kategorisel aramaya baktım baya uygun araba ve evler var çoğuna teklif bile yapılmamış ciddi olarak ilgilenilirse ihale başlangıç değerinin biraz üzerine , satılan malın muhammen değerinin yüzde 40 ı gibi bir paraya rahat alınabilir gibi gözüküyor
Printable View
İnternet üzerinden çok teklif veren olmuyor ancak gayrimenkul popüler bir yerdeyse ihale günü salon tıklım tepiş oluyor. Geçen sene izmir karşıyakada güzel konumlu bir 3+1 ev için ihaleye gitmiştim , benden başka 15 kişi daha vardı. Ölü fiyata almak isteyenler sıyrıldıktan sonra 2-3 kişi devam ettik artırmaya. 400 bin tl muhammen bedeli olan ev 383 bin tl'ye kapandı.
İhale bedelini nereye ödeniyor.arac veya evin adresi varmi?birde yillar sonra sahibi geri alabilirmi?
İnternetten arttirmaya giriliyor mu?
Muhammen bedeller genelde piyasa fiyatının altında oluyor özellikle emlak için .
400 muhammen bedelli ev ise piyasa fiyatı 440 civarıdır .380 e alan kişi için iyi bir yatırım olmuş .
Ağlayanın malı alınmaz vs denir ancak şöyle bir durumda var.
Borçlu kişinin malı çok önceleri sudan ucuza gidiyordu .Ne borçlu ne alacaklı kazanıyordu.Şimdi böyle ihale usulu olması en azından malun gercege yakın değerde satılmasını sağlıyor ,mafya benzeri it köpek aradan çıkıyor internet sayesinde ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet eskiden bu tarz ihalelerden sıradan vatandaşın haberi olmazdı şimdi ise evin konumundan ayrıntılı özelliklerine kadar herşey açıkça yazılmış oturduğun yerden teklif verme imkanı da var önemli olan piyasa fiyatının baya altında almayı başarabilmek yoksa bir anlamı olmaz
O dönemlerde piyasa fiyatı 420bin tl civarı gibiydi , muhammen bedelleri piyasa fiyatına epey yakın oluyor genelde , emlakçı ve bilirkişi raporuyla belirleniyor zaten. Ben ailevi özel bir durumdan dolayı ısrarcı oldum ve aldım ancak benden farklı olarak al-sat işi yapan 2 arkadaş vardı , 380bin tl'ye kadar kovaladılar. Bina 20 yıllık.
Daha az tutulan semtlerde , çok talep olmayan yerlerde veya binalarda %15-20'ye kadar muhammen bedelin altına almak mümkün olabiliyordu en fazla. Hatta şöyle söyleyeyim , gidip ihale salonunda bizzat takip ettiğim bazı gayrimenkuller , müteahhit firmalar da ihaleye girdiği için muhammen bedelin çok üzerinde bile bitiyor.
Websitesi üzerinde , ihaleler bittikten sonra biten rakamı genellikle yayınlıyorlar. Oradan da gözlem yapabilirsiniz. Benim uğraştığım dönem, faiz sıçraması olmadan önceki dönemdi , şu anda dinamikler değişmiş midir bilemiyorum.