Originally Posted by
yasemin5566
Bu arada dikkat edilmesi gereken bir şey daha. ABD 6 ay kadar sonra parasını altın karşısında devalüe edecek. Ben bunun %30-50 arasında olacağını tahmin ediyorum fakat bu bir seferliğine değil aralıklarla birkaç seferde olacağını düşünüyorum. Ve bir yıl sonra yuksek enflasyonda başlayacak ve altın 3-5 yılda bugünkü fiyatının 70 katına çıkacak. (gümüş çok daha fazla) Fakat Türk parası dolarda yaşanan devalüe oranında sorun yaşamayacak ama mutlaka çok etkilenecek. Dolar rezervimiz yok altın rezervimiz var ve krize rağmen alımlara devam ediyoruz.. Birisi vardı dolar 5 lira olacak diyen yani o kişi haklı çıkacak. Bu nedenle dolar pozisyonu alırken iki sefer düşünün derim. Ya da illa dolar alacaksanız bir miktar altınla sepeti dengeleyin derim. ABD bunu 100 yıl önce de yaptı. Altının fiyatını biraz yukseltti ve halka altınlarınızı getirin dedi hatta yasakladı altın yatırımını ve sonrasında altının fiyatını yukarı uçurdu. Bugün de aynısını yapacak ama bu sefer dünya paralarına karşı yapacak. Önce devalüe sonrasında hiper enflasyon ve dolar wc kağıdı olacak. Geriye altın zenginlerine devredilmek üzere devlet tarafından ele geçirilmiş borsa kalacak. Ha bir de wc kağıdı olmadan önce trilyonlarca dolar karşılığı alınmış ve hazineye konulmuş altın kalacak. İşte bu altını yeni dolara endeksleyecekler. Küresel aklın planı bu. Altında ilk çok sert hareketin 12. ayda olacağını düşünüyorum.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, YAZAR HAYAL DÜNYASINDA YAŞAMAKTADIR. SEVGİLER..