Bunu iğnelemek için yazmadım.Gavur para kazanacağına bizim insanımız para kazansın.
Ytd
Printable View
Bunu iğnelemek için yazmadım.Gavur para kazanacağına bizim insanımız para kazansın.
Ytd
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
- Türkiye'ye yatırım konusunda BYD'nin ardından başka şirketlerle de görüşmelerimiz sürüyor
- Önümüzdeki dönemde uluslararası doğrudan yatırımlarda daha güçlü bir canlanma göreceğiz
- Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi'ni yakında uygulamaya geçiriyoruz
- Yüksek teknolojiye dayalı ve istihdam sağlayan yatırımları daha fazla çekmek istiyoruz
- Son dönemde açıklanan veriler ekonomide doğru adımlar attığımızı gösteriyor
- Kritik teknolojileri desteklemeye devam edeceğiz
- Ekonomi çok boyutlu bir dönüşüm sürecinden geçiyor, sürecin sonunda ekonomimiz farklı bir lige geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
- (Elektrikli araç) Üretim kapasitemizi yıllık en az 1 milyon adede çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz
- Batarya üretimini öncelikli alan olarak belirledik
- Batarya konusunda üretim üretim üssü olmayı hedefliyoruz, teşvik paketimiz 4,5 milyar dolar
- Çip fabrikasını ülkemize kazandırmak için 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz
- Güneş enerjisinde 2,5 milyar dolar, rüzgar enerjisinde 1,7 milyar dolarlık teşvik kaynağı ayırıyoruz
- Büyük teknoloji şirketlerinin muhtemel yatırımları için 5 yıl istihdam desteği sağlanacak
En arkaya başka biri geçti. Zevk almaya bakın...
Oreletto kavra vites kolunu, bırakma fordunu.
Hareket olan yerde bereket olur
Bu da benim doktora tezim
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
Elektrikli otomobilse 825 bin,
Elektrikli araçsa (ticari dahil) 700 bin,
Hibritler dahilse 450 bin kapasite gerek‼ï¸
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Elektrikli araç) Bu alanda üretim kapasitesini en az yıllık 1 milyona çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz.
Not1: Türkiye'de şu an elektrikli otomobil üreten tek marka olan Togg'un yıllık üretim kapasitesi 100 bin adet, 2030'da hedef 175 bin adede ulaşmak.
Not2: Cumhurbaşkanı Erdoğan eğer sadece elektrikli otomobili değil de ticari araçları da dahil ediyorsa o zaman Ford Otosan, Karsan, Anadolu Isuzu vs. dahil ettiğimizde şu an için Türkiye'de kurulu elektrikli araç üretim kapasitesi 150 bin adede yakın.
Bu durumda Togg'u 175 bin adet kabul edersek, Ford Otosan'ın 100 bin adedi aşacağını, diğerlerinin de 10 bine yakın üreteceğini düşünürsek, 5 milyar dolarlık teşviklerle 2030'a kadar 700 bin adedin üzerinde üretim çekilmesi planlanıyor.
Not3: Eğer hibritler de buna dahil edildiyse ki BYD öyle, o zaman 450 bin adetlik yatırım bekleniyor demektir. (Toyota hibrit, şarj edilebilir hibrit, Renault, Tofaş ve Hyundai hibrit ve mild hibrit üretiyor)
http://share.matriksdata.com/shareMa...07261737208279
MEKSA yeter amk deyip 1010 a kadar aldi