Hocam özelden de direkt sorduğunuz için yanıtlıyorum. Yoksa çok da fikir beyan etmek isteyeceğim bir şirket ve konu değil...
O zaman neden fikir beyan ediyorum? Yanılıyor olabilirim ama şu "ayrıntı" dikkatimi çekti paylaşayım istedim.
Yanlışsam belki biri düzeltir.
Ne diyor metinde?(Bu arada tamamen gönderdiğiniz metne dayanarak konuşuyorum):
Amaç:
Tahsisli(KY ve borsa yatırımcısı dışarıda tutularak) sermayenin
10.000.000 TL arttırılması.
Yöntem:
10.000.000 nominal paylı, B grubu imtiyazsız ve Borsa'da işlem görebilir nitelikte senedin Noya Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye satışı.
Sonuç:
Bugünkü kapanışı ne ITTFH hisselerinin?
2.78TL. Çarpalım 10.000.000 adet ile = 27.800.000 TL.
Çıkarım(Madde 4' e kadar anladığım):
Özetle şirket diyor ki; ben 27.800.000TL piyasa ederi bulunan 10.000.000 hisseyi, 10.000.000 TL' ye satıyorum.
Bunu da sermayeye ekleyeceğim.
4. Maddede atıfta bulunulan "T
optan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür'ün 7.1 maddesi" ni de aşağıya ekledim.
Bu senede ilişkin daha önce "operasyon vb" haberleri okuduğumu da hatırlıyorum.
Haaa geri planda bir bildikleri bir amaçları vardır, bilemem ama...
Burada KY veya borsa yatırımcısı yararına bir şey göremiyorum. :notr:
7.1. Borsaâ��da İşlem Gören Ortaklıkların Payları İçin:
Payları Borsaâ��da işlem gören ortaklıkların paylarının; şirket yönetiminin el değiştirmesi
sonucunu verecek miktarda ve anılan ortaklığın dahil olduğu grup dışındaki önceden
belirlenmiş alıcı kişilere işbu Prosedür kapsamında satışında fiyat serbest bir şekilde belirlenir.
Payları Borsaâ��da işlem gören ortaklıkların dahil oldukları aynı grup içerisinde ve grup içi
ortaklar arasında yapılacak pay alış veya satışlarına ilişkin işlemler ile şirket yönetiminin el
değiştirmesine yol açmayacak işlemlerde; işleme baz alınacak fiyat;
ï�¼ başvuru tarihi itibariyle bir önceki haftanın son iş gününden geriye doğru veya
ï�¼ başvuru tarihinden önceki iş gününden başlamak üzere geçmiş 10 iş günü
boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat
adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilir. İşlem fiyatı, baz fiyata +/- % 20
uygulanarak bulunan fiyat aralığında serbestçe belirlenir.
Başvuru tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde ortaklık tarafından işlem gerçekleştirilmediği
için yeniden başvuru yapılması halinde, işlem fiyatı yeni başvuru tarihi esas alınarak yeniden
hesaplanır. Bu marjlar dahilinde taraflarca serbestçe belirlenen fiyattan işlemin işbu Prosedür
kapsamında gerçekleşmesinin Borsa Genel Müdürlüğünce uygun görülmesi, işlem fiyatının
Borsaca tekeffül edildiği anlamına gelmez.
Ancak, aşağıda belirtilen hallerde toptan alış satış işlemlerinde işlem fiyatı, fiyat marjları
dışında belirlenebilir:
i) Borsaâ��da işlem gören ortaklıkların paylarının ikincil halka arz yoluyla satışının,
zorunlu olmamakla birlikte Borsada toptan alış satış işlemleri kapsamında yapılması
mümkündür. Bu durumda, işbu Prosedürâ��de geçerli fiyat marjlarının uygulanması esas
olmakla birlikte, sözkonusu satışlarda, yatırımcı talebini teşvik etmek amacıyla, farklı
5
yatırımcı gruplarına veya farklı ödeme koşullarına bağlı olarak yapılacak ilave prim
veya ilave iskonto uygulaması sonucunda oluşacak fiyatlar, Borsa tarafından uygun
görülmesi halinde, fiyat marjları dışında kalabilir.
ii) Daha önce gerçekleşen toptan alış satış işlemlerinde belirli bir süre ile sınırlı
olmak üzere, alıcılara anlaşma fiyatından ilave pay alım hakkı verilmesi durumunda,
konuya ilişkin bilgilerin önceden gerçekleşen satış işleminde kamuya açıklanması ve
işlemin talep edildiği tarihten asgari 2 iş günü önce başvurulması kaydıyla, ilave satış
işlemi anlaşma fiyatından gerçekleştirilebilir. Ek satış hakkı SPKâ��nın konu ile ilgili
düzenlemelerine uygun olarak gerçekleştirilebilir.
https://www.borsaistanbul.com/docs/d...r.pdf?sfvrsn=8