%10 stopaj onu unutmuş .
Bilen bilir iradesiz, hesap yapmayı bilmeyen insanları bankalar çok severler. Çünkü kredi kartı ile alınca çoğu insan bedavaya aldıklarını sanıyorlar malı. Ödeme zamanı gelince hesapta olmayan diğer ihtiyaçlar ortaya çıkınca önce asgariden ödenmeye başlıyor borç bir süre sonra ipler iyice kopuyor borç ödemek için borç alınıyor. Bu zincire kapılan dünya kadar insan var bu ülkede.
Benim de 2-3 tane kartım var toplam limiti aylık kazancımın neredeyse 4 katı. Al harca yiğidim lazım olur diyorlar. Geçen gün 10 yıllık kredi kartı maceramda ilk defa gününde parayı yatırmayı unuttum 50 küsür tl faiz işlettiler 1 günlük gecikme için. :)
Bu ev araba kredisinde de boylarından büyük krediler çekip bankaların tuzağına takılanlar oluyordur illa ki, Başka türlü banka nasıl kar etsin bu işten?
Kredi/Borç insanların aç gözlülüğünü kendilerine karşı kullanmak gibi geliyor bana. Kendi kartlarımı da bir ara kapatsam iyi olacak.
Forex'teki kaldıraç etkisi gibi de düşünülebilir bu faiz/borç geyiği.
Prensip olarak tek kart olmali.tum borc odenmeli.bankanin istedigi o zaten.min odeme faiz isletme.
Ev vergileri 8 kata kadar çıkacaktı noldu o is .
Yandaşlar ya da rakamlardan habersiz kardeşlerimiz ne diyor? İyi de ama herkes tatilde, barlar, cafeler dolu, bu nasıl kriz? Sevgili dostlar tüm ekonomi borçla dönüyor. Toplum ikiye bölünmüş durumda, ya sıkıntı içindeki %85 ya da %15'lik mutlu bir azınlık içindesiniz.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/z...un-467564h.htm
Çin altini satiyormus.onun icin dusmus altin.kirk yil dusunsem aklıma gelmezdi
En son elektrik faturam 131 geldi.klima yok.fan var.dikkat ediyorum.