Orası olmaz hocam ne ettin, öyle örümcekler öyle böcekler var ki orda Allah uzak etsin çok riskli bence :)
Herkese iyi geceler, yine biraz geyik yaptık affola
Printable View
Hocam kuzu kadar çekirgeleri var. Avlayıp avlayıp yeriz...
Olmadı Madagaskar'a mantıklı gibi
Sent from my SM-A710F using hisse.net mobile app
kısa beyaz mum, uzun beyaz mum, çekiç günlük grafiklerde
o zaman şöyle tekrarlıyayım..
doların yönü aşağı kısa ve orta vadede
Tahmin edemediğim şeyse krizin ne zaman tam olarak patlayacağı ve toplumun genelinde kabul göreceği..
o patlamaya kadar dolar aşağı salar kademe kademe ama krize kadar..
artık 3 ay sonramı patlar 6 ay mı 2 yıl mı orasını kestiremiyorum
Sn.kakkala şimdi anladım neyi kast ettiğinizi, bu görüş son dönemde hakim olan görüş olur olmaz bekleyip göreceğiz.
Ama krizi zaten esnaf kesimi yaklaşık 1 yıldır yaşıyor eski forumda uzun uzadıya yazmıştım, ucuz tavuk dürüm satan kuzenin dükkanı, daha önceki istediği fiyatın yarısına devredemiyor, daha önce 3-4 kişi çalıştırırdı son 1 yılda çalışan sayısı 1'e düştü geçen gün onuda part-time çalıştırmaya başlamış kendisi gece 2 ye kadar dükkanda kalmasına rağmen zar-zor geçimini sağlayabiliyor, eskiden yine aynı dükkan hem onca işçinin parasını çıkartır hem kredileri öder hemde kar bırakırdı, şimdi Allah'tan kredi yok işçileri çıkartıp sadece kendi geçimini sağlamak tek amacı oldu,
Yani aslında kriz zaten uzun zamandır yaşanıyor ama kimsede bunu sesli söyleyecek G... yok, zaten boşuna OHAL sürekli uzamıyor...
Burayı okuyan kimse 2 3 aya ülke batıyor sanır ben köyde yaşıyorum dedeginiz gibi degil 2 3 tane inek satan adam motorunu alıyor 2001 krizinde 2 ahır mal satan adam motorunun borcunu odeyemiyordu daha 1 ay once 12 tane inek satan adam evinin borcunun buyuk bir bölümünü ödedi o kadar karamsar olmaya gerek yok