Birol Mutlu'nun hisselerinin cozulmesi patron satisindan daha buyuk problem. Maalesef yzunca bir sure baski altinda kalacak gibi duruyor eger yabanci bu hisseleri almazsa
Printable View
Çözülmesi sanırım bu saatten sonra varislere bağlı. Bıraktı ise varislerine 31 milyon lotu ister satarlar ister beklerler.
Hukuki olarak ortada varis yoksa hisselerin akıbeti ne olur bilemem pek tabii.
Şirket oyle böyle 913 milyon net kâr yazdı iki çeyrekte. Vesbe tarafında ise 827 milyon net kâr. İkisi toplamda 2,5 milyarı geçer rahatlıkla sene sonunda. Hatta 3 milyarı bulabilir. Gerçi önceki yıllarda çeyreğin birinde kâr diğerinde zarar çok yazmış ama şuan için karlılığını bozacak bir durum yok gibi.
Bu durumda vesbe den Vestel e ne kadar aktarım olur. Bu aktarım artı Vestel in kendi kârı ile yine bir yüksek temettü gelir mi?
Bilmiyoruz.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Sen ben çeyrekten çeyreğe şirketin gidişatı hakkında o da sınırlı bilgi alıyoruz. Bu adam (patron) ise her güne bir önceki günün satış ve sipariş raporları ile başlıyor. Şirketin uzmanları 2-3 çeyrek ötesinin satış raporlarını hazırlayıp önüne koyuyor. Şimdi bu adam satıyorsa bir durup düşünmek gerek. Bu şirketi bundan daha iyi bilen yok, sen ben kimiz ki.
Belli ki Zorlu Holding çok borçlu ama yine de eğer Vestel'e değer verseydi başka satacak bir şey bulurdu veya borsada üçe beşe satacağına verirdi bir yatırım bankasına yetki satar çıkardı Vestel'i iyi fiyattan. Neden malını ezdirsin yoksa. Ha borsada satıyorsan fiyata bakmadan o zaman ben şüphelenirim.
Arkadaşlar
Satıyor toplu olarak özel Emire satıyor piyasa bozucu olarak tahtada satmıyor.
Okadar lotu adam o fiyattan alıyor
Elbette biraz ucuz alacak.
Vestel beyazda zamanında piyasadan azmi lot aldı patron.
Biraz eleştiri yaparken insaflı olalım
Borsada birçok şirket battı birçoğu batma durumunda Vestel süper kar açıklıyor ama yatırımcı memnun değil.
Elbette 39 dan alan zararlı su an ama herkesin kazanması mümkün değil elbette.hisseyi zaman ve fiyat zamanlaması alanın düzgün şirkette yatırımcı olan kazanır.
Sagliklar
Bedelliyi kısa vadeli borçlarını kapatmak için yapacaksa iyi olur, güzel olur.
Diğer türlü yapacağı bedelli iyi olmaz biz yatırımcılar adına.
Tabii ben bedelli yapacağını zannetmiyorum.
Zorlu grupta 219 milyon lot var.
Dediğim sekildeki bedelliyi keşke yapsa.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Yapılan satış özel emir ile yapılmıştır. Yani müşteri bulunmuş ve toptan ona satılmış demektir bu. Ayrıca yapılan satış 2015 yılında yapılan geri alımlar ile edinilen hisselerdir. Sanırım 2015 yılında %15i kadar geri alım yapılmış idi. Bu satış ile o zaman yapılan geri alımların tamamı satılmış oldu. Bence bundan sonra daha güzel günler vesteli bekliyor. çünkü hem borç miktarı azalıyor hem de özsermaye miktarı artışı devam ediyor