak benim daha önce gönderdiğim sistem gibi curve-fit olabilir :)
Bu bağlamda son curve-fit çalışmamı da paylaşmak istiyorum.
https://i.hizliresim.com/7N6rgP.png
https://i.hizliresim.com/0BEog8.png
Bu kez heyecan aramadığım için bu sistemle işlem yapmıyorum. Yaklaşık 2 aydır out-of-sample testte ve şimdilik fena gitmiyor. Elbette yorumlarınıza saygım sonsuz...
benim yorumum yine değişmeyecek bu işlem sayısı ve bu getiri ortalamanın üzerininde üzerinde görünüyor.
curve fitin bana göre başka bir versionu sistemin bazı sinyalleri uzun sure tutması yani deriz ya vahy be tek sinyalle 10,000 gelmiş.
Bu durum geçmişe dönük optimize ile ortaya cıkıyor ve sistemin yanılmalı olarak cok kazandırmış gösteriyor.
halbukı o sınyalde bır cok sarkma var ama optımıze ederken istemedende olsa o bölgede sınyal yaktıtırılmamıs ve extra kar saglanmış.
bir benzeri grafik yaşandıgında ve bu kez sarkma daha fazla oldugunda sıstemın düşecek.
yani geçmişle gelecek arasında fark oluşacak.
ben sinyal sayısı doğruluk % sininde bu ihtimali arttırabileceğinden şüpheleniyorum trend takip sisteminin yönü bile ihtimalinin %50 nin üzerine cıkmaması lazım mesela.