gedik olduğu sürece işimiz zor bu hafta buralarda kalsa yine iyi umarım daha kötüsü olmaz.
Printable View
Son uc aylik bilancoda 322 milyon tl net kar rakami vardi. investing'ten hizli baktim, baska yerden teyit etmeniz yerinde olur.
Bu bilgini isiginda, tahminen, 350-450 milyon tl civari uc aylik kar gelmesi bana makul geliyor.
Bu durumda kaydirilmis yillik kar 1 milyar kusur TL'ye yaklasir, Ikinci ceyrek sonu europower arzi ile beraber F/K buyume sirketi icin dusuk seviyeye gelir. Temelciler etrafa yavas yavas toplanmaya baslar.
Yaz doneminden Eylul'e dek yatay piyasa dinlenmesi sonrasinda roketleme senaryosu beklentim var. Gecen yilin bir tekrari olarak.
Yukarida yazilanlar dusunce eksersizidir, yatirim tavsiyesi degildir, kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz isiginda aliniz.
daha önce kar rakamları hemen hemen yakına tahmin ettim. ve benim normal beklediğim beklenti piyasanın da beklentisidir diye düşündüm.
zaten bilanço pek bi işe yaramadı :)
2022 1. çeyrekte en az 2.5milyar ciro yapmaları lazım. hep dediğim 3 milyar ciro olursa hisse eskisi gibi dikkat çeker..
yoksa çokta iyi bir hikaye olacağını sanmıyorum.
2022 de 1.5 milyarlık ciro ya da gelir 2023 e sarkmıştı.. onla beraber iyi bir ciro getireceklerini düşünüyorum ama bu aralar gesan baya yanıltıyor bizi.
Hocam yılbaşından beri diyorum hala da diyorum, tartışmasız en çok kazanan ve büyüyen sektör olacak bu sene. Fakat önemli nokta hangi sektör şirketi daha fazla potansiyel barındırıyo onu bulmak biraz zor. Hangi şirket kimle görüşüyo kimle bağlantısı var bilemeyiz, bi sabah bi akşam çat diye kap atıyolar. Bu nedenle ben sektör içinde bi kaç iyi şirkete yatırımın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Kimine göre çok riskli olabilir tavsiye değildir tabiki.
Çeyreklik olarak değilde daha çok yılsonu olarak yazdım.
Birde bedelsiz oldu niye tavan olmadı, kap attı eksi oldu gibi düşüncelerin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum, bunlarla yıpratmayalım kendimizi.
Sinir bozucu hareketlere devam. Endeks coşmuş, Astor coşmuş, smart alfas yürümüş, thy, pgsus gibi ana kağıtlar yüzde5-6 yapmış biz sürünmeye devam. Gerçekten sabırları zorluyor.
Bugün enerjiler iyi endeks iyi Gesan neden böyle oldu anlamlandiranmbilen var mı ? Şu geçen sene şöyle uctu geyiginden de siyrilalim